Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Kako možemo da vam pomognemo?

treba mi pomoć za

Izaberite proizvod Izaberite problem .
Kako možemo da vam pomognemo?
treba mi pomoć za

Počnite ponovo

Najčešća pitanja

Gde se nalazi serijski broj Beko blendera?

Svaki Beko blender ima jedinstveni serijski broj. On se nalazi na fabričkoj nalepnici. 

 

Mesto na kom se nalazi nalepnica razlikuje se u zavisnosti od modela aparata. Fabričke nalepnice za stone blendere se nalaze sa donje strane aparata. Nalepnice za ručne blendere nalaze se na poleđini drške. 

Koliko dugo mogu da koristim ručni blender?

Ručni blender može da se pregreje ako ga predugo koristite.

 

Da biste sprečili pregrevanje, izbegavajte da ga koristite duže od 10 sekundi odjednom i pustite ga da se ohladi par sekundi nakon svakog impulsa. Ako se pregreje, ostavite ga da se ohladi pre ponovnog korišćenja.

Da li mogu da koristim ručni blender za mešenje testa?

Možete da koristite ručni blender za mešenje testa ako ima kuku za testo. Međutim, imate u vidu da ručni blender može da se pregreje ako ga predugo koristite.

 

Da biste sprečili pregrevanje, izbegavajte da ga koristite duže od 10 sekundi odjednom i pustite ga da se ohladi par sekundi nakon svakog impulsa. Ako se pregreje, ostavite ga da se ohladi pre ponovnog korišćenja.  

Da li mogu koristim ručni blender sa vrelim namirnicama?

Da, možete to radite, ali budite veoma pažljivi.

 

Bez obzira na to kakvu posudu koristite, vodite računa da je ne prepunite. Vruće tečnosti se lakše prosipaju od hladnih, pa su samim tim i opasnije.

Za koje namirnice je pogodan ručni blender? Koje sastojke mogu da koristim sa ručnim blenderom?

Ručni blenderi su najefikasniji kada se koriste vodenasti sastojci, kao što su supa, jaja ili pire. 

 

Ručni blenderi su savršeni za homogenizovanje supa, pudinga, pirea ili soseva direktno u posudi. Budite veoma pažljivi kada koristite blender sa vrućim tečnostima, jer se one lakše prosipaju u odnosu na hladne tečnosti i mogu da nanesu veću štetu.

 

U zavisnosti od snage motora ručnog blendera, on će možda moći da se izbori sa tvrđim sastojcima, ali to će vremenom verovatno da mu otupi sečiva. Kada je reč o izuzetno tvrdim sastojcima, kao što su kocke leda, muškatni oraščić, zrna ili kosti, bolje je da koristite stoni blender ili procesor hrane.

Da li mogu da koristim ručni blender za mlevenje tvrdih namirnica?

Ručni blenderi su najefikasniji kada se koriste vodenasti sastojci, kao što su supa, jaja ili pire. U zavisnosti od snage motora ručnog blendera, možda će moći da se izbori sa tvrdim sastojcima, ali to će vremenom da mu otupi sečiva.

 

Kada je reč o izuzetno tvrdim sastojcima, kao što su kocke leda, muškatni oraščić, zrna ili kosti, bolje je da koristite stoni blender ili procesor hrane. 

Šta treba da uradim pre prvog korišćenja blendera?

Pre prvog korišćenja blendera najpre očistite sve delove koji će doći u kontakt sa hranom. Neka aparat bude isključen dok proveravate sečiva i nemojte da ih hvatate golim rukama. 

 

Očistite delove uređaja toplom vodom i malom količinom blagog deterdženta. Temeljno osušite sve delove pre upotrebe. 

 

Aparat treba da bude na ravnoj površini tokom rada. Uverite se da ste postavili seckalicu na ravnu površinