Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite obrisati listu za poređenje?
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.
Održivost u kompaniji Beko. Zdravija planeta za zdraviju budućnost.
Pomjerajte tekst

Priroda u svemu što radimo

Povezaniji smo nego ikada prije. Razumijemo da je zdrav život moguć samo na zdravoj planeti.

Pregled
Akcije
Ciljevi

Iskoristimo moć prirode

Naše putovanje počinje našom selekcijom održivih sirovina koju prate smjele akcije u proizvodnji. Sakupljanje kišnice, zelena električna energija, upotreba recikliranih i bioloških materijala samo su neki od načina na koje povezujemo prirodu sa kompanijom Beko.

Naša misija proizvodnje ekološki prihvatljivih proizvoda je u srcu onoga što radimo. Efikasni proizvodni procesi koji koriste savremene tehnologije omogućavaju nam stvaranje proizvoda koji uzimaju u obzir prošlost i oblikuju budućnost proizvodnje.

352,844 m3
sačuvane vode u 2020. godini*

1.98 miliona m3
ušteđene vode zahvaljujući efikasnosti vode i
projekata sakupljanja kišnice između 2010. i 2020. godine*

238 energetski efikasnih
projekata u globalnoj proizvodnji
primijenjenih operacija samo u 2020. godini*

Posvećeni smo produbljivanju održivog opsega naših tvorničkih aktivnosti kako bismo minimizirali naš trajni uticaj na planetu. Postavili smo ambiciozne ciljeve za postizanje efikasnosti resursa u proizvodnji do 2030.godine, kako bismo ispunili naše ciljeve održivosti.

45%
smanjenje potrošnje energije u proizvodnji i povlačenje vode, po proizvodu*

100%
zelene električne energije u proizvodnim procesima*

70%
recikliranja vode*

99%
recikliranja otpada*

50 miliona dolara
uloženih u obnovljive izvore energije
i energetsku efikasnost

Pregled
Detalji

BioCycle Otpad ne mora biti bačen

Otpad od ljuske jajeta i održiva plastika na biološkoj bazi koriste se za stvaranje ključnih komponenti u našim BioCycle hladnjacima.

Naši BioCycle hladnjaci kombinuju prirodne resurse s novom tehnologijom za proizvodnju održivijih uređaja i smanjenje emisije stakleničkih gasova. Posude za jaja napravljene su od kombinacije 20% otpada od ljuske jaja i 80% plastike na biološkoj bazi. Dok su zaptivke na vratima i poklopci ventilatora izrađeni od plastike na biološkoj bazi, koja je dobijena iz održivih prirodnih resursa kao što su šećerna trska i kukuruzni skrob.

Pregled
Detalji

RecycledNet Skupljanje plastičnog otpada

Zaštita morskog života pretvaranjem suvišnih ribarskih mreža u naše RecycledNet rerne.

Smrt vise od 300.000 morskih stvorenja može se pripisati odbačenim ribarskim mrežama. Ova poražavajuća brojka jedan je od razloga zašto je Beko u 2019. i 2020. godini koristio 71 tonu ribarske mreže i otpada od industrijskog konca*da bi pomogao u izradi plastičnih ukrasa za vrata i unutrašnje i vanjske poklopce za naše RecycledNet rerne. Prenamjena ove vrste plastike pomaže da naša mora budu zdravija.

Pregled
Detalji

RecycledTub Čišćenje plastičnog otpada

Korišćenje recikliranih plastičnih boca za izradu crijeva naših mašina za pranje veša I mašina za sušenje veša

Pomažemo u rješavanju problema zagađenja plastičnim bocama tako što ih ponovno koristimo u našim RecycledTub proizvodima za mašine za pranje veša. Naša patentirana tehnologija nam omogućava da koristimo reciklirane plastične boce tako da se mogu ponovno izrađivati novi uređaji, što smanjuje stvaranje nove plastike. 39 miliona recikliranih plastičnih boca dobilo je novi život u našim RecycledTub mašinama za pranje i mašinama za sušenje veša, u 2019. i 2020. godini*.

Pregled
Detalji

RecycledDry Borba protiv plastike za jednokratnu upotrebu

Ponovna upotreba plastičnog otpada za pravljenje naših RecycledDry mašina za sušenje veša.

Plastični otpad je prijetnja našoj planeti. Pomažemo u smanjenju ove štete korištenjem plastičnog otpada za pravljenje naših RecycledDry mašina za sušenje veša. Korišćenjem postojeće plastike sprječavamo nepotrebnu proizvodnju nove plastike i istovremeno smanjujemo količinu neupotrebljive plastike. Iskoristili smo 2420 tone odbačene plastike da bismo napravili naše RecycledDry mašine za sušenje veša u 2019. i 2020. godini*.

Pregled
Detalji

BioCoffee Više od otpada

Korišćenje otpada od mljevene kafe za proizvodnju naših BioCoffee™ espreso aparata.

