Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Održivost u kompaniji Beko. Zdravija planeta za zdraviju budućnost.
Pomerajte tekst

Priroda u svemu što radimo

Povezaniji smo nego ikada ranije. Shvatamo da je zdrav život moguć samo na zdravoj planeti.

Pregled
Akcije
Ciljevi

Iskoristimo moć prirode

Naše putovanje počinje našom selekcijom održivih sirovina koju prate smele akcije u proizvodnji. Sakupljanje kišnice, zelena električna energija, upotreba recikliranih i bioloških materijala samo su neki od načina na koje povezujemo prirodu sa kompanijom Beko.

Naša misija proizvodnje ekološki prihvatljivih proizvoda je u srcu onoga što radimo. Efikasni proizvodni procesi koji koriste savremene tehnologije omogućavaju nam da kreiramo proizvode koji uzimaju u obzir prošlost i oblikuju budućnost proizvodnje.

352,844 m3
sačuvane vode u 2020. godini*

1.98 miliona m3
ušteđene vode zahvaljujući efikasnosti vode i
projekata sakupljanja kišnice između 2010. i 2020. godine*

238 energetski efikasnih
projekata u globalnoj proizvodnji
primenjenih operacija samo u 2020. godini*

Posvećeni smo produbljivanju održivog obima naših biljnih aktivnosti kako bismo minimizirali naš trajni uticaj na planetu. Postavili smo ambiciozne ciljeve za postizanje efikasnosti resursa u proizvodnji do 2030.godine, kako bismo ispunili naše ciljeve održivosti.

45%
smanjenje potrošnje energije u proizvodnji i povlačenje vode, po proizvodu*

100%
zelene električne energije u proizvodnim procesima*

70%
recikliranja vode*

99%
recikliranja otpada*

USD 50 million
uloženih u obnovljive izvore energije
i energetsku efikasnost

Pregled
Detalji

BioCycle Otpad ne mora biti bačen

Otpad od ljuske jajeta i održiva plastika na biološkoj bazi se koriste za kreiranje ključnih komponenti u našim BioCycle frižiderima.

Naši BioCycle frižideri kombinuju prirodne resurse sa novom tehnologijom za proizvodnju održivijih uređaja i smanjenje emisije gasova staklene bašte. Posude za jaja su napravljene od kombinacije 20% otpada od ljuske jaja i 80% plastike na biološkoj bazi. Dok su zaptivke na vratima i poklopci ventilatora napravljeni od plastike na biološkoj bazi, koja je dobijena iz održivih prirodnih resursa kao što su šećerna trska i kukuruzni skrob.

Pregled
Detalji

RecycledNet Skupljanje plastičnog otpada

Zaštita morskog života pretvaranjem suvišnih ribarskih mreža u naše RecycledNet rerne.

Smrt preko 300.000 morskih stvorenja može se pripisati odbačenim ribarskim mrežama. Ova poražavajuća brojka je jedan od razloga zašto je Beko u 2019. i 2020. godini koristio 71 tonu ribarske mreže i otpada od industrijskog konca*da bi pomogao u izradi plastičnih ukrasa za vrata i unutrašnje i spoljašnje poklopce za naše RecycledNet rerne. Prenamena ove vrste plastike pomaže da naša mora budu zdravija.

Pregled
Detalji

RecycledTub Čišćenje plastičnog otpada

Korišćenje recikliranih plastičnih boca za pravljenje creva naših mašina za pranje veša I mašina za sušenje veša

Pomažemo u rešavanju problema zagađenja plastičnim flašama tako što ih ponovo koristimo u našim RecycledTub proizvodima za mašine za pranje veša. Naša patentirana tehnologija nam omogućava da koristimo reciklirane plastične boce tako da se mogu ponovo izrađivati novi uređaji, što smanjuje stvaranje nove plastike. 39 miliona recikliranih plastičnih flaša dobilo je novi život u našim RecycledTub mašinama za pranje i mašinama za sušenje veša, u 2019. i 2020. godini*.

Pregled
Detalji

RecycledDry Borba protiv plastike za jednokratnu upotrebu

Ponovna upotreba plastičnog otpada za pravljenje naših RecycledDry mašina za sušenje veša.

Plastični otpad je pretnja našoj planeti. Pomažemo da se ova šteta smanji korišćenjem plastičnog otpada za pravljenje naših RecycledDry mašina za sušenje veša. Korišćenjem postojeće plastike sprečavamo nepotrebnu proizvodnju nove plastike i istovremeno smanjujemo količinu neupotrebljive plastike. Iskoristili smo 2420 tone odbačene plastike da bismo napravili naše RecycledDry mašine za sušenje veša u 2019. i 2020. godini*.

Pregled
Detalji

BioCoffee Više od otpada

Korišćenje otpada od mlevene kafe za proizvodnju naših BioCoffee™ espreso aparata.

