Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako popraviti mašinu za pranje sudova koja ne ispira dobro?

Kako popraviti mašinu za pranje sudova koja ne ispira dobro?
Kako popraviti mašinu za pranje sudova koja ne ispira dobro?

 

 

Postoji nekoliko razloga zbog kojih vaša mašina za sudove ne ispira dobro. Pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem.

 

 

 

Pogledajte da li se deterdžent u potpunosti rastvara

 

Ako je dozer za deterdžent mokar ili vlažan, deterdžent se stvrdne i ne rastvara se kako treba.

 

Da biste ovo izbegli, osušite odeljak pre punjenja i čuvajte deterdžent za mašinu za sudove u zatvorenoj posudi bez vlage i daleko od previsoke temperature. Takođe pazite da deterdžent ne stavljate mnogo pre uključivanja uređaja jer može da se stvrdne i zalepi za dozer.

 

 

 

Nemojte da koristite neodgovarajuće deterdžente i druge proizvode

 

Obavezno koristite deterdžente, sredstva za ispiranje i soli koji su posebno namenjeni za mašine za pranje sudova. Nemojte ni slučajno da koristite tečnost za pranje sudova, sapun za ruke, izbeljivač, sirće ili bilo kakve druge hemikalije jer ovi proizvodi ograničavaju učinak mašine za pranje sudova, dovode do stvaranja rđe na metalnim delovima i mogu da skrate vek trajanja uređaja.

 

 

 

Ne stavljajte previše deterdženta

 

Korišćenje previše deterdženta ne znači da će sudovi biti bolje oprani. Ako prepunite dozer, ostaci deterdženta mogu da izgrebu premaz na sudovima. Uvek gledajte na oznake za doziranje i nemojte da ih prelazite.

 

 

 

Proverite da li je uređaj ispravno napunjen

 

Možda sudove stavljate na pogrešan način ili stavljate previše sudova u mašinu. Proverite da li su svi sudovi ispravno nagnuti i da nisu naslonjeni jedni na druge ili na pokretne delove mašine za pranje sudova. 

 

Ako mašinu za pranje sudova ne napunite kako treba, lagane plastične čaše ili posuđe od stakla može da se pomera i prevrće i da se napuni vodom od pranja. Sudovi mogu da ometaju otvaranje poklopca dozera ili okretanje prskalica.

 

Okrenite prskalice nakon punjenja mašine da proverite da li se slobodno kreću. Više informacija o tome kako da napunite mašinu za pranje sudova potražite u našem vodiču. 

 

 

 

Iskoristite prednost funkcije SuperRinse™

 

Mnoge Beko mašine za pranje sudova imaju funkciju SuperRinse™ koja omogućava dodatno ispiranje. Ovu funkciju možete da aktivirate ako vam smetaju ostaci deterdženta ili ako prosto želite da vaši sudovi budu temeljnije isprani.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?