Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe moet ik de dampkap en de bijbehorende filters schoonmaken?

Hoe moet ik de dampkap en de bijbehorende filters schoonmaken?
Hoe moet ik de dampkap en de bijbehorende filters schoonmaken?

 

 

De dampkap moet hard werken om etensluchtjes te verwijderen en uw keuken lekker fris te houden. Daarom heeft de dampkap af en toe ook wat aandacht nodig. Zo kunt u ervoor zorgen dat de dampkap zo goed mogelijk zijn werk kan blijven doen. In deze minihandleiding staat precies wat u moet doen om uw dampkap en de bijbehorende filters schoon te maken.

 

 

 

Filter(s) schoonmaken of vervangen

 

We beginnen met de filters. Alle dampkappen zijn voorzien van metalen filters waarmee de vetdeeltjes uit de borrelende pannen eronder worden opgevangen. Als uw dampkap geen afvoer naar buiten heeft, is deze ook voorzien van een koolstoffilter. 

 

De vetlaag die zich op de metalen filters ophoopt ziet er niet alleen onsmakelijk uit, maar kan ook onaangename luchtjes veroorzaken. Maak de filters eens per een of twee maanden schoon. Als u veel frituurt, moet je de filters vaker schoonmaken. 

 

Schakel de dampkap uit. Gebruik de ontgrendelingspal om de filters te verwijderen. Raadpleeg de handleiding als je niet weet hoe u dit moet doen. De dampkap kan één of meerdere filterpanelen hebben. Moderne apparaten hebben vaatwasmachinebestendige panelen. 

 

Zet de panelen in de vaatwasmachine en voer een normaal programma uit. Als u geen vaatwasmachine hebt: dompel de panelen onder in kokend water. Gebruik wat afwasmiddel om het vet zachter te maken. Schrob de panelen vervolgens schoon en spoel de panelen af. 

 

Als uw dampkap koolstoffilters heeft, bevinden deze zich achter de metalen filters. Koolstoffilters kunnen niet worden gewassen en moeten om de drie tot zes maanden worden vervangen. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de dampkap als u niet weet hoe u dit moet doen.

 

 

 

De binnenkant schoonmaken

 

Zolang de filters in de vaatwasmachine zitten of aan het weken zijn, moeten de filterhouders vrij blijven van vreemde voorwerpen. Na verloop van tijd kunnen vet en vuil door de filters heen dringen. Maak de binnenkant van de dampkap schoon met een spons en een niet-schurend reinigingsmiddel. 

 

Als de filters schoon en droog zijn, kunt u deze in de dampkap terugplaatsen.

 

 

 

De buitenkant schoonmaken

 

De buitenkant van de dampkap is gemakkelijk schoon te houden door er na gebruik even een doekje overheen te halen. De oppervlakken (boven en onder) van de dampkap kunnen het best met een zachte doek of spons en een niet-schurend reinigingsmiddel worden schoongemaakt. 

 

De meeste dampkappen zijn van roestvrij staal. Voorkom beschadiging door alleen niet-schurende sponzen en niet-schurende reinigingsmiddelen te gebruiken.

 

Als u klaar bent, kunt u de oppervlakken oppoetsen met een droge doek en eventuele sporen van water verwijderen.

 

Het is misschien niet het leukste klusje dat er bestaat, maar door de dampkap goed te onderhouden houdt u de lucht in de keuken lekker fris.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?