Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Zes onderhoudstips voor de dampkap

Zes onderhoudstips voor de dampkap
Zes onderhoudstips voor de dampkap

 

 

De dampkap werkt hard om ervoor te zorgen dat uw keuken lekker fris blijft en verdient zo nu en dan ook wat aandacht. Deze onderhoudstips zorgen ervoor dat uw dampkap zo lang mogelijk in topconditie blijft.

 

 

 

 

1. Houd het metalen vetfilter schoon

 

Het metalen vetfilter vangt de eerste rook- en vetwalmen op. Het zorgt ervoor dat de grotere rook- en vetdeeltjes niet in het afzuigmechanisme terechtkomen. Dit zou tot verstopping kunnen leiden.

 

Sommige vetfilters bestaan uit één geheel. Andere vetfilters bestaan uit twee delen. Door de filters schoon te houden blijft de dampkap efficiënt werken. De meeste filters kunnen met één druk op de knop of de vergrendeling worden verwijderd. Raadpleeg eventueel de gebruikershandleiding. U kunt ze met de hand wassen in warm water en afwasmiddel of ze in de vaatwasmachine zetten (indien vaatwasmachinebestendig). Dep de filters altijd droog voordat u ze terugplaatst. 

 

 

 

2. Reinig de binnenkant van de dampkap voordat u de filters terugplaatst

 

Na verloop van tijd kunnen vet en vuil door de filters zijn heen gedrongen. Als de gaasfilters in de week of in de vaatwasmachine staan, is het een goede gelegenheid om de binnenkant van de dampkap schoon te maken. Gebruik een spons en een niet-schurend reinigingsmiddel om de binnenkant van de kap schoon te maken. Droog de binnenwanden en het filter grondig voordat u het filter terugplaatst.  

 

 

 

3. Vervang het koolstoffilter regelmatig

 

Als uw dampkap geen afvoer naar buiten heeft, is deze ook voorzien van een koolstoffilters om de etensluchtjes te bestrijden. Deze moeten om de drie tot zes maanden worden vervangen, afhankelijk van uw kookgewoonten. Als u veel frituurt, moet u de filters vaker vervangen.

 

 

 

4. Houd de afvoerkanalen schoon

 

Als uw dampkap een afvoer naar buiten heeft, is deze via een afzuigkanaal aangesloten op een gat in een muur of raam. Vet en ander materiaal kunnen zich in de loop van de tijd in dit kanaal ophopen. Daarom moet het ten minste om de zes maanden worden gereinigd. Dit kan een lastige klus zijn. Mogelijk is het verstandig de hulp van een professional in te roepen.

 

 

 

5. Houd de buitenkant van de dampkap schoon

 

Vet, stoom en rook kunnen zich ook gemakkelijk op de buitenkant van de dampkap ophopen. Daarom moeten de oppervlakken aan de buitenkant van de dampkap ook regelmatig worden schoongemaakt. Neem de dampkap wekelijks af met een doek met een niet-schurend schoonmaakmiddel. Dit zou voldoende moeten zijn.

 

 

 

6. Selecteer het juiste afzuigvermogen

 

De dampkap hoeft niet altijd op het maximale vermogen te draaien. Als u het fornuis alleen gebruikt om iets in water te koken, is de laagste vermogen voldoende om de stoom af te voeren. Als u aan het frituren bent, kunt u beter het hoogste vermogen inschakelen om ervoor te zorgen dat vet en rook effectief worden verwijderd.

 

 

 

Zoals u kunt zien, draait het onderhoud van de dampkap voornamelijk om goede schoonmaakgewoonten. Houd het apparaat schoon en de lucht in de keuken blijft lekker fris.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?