Naši BioCoffee™ aparati za espresso nude održiviji način uživanja u šoljici kafe. Otpad od mlevene kafe koji ugrađujemo u bio-kompozitni materijal koji se koristi za izradu naših mašina, smanjuje količinu plastike u našim aparatima. Talog kafe se može videti na spoljašnjoj strani naših aparata – vizuelni podsetnik da otpad može biti više od otpada.

Izaberimo zeleniji put do zdravije planete

Smanjenje emisija da bi se pomoglo planeti da lakše diše

Naša transportna rešenja koja smanjuju emisiju gasova uključuju pomeranje ka železničkom i pomorskom kretanju, a naše pakovanje prilagođeno prirodi pomaže da naša planeta bude  zdravija.

100% reciklirana

kartonska ambalaža

502,135 stabala

sačuvanih u 2020. godini

29,537 tona

reciklirane kartonske ambalaže koršćene u 2020. godini*

Neprestano vršimo reviziju i razvijamo strategije transporta i isporuke, kako bismo smanjili naše emisije CO2 i smanjili količinu ugljenika koliko god možemo. Veliki deo ambalaže naših proizvoda koristi reciklirane sastojke za zaštitu u transportu. Deo ove ambalaže se zatim ponovo koristi za komponente uređaja, čime se još više smanuju otpad i emisije gasova.

109 tona

sprečenih emisija CO2 i emisija gasova staklenebašte*

88% izvoza

prevezeno vodenim saobraćajem u 2020. godini*

Porast od 4.2%

u transportu železničkim saobraćajem u 2020. godini*

Razumemo uticaj koji isporuka proizvoda može imati na emisije ugljenika. Napravili smo velike korake u smanjenju naše emisije tako što smo poboljšali način na koji se naši proizvodi distribuiraju širom sveta. Naš pomorski i železnički pristup nam omogućava da prevezemo naše proizvode širom planete na način koji više poštuje prirodu.

Overview
Packaging
Transport
Pregled
Detalji

Proizvodi koji se smatraju održivim na dohvat ruke

Beko vas poziva da dođete i podelite ovo putovanje čineći održivost lakim izborom. Naši energetski efikasni proizvodi vam pomažu da uštedite vitalne resurse - pridružite nam se da planetu učinimo zdravijim mestom.

U kompaniji Beko verujemo da naši proizvodi treba da otelotvore naše ciljeve održivosti

Naši kupci mogu bez napora da unesu održivost u svoj svakodnevni život i daju svoj pozitivan doprinos našoj planeti, jednostavno birajući Beko.

15%

smanjenje apsolutnog korišćenja emisija prodatih proizvoda do 2030. godine - Cilj zasnovan na naučnim ispitivanjima**

50%

prometa od energetski efikasnih proizvoda*

Pregled
Detalji o toplotnoj pumpi

Energy Hero Dishwasher 10% veća energetska efikasnost od najbolje energetske klase. Energetski heroj sa izvanrednim performansama!

Beko inovativna tehnologija toplotne pumpe efikasno zagreva vodu tokom celog ciklusa pranja. Ovo se zatim kombinuje sa automatskim otvaranjem vrata, koristeći prirodni protok vazduha za sušenje posuđa kada se ciklus pranja završi, što je čini jednom od energetski najefikasnijih mašina za pranje sudova na tržištu.

52%

Do 52% uštede u potrošnji energije

Pregled
AquaTech®Objašenjenje tehnologije

AquaTech 50% brže i nežnije performanse, iznad energetskih standarda.

Očekuje se da brže mašine za pranje veša troše više energije i izazivaju oštećenja na odeći. Beko energetski efikasna Aquatech tehnologija raspršuje mešavinu vode i deterdženta direktno na tkanine, smanjujući vreme pranja i omogućavajući nežnije pranje koristeći prirodnu snagu vode.

30%

Do 30% veća ušteda energije u odnosu na najbolju energetsku klasu

Pregled
Objašnjenje tehnologije Split & Cook

Split & Cook Podelite prostor, podelite energiju.

Split&Cook tehnologija obezbeđuje gornji i donji modularni prostor unutar rerne, stvarajući pojedinačne zone koje se mogu podesiti na različite temperature ili potpuno isključiti. Ovo vam omogućava da kuvate dva obroka istovremeno na različitim temperaturama, ili da se samo jedna zona može zagrejati, smanjujući potrošnju energije.

2

2 pojedinačne temperaturne zone dostupne sa tehnologijom Split&Cook

Pregled
Objašnjenje tehnologije

Energy Efficient Dishwasher Koristeći do 25% manje energije.

Konvencionalne mašine za pranje sudova zagrevaju celu unutrašnjost tokom procesa pranja i sušenja. Sa Beko patentiranom tehnologijom, nova energetski efikasna mašina za pranje sudova zagreva samo površinu posuđa kako bi se postigla ušteda energije do 25% u svim programima.

