Sve što trebate znati o

Zamrzivač

Najčešće postavljana pitanja

Vaš zamrzivač mora stajati na svojim nožicama u ravni i biti izbalansiran kako bi ispravno funkcionisao. Pokušajte zaljuljati uređaj s jedne na drugu stranu ili naprijed i nazad. Ako se previše njiše, možda su podloga ili nožice uređaja neravni.

 

Provjerite balans uređaja pomoću libele. Ako je isključen, podesite nožice tako što ćete zavući ruku ispod frižidera i dohvatiti prednje dvije nožice. Okrećite nožice u smjeru kazaljke na satu ili obrnuto, sve dok ne dođu u čvsti kontakt sa podom.

Potrebno je da vaš frižider miruje neko vrijeme prije upotrebe. Nemojte ga uključivati i osigurajte da stoji uspravno najmanje 4 sata, kako bi se ulje u kompresoru sleglo. 

 

Uređaj možete uključiti nakon što isteknu 4 sata. Provjerite je li upravljač termostata postavljen na ON (uključeno) ali nemojte odmah odlagati hranu u njega. Sačekajte dok se zamrzivač ohladi na temperaturu koja je sigurna za odlaganje hrane, što može potrajati do 12 sati. 

 

Idealna temperatura zamrzivača je -18 °C. Provjerite temperaturu u zamrzivaču koristeći tačan termometar. Stavite termometar u čašu sa alkoholom ili uljem za kuhanje, i odložite u zamrzivač. Možete početi da odlažete hranu kada zamrzivač dostigne željenu temperaturu.

general-cta-image

Tu smo za vas!

Bilo da vam je potreban savjet o proizvodu, bilo da ste otišli kupiti dodatnu opremu ili jednostavno želite dati povratne informacije - mi smo tu za vas.

+387 33 902 945 Ponedjeljak-Petak 08:00 - 16:00 Subota 09:00 t-o 14:00

Trebate više podrške?

Pronađite često postavljana pitanja, video vodiče, članke i još mnogo toga.