Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe kan ik een dampkap die geen zuigkracht meer heeft repareren?

Hoe kan ik een dampkap die geen zuigkracht meer heeft repareren?
Hoe kan ik een dampkap die geen zuigkracht meer heeft repareren?
 
 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de dampkap aan zuigkracht verliest. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Reinig het vetfilter regelmatig

 

Als de dampkap is voorzien van een extern uitlaatkanaal, heeft deze waarschijnlijk een niet-vervangbaar metalen gaasfilter dat van tijd tot tijd moet worden gereinigd. Als u het filter niet regelmatig schoonmaakt, kunnen vet en stof binnendringen en in de ventilatoren en binnenwanden van de dampkap terechtkomen. Hierdoor wordt de luchtstroom beperkt.

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding om te zien waar het filter zich bevindt en hoe u het verwijdert. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. 

 

Om het vetfilter schoon te maken, plaatst u het filter in warm of kokend water met een beetje afwasmiddel of een andere vetverwijderaar. Laat het even weken totdat het vet zacht wordt. Schrob het filter vervolgens met een spons of zachte borstel. Verwijder het filter elke maand en reinig het grondig.

 

Sommige dampkapfilters zijn ook vaatwasmachinebestendig. Droog het filter grondig voordat u het terugplaatst. 

 

 

 

Vervang het koolstoffilter regelmatig (modellen zonder extern uitlaatkanaal)

 

Als uw dampkap geen extern uitlaatkanaal heeft, heeft deze waarschijnlijk een koolstoffilter. Koolstoffilters zijn voor vervangingsonderdelen en moeten van tijd tot tijd worden vervangen.

 

Volg de instructies in de gebruikershandleiding van de dampkap voor het verwijderen en vervangen van het koolstoffilter. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.  

 

Wij raden u aan het koolstoffilter elke zes maanden te vervangen. Als u veel kookt of frituurt, kan het zijn dat u het koolstoffilter om de drie tot vier maanden moet vervangen. 

 

 

 

Controleer de binnenkant van de dampkap op opgehoopt vuil

 

Als u ziet dat de filters van de dampkap in orde zijn, moet u ook de ventilatie van de dampkap controleren. Als de dampkap lange tijd niet is gereinigd, kunnen stof en vet door de filters heen zijn gedrongen en in de ventilator van de dampkap zijn terechtgekomen. Hoewel dit onwaarschijnlijk is, kan er een ander vreemd voorwerp in de dampkap zijn gezogen, waardoor de luchtstroom in het apparaat is geblokkeerd. 

 

Controleer of dit het geval is door alle verwijderbare onderdelen van de dampkap te verwijderen en de binnenkant te controleren. Maak de binnenwanden tijdens dit proces goed schoon met een vochtige doek. U kunt niet-schurende reinigingsmiddelen of afwasmiddel gebruiken.

 

Droog de binnenwanden en het filter grondig voordat u het filter terugplaatst.

 

 

Ventilatieaansluiting

 

De luchtstroom van de dampkap kan worden geblokkeerd door voorwerpen die in de ventilatieaansluiting of het ventilatiemechanisme zelf vastzitten. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

 

 

 

Technische problemen

 

Als het probleem zich blijft voordoen, is er mogelijk een technisch probleem met de dampkap. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?