Naši BioCoffee™ aparati za espresso nude održiviji način uživanja u šoljici kafe. Otpad od mljevene kafe koji ugrađujemo u bio-kompozitni materijal koji se koristi za izradu naših mašina, smanjuje količinu plastike u našim aparatima. Talog kafe se može vidjeti na spoljašnjoj strani naših aparata – vizualni podsjetnik da otpad može biti više od otpada.

Izaberimo zeleniji put do zdravije planete

Smanjenje emisija da bi se pomoglo planeti da lakše diše

Naša rješenja u transportu za smanjenje emisija uključuju kretanje prema željezničkom i pomorskom saobraćaju, a naša ambalaža koja je pogodna za zaštitu prirode pomaže da naša planeta bude zdrava.

100% reciklirana

kartonska ambalaža

502,135 stabala

sačuvanih u 2020. godini

29,537 tona

reciklirane kartonske ambalaže koršćene u 2020. godini*

Neprestano vršimo reviziju i razvijamo strategije transporta i isporuke, kako bismo smanjili naše emisije CO2 i smanjili količinu ugljika koliko god možemo. Veliki dio ambalaže naših proizvoda koristi reciklirane sastojke za zaštitu u transportu. Dio ove ambalaže se zatim ponovo koristi za komponente uređaja, čime se još više smanuju otpad i emisije gasova.

109 tona

spriječenih emisija CO2 i emisija gasova staklenebašte*

88% izvoza

prevezeno vodenim saobraćajem u 2020. godini*

Porast od 4.2%

u transportu železničkim saobraćajem u 2020. godini*

Razumijemo uticaj koji isporuka proizvoda može imati na emisije ugljika. Napravili smo velike korake u smanjenju naše emisije tako što smo poboljšali način na koji se naši proizvodi distribuiraju širom svijeta. Naš pomorski i železnički pristup omogućava nam da prevezemo naše proizvode širom planete na način koji više poštuje prirodu.

Overview
Packaging
Transport
Pregled
Detalji

Proizvodi koji se smatraju održivim na dohvat ruke

Beko vas poziva da dođete i podijelite ovo putovanje čineći održivost lakim izborom. Naši energetski efikasni proizvodi vam pomažu da uštedite vitalne resurse - pridružite nam se da planetu učinimo zdravijim mjestom.

U kompaniji Beko vjerujemo da bi naši proizvodi trebali da utjelovljuju naše ciljeve održivosti

Naši kupci mogu bez napora unijeti održivost u svoj svakodnevni život i daju svoj pozitivan doprinos našoj planeti, jednostavno birajući Beko.

15%

smanjenje apsolutnog korištenja emisija prodatih proizvoda do 2030. godine - Cilj zasnovan na naučnim ispitivanjima**

50%

promjeta od energetski efikasnih proizvoda*

Pregled
Detalji o toplotnoj pumpi

Energy Hero Dishwasher 10% veća energetska efikasnost od najbolje energetske klase. Energetski heroj sa izvanrednim performansama!

Beko inovativna tehnologija toplotne pumpe efikasno zagrijava vodu tijekom cijelog ciklusa pranja. Ovo se zatim kombinuje sa automatskim otvaranjem vrata, koristeći prirodni protok vazduha za sušenje posuđa kada se ciklus pranja završi, što je čini jednom od energetski najefikasnijih mašina za pranje sudova na tržištu.

52%

Do 52% uštede u potrošnji energije

Pregled
AquaTech®Objašenjenje tehnologije

AquaTech 50% brže i nježnije performanse, iznad energetskih standarda.

Očekuje se da brže mašine za pranje veša troše više energije i izazivaju oštećenja na odeći. Beko energetski efikasna Aquatech tehnologija raspršuje mješavinu vode i deterdženta direktno na tkanine, skraćujući vrijeme pranja i omogućavajući nježnije pranje koristeći prirodnu snagu vode.

30%

Do 30% veća ušteda energije u odnosu na najbolju energetsku klasu

Pregled
Objašnjenje tehnologije Split & Cook

Split & Cook Podijelite prostor, podijelite energiju.

Split&Cook tehnologija obezbeđuje gornji i donji modularni prostor unutar rerne, stvarajući pojedinačne zone koje se mogu podesiti na različite temperature ili potpuno isključiti. Ovo vam omogućava da kuvate dva obroka istovremeno na različitim temperaturama, ili da se samo jedna zona može zagrijati, smanjujući potrošnju energije.

2

2 pojedinačne temperaturne zone dostupne sa tehnologijom Split&Cook

Pregled
Objašnjenje tehnologije

Energy Efficient Dishwasher Koristeći do 25% manje energije.

Konvencionalne mašine za pranje sudova zagrijavaju cijelu unutrašnjost tijekom procesa pranja i sušenja. Uz Beko patentiranu tehnologiju, nova energetski efikasna mašina za pranje sudova zagrijava samo površinu posuđa kako bi se postigla ušteda energije do 25% u svim programima.

