Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Hoe weet ik zeker dat de dampkap goed werkt?

Hoe weet ik zeker dat de dampkap goed werkt?
Hoe weet ik zeker dat de dampkap goed werkt?

 

 

Het ventilatievermogen van de dampkap is afhankelijk van de afzuigsnelheid, de grootte van de keuken, de plaatsing van de dampkap en de regelmaat waarmee de dampkap wordt onderhouden. Het selecteren van de juiste dampkap is de eerste stap naar de beste ventilatie voor uw keuken. De tweede stap is het schoonhouden van de dampkap. Raadpleeg de onderhoudshandleiding van de dampkap voor een aantal goede tips.

 

 

 

Zorg dat de afzuigsnelheid van de dampkap geschikt is voor de ruimte waarin deze zich bevindt

 

dampkappen kunnen verschillende m3-afzuigsnelheden per uur hebben, die in feite het vermogen van het apparaat bepalen. De afzuigsnelheid van de dampkap moet geschikt zijn voor de grootte van uw keuken en de kookplaat. Houd rekening met de omvang van uw keuken en de kookplaat wanneer u op zoek bent naar een dampkap. 

 

 

 

Controleer of het apparaat op een geschikte plaats is geïnstalleerd

 

Voor de beste prestaties moet de dampkap op een bepaalde hoogte boven het fornuis worden gemonteerd. De hoogte kan variëren afhankelijk van de afzuigsnelheid van de dampkap en de grootte van uw keuken en kookplaat.

 

Voor de meeste dampkappen is het raadzaam deze 65 cm boven de kookplaat te monteren. Als uw dampkap hoger wordt gemonteerd, worden vet, stoom en rook mogelijk niet goed verwijderd.

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over het installeren van het apparaat. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.  

 

 

 

Reinig het vetfilter regelmatig

 

Als de dampkap is voorzien van een extern uitlaatkanaal, heeft deze waarschijnlijk een niet-vervangbaar metalen gaasfilter dat van tijd tot tijd moet worden gereinigd. Als u het filter niet regelmatig schoonmaakt, kunnen vet en stof binnendringen en in de ventilatoren en binnenwanden van de dampkap terechtkomen. Hierdoor wordt de luchtstroom beperkt.

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding om te zien waar het filter zich bevindt en hoe u het verwijdert. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. 

 

Om het vetfilter schoon te maken, plaats u het filter in warm of kokend water met een beetje afwasmiddel of een andere vetverwijderaar. Laat het even weken totdat het vet zacht wordt. Schrob het filter vervolgens met een spons of zachte borstel. Verwijder het filter elke maand en reinig het grondig.

 

Sommige dampkapfilters zijn ook vaatwasmachinebestendig. Droog het filter grondig voordat u het terugplaatst. 

 

 

 

Vervang het koolstoffilter regelmatig (modellen zonder extern uitlaatkanaal)

 

Als uw dampkap geen extern uitlaatkanaal heeft, heeft deze waarschijnlijk een koolstoffilter. Koolstoffilters zijn voor vervangingsonderdelen en moeten van tijd tot tijd worden vervangen.

 

Volg de instructies in de gebruikershandleiding van de dampkap voor het verwijderen en vervangen van het koolstoffilter. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.  

 

Wij raden u aan het koolstoffilter elke zes maanden te vervangen. Als u veel kookt of frituurt, kan het zijn dat u het koolstoffilter om de drie tot vier maanden moet vervangen.

 

 

 

Controleer de binnenkant van de dampkap op opgehoopt vuil

 

Als u ziet dat de filters van de dampkap in orde zijn, moet u ook de ventilatie van de dampkap controleren. Als de dampkap lange tijd niet is gereinigd, kunnen stof en vet door de filters heen zijn gedrongen en in de ventilator van de dampkap zijn terechtgekomen. Hoewel dit onwaarschijnlijk is, kan er een ander vreemd voorwerp in de dampkap zijn gezogen, waardoor de luchtstroom in het apparaat is geblokkeerd. 

 

Controleer of dit het geval is door alle verwijderbare onderdelen van de dampkap te verwijderen en de binnenkant te controleren. Maak de binnenwanden tijdens dit proces goed schoon met een vochtige doek. U kunt niet-schurende reinigingsmiddelen of afwasmiddel gebruiken. Droog de binnenwanden en het filter grondig voordat u het filter terugplaatst. 

 

 

 

Controleer de ventilatieopening op blokkades

 

De luchtstroom van de dampkap kan worden geblokkeerd door voorwerpen die in de ventilatieaansluiting of het ventilatiemechanisme zelf vastzitten. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

 

 

 

 

Wilt u liever iemand spreken?