25%

Do 25% uštede energije

Pregled
Naša postrojenja za reciklažu

Ostavimo naš trag ne ostavljajući ništa iza sebe

326

GWh sačuvane energije*

160,000

tona sprečenih emisija CO2 gasa*

6.5

miliona tona sačuvane vode*

Ulažemo u smanjenje otpada i doprinos cirkularnoj ekonomiji.

Sakupljamo stare proizvode sa tržišta, bez obzira na njihovu marku, i zamenjujemo ih novim, energetskim i vodoefikasnim putem naše široke mreže ovlašćenih dilera i servisa. Naša povezanost sa postrojenjima za reciklažu otpadne električne i elektronske opreme (WEEE) omogućava nam da recikliramo stare proizvode i damo im drugi život. Manje otpada. Manje emisije gasova.Veći napredak.

Zdraviji život za buduće generacije

Naša partnerstva i tehnologije podržavaju ljude da vode zdraviji način življenja na zdravijoj planeti.

Eat Like a Pro by Beko

Zagovaramo zdraviji način življenja i inspirišemo decu na promene

Beko se udružio sa FC Barselona (FCB), muškim košarkaškim timom Fenerbahçe i Esports LEC da bi edukovao decu o zdravoj ishrani i borio se protiv gojaznosti u detinjstvu.

Pregled
Simulacija sunčevog ciklusa

HarvestFresh Proizvodi koji promovišu zdrav život
Simulacija prirodnog ciklusa suncada bi održali voće i povrće svežim

Beko tehnologija HarvestFresh™ Simulacija sunčevog ciklusa

HarvestFresh™ frižideri koriste inovativnu tehnologiju u 3 boje koja imitira 24-časovni sunčev ciklus unutar fioke za voće i povrće, kako bi podržala zdrav život. Ova tehnologija duže čuva vitamine koji se nalaze u svežem voću i povrću.

Pregled
Steam Technology

SteamSolutions Zdraviji život ima dobar ukus
Naše SteamSolution rerne nudezdrav način da obogatite hranu

SteamSolutions - Zdraviji život ima dobar ukus

Beko SteamSolutions rerne podržavaju zdrav život tako što kuvaru koji svakodnevno sprema u domaćinstvu donose tehnologiju kuvanja na pari na profesionalnom nivou. Tehnologija kuvanja na pari obezbeđuje zdraviji način zadržavanja esencijalnih hranljivih materija, obogaćujući hranu vlagom kako bi se poboljšala njena aroma, tekstura i boja, bez ugrožavanja ukusa.

Pregled
Stvaramo promene
Unicef

U saradnji sa UNICEF-om zagovaramo bolju ishranu za decu školskog uzrasta širom Latinske Amerike

Koristili smo obrazovne i informativne platforme da motivišemo i osnažimo decu da naprave zdraviji izbor.

Unicef
76,500

obučenih nastavnika

172,000

dece do koje smo neposredno stigli

Beko edukativni program za zdraviji način života u partnerstvu sa UNICEF-om, bori se protiv gojaznosti kod dece putem intervencija u  školama.

Naši programi su imali za cilj da osnaže decu o važnosti hranljivih i bezbednih namirnica i pružili su praktičnu obuku za nastavnike da promovišu zdrave navike u ishrani i aktivan način života među svojim učenicima.

*Brojke, akcije i ciljevi matične kompanije, Arçelik.

**Revidirano radi smanjenja emisije gasova staklene bašte za 50,4% u skladu sa scenarijom od 1,5 stepeni Celzijusa – u fazi odobrenja.

Intertek je izvršio 7-dnevno laboratorijsko testiranje na merenju vitamina C i vitamina A u paradajzu i zelenoj paprici izloženim direktnom svetlu.

U partnerstvu sa UNICEF-om između 2018. i 2020. godine.

Real Leaders logo

Real Leaders Top 200

Beko je zauzeo 20. mesto na listi od 200 najvećih uticajnih kompanija pravih lidera u 2022. godini.

S&P Global logo

86 od 100

Kompanija Arçelik, Beko-va matična kompanija, postigla je najviši rezultat (86/100) u svojoj industriji u S&P Globalnoj proceni održivosti 2021. godine.

CDP logo

Arçelik received A

Kao Beko, ponosni smo na našu matičnu kompaniju Arçelik jer je dobila ocenu A- od CDP-a u 2021. godini za programe za klimatske promene i bezbednost vode u izveštajima njenog poslovanja u Turskoj.

Sustainanalytics logo

Low ESG Risk Rating

U decembru 2021. godine, Beko-ova matična kompanija Arçelik dobila je ocenu rizika ESG od 12,1 od strane kompanije Sustainanalytics i ocenjeno je da je na niskom nivou rizika od materijalnih finansijskih uticaja ESG faktora.

Ecovadis logo

Zlatna medalja u 2021. godini

Mi u kompaniji Beko smo izuzetno ponosni što je naša matična kompanija dobila zlatnu medalju od strane agencije Ecovadisa u 2021. godini.