25%

Do 25% uštede energije

Pregled
Naša postrojenja za reciklažu

Ostavimo naš trag ne ostavljajući ništa iza sebe

326

GWh sačuvane energije*

160,000

tona spriječenih emisija CO2 gasa*

6.5

miliona tona sačuvane vode*

Ulažemo u smanjenje otpada i doprinos cirkularnoj ekonomiji.

Sakupljamo stare proizvode sa tržišta, bez obzira na njihovu marku, i zamjenjujemo ih novim, energetskim i vodoefikasnim putem naše široke mreže ovlaštenih dilera i servisa. Naša povezanost sa postrojenjima za reciklažu otpadne električne i elektronske opreme (WEEE) omogućava nam da recikliramo stare proizvode i damo im drugi život. Manje otpada. Manje emisije gasova.Veći napredak.

Zdraviji život za buduće generacije

Naša partnerstva i tehnologije podržavaju ljude da vode zdraviji način življenja na zdravijoj planeti.

Eat Like a Pro by Beko

Zagovaramo zdraviji način življenja i inspirišemo djecu na promjene

Beko se udružio sa FC Barselona (FCB), muškim košarkaškim timom Fenerbahçe i Esports LEC da bi edukovao djecu o zdravoj ishrani i borio se protiv gojaznosti u djetinjstvu.

Pregled
Simulacija sunčevog ciklusa

HarvestFresh Proizvodi koji promovišu zdrav život
Simulacija prirodnog ciklusa suncada bi održali voće i povrće svježim

Beko tehnologija HarvestFresh™ Simulacija sunčevog ciklusa

HarvestFresh™ hladnjaci koriste inovativnu tehnologiju u 3 boje koja imitira 24-časovni sunčev ciklus unutar ladice za voće i povrće, kako bi podržala zdrav život. Ova tehnologija duže čuva vitamine koji se nalaze u svježem voću i povrću.

Pregled
Steam Technology

SteamSolutions Zdraviji život ima dobar ukus
Naše SteamSolution rerne nudezdrav način da obogatite hranu

SteamSolutions - Zdraviji život ima dobar ukus

Beko SteamSolutions rerne podržavaju zdrav život tako što kuvaru koji svakodnevno sprema u domaćinstvu donose tehnologiju kuvanja na pari na profesionalnom nivou. Tehnologija kuvanja na pari objezbeđuje zdraviji način zadržavanja esencijalnih hranljivih materija, obogaćujući hranu vlagom kako bi se poboljšala njena aroma, tekstura i boja, bez ugrožavanja ukusa.

Pregled
Stvaramo promjene
Unicef

U saradnji sa UNICEF-om zagovaramo bolju ishranu za djecu školskog uzrasta širom Latinske Amerike

Koristili smo obrazovne i informativne platforme kako bismo motivisali i osnažili djecu da naprave zdraviji izbor.

Unicef
76,500

obučenih nastavnika

172,000

djece do koje smo neposredno stigli

Bekov edukativni program o zdravijem načinu života u partnerstvu sa UNICEF-om, bori se protiv gojaznosti kod djece putem intervencija u školama.

Naši programi su imali za cilj da osnaže djecu o važnosti hranljivih i bezbjednih namirnica i pružili su praktičnu obuku za nastavnike da promovišu zdrave navike u ishrani i aktivan način života među svojim učenicima.

*Brojke, akcije i ciljevi matične kompanije, Arçelik.

**Revidirano radi smanjenja emisije stakleničkih gasova za 50,4% u skladu sa scenarijom od 1,5 stepeni Celzijusa – u fazi odobrenja.

Intertek je izvršio 7-dnevno laboratorijsko testiranje za mjerenje vitamina C i vitamina A u paradajzu i zelenoj paprici izloženim direktnom svjetlu.

U partnerstvu sa UNICEF-om između 2018. i 2020. godine.

Real Leaders logo

Real Leaders Top 200

Beko je zauzeo 20. mjesto na listi od 200 najvećih uticajnih kompanija pravih lidera u 2022. godini.

S&P Global logo

86 od 100

Kompanija Arçelik, Beko-va matična kompanija, postigla je najviši rezultat (86/100) u svojoj industriji u S&P Globalnoj procjeni održivosti 2021. godine.

CDP logo

Arçelik received A

Kao Beko, ponosni smo na našu matičnu kompaniju Arçelik jer je dobila ocjenu A- od CDP-a u 2021. godini za programe za klimatske promjene i bezbjednost vode u izvještajima svog poslovanja u Turskoj.

Sustainanalytics logo

Low ESG Risk Rating

U decembru 2021. godine, Beko-ova matična kompanija Arçelik dobila je ocjenu rizika ESG od 12,1 od strane kompanije Sustainanalytics i ocjenjeno je da je na niskom nivou rizika od materijalnih finansijskih uticaja ESG faktora.

Ecovadis logo

Zlatna medalja u 2021. godini

Mi u kompaniji Beko izuzetno smo ponosni što je naša matična kompanija dobila zlatnu medalju od strane agencije Ecovadisa u 2021. godini.