Alles wat je moet weten over het

Dampkap

FAQ's

Als de dampkap is aangesloten op een uitlaatkanaal, heeft deze geen koolstoffilter nodig. dampkappen die zijn voorzien van uitlaatkanaal, hebben meestal een metalen vetfilter. Als uw dampkap geen extern uitlaatkanaal heeft, heeft deze waarschijnlijk een koolstoffilter. 

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding om te controleren of de dampkap een koolstoffilter heeft of niet. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.  

Als uw dampkap geen extern uitlaatkanaal heeft, heeft deze waarschijnlijk een koolstoffilter. Koolstoffilters zijn voor vervangingsonderdelen en moeten van tijd tot tijd worden vervangen. Aanbevolen wordt om koolstoffilters om de zes maanden te vervangen. Als u veel kookt of frituurt, kan het zijn dat u het koolstoffilter om de drie tot vier maanden moet vervangen. 

 

Volg de instructies in de gebruikershandleiding voor het verwijderen en vervangen van het koolstoffilter van de dampkap. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

 

Raadpleeg voor meer tips over het schoonmaken van de dampkap onze instructies voor het schoonmaken van de dampkap en de filters. 

De dampkap moet op een bepaalde hoogte boven de kookplaat worden gemonteerd. De hoogte kan variëren afhankelijk van de afzuigsnelheid van de dampkap en de grootte van uw keuken en kookplaat. De aanbevolen afstand tussen het kookoppervlak en het onderste deel van de dampkap is 50 cm voor elektrische kookplaten en 65 cm voor gaskookplaten en kookplaten met gas én elektrisch. Als uw dampkap hoger wordt gemonteerd, worden vet, stoom en rook mogelijk niet goed verwijderd.

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over het installeren van het apparaat. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.  

Zorg dat het apparaat niet op de elektriciteit is aangesloten, voordat u de lampen van de dampkap vervangt. Als het lampje nog warm is, wacht u tot het is afgekoeld.

 

Om het lampje te verwijderen, drukt u de behuizing van het lampje in en draait u de behuizing rechtsom. Vervolgens verwijdert u het lampje door het lampje linksom te draaien. Plaats het nieuwe lampje door het rechtsom in de behuizing te draaien.

 

De positie van het lampje is afhankelijk van het model. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de dampkap voor het vinden en vervangen van de lampjes. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. Vervang het oude lampje door een lampje van hetzelfde type. Dit staat in de handleiding vermeld.

Elke Beko dampkap heeft een uniek serienummer. Deze bevindt zich achter het metalen vetfilter. 

Wij zijn er voor jou!

Of je nu advies nodig hebt over een product, accessoires wilt kopen of ons simpelweg feedback wilt geven, wij zijn er voor jou.

(888) 352-2356 Maandag tot en met vrijdag 8u00 - 17u30 (CST)

Heb je meer hulp nodig?

Vind FAQ's, videogidsen, artikels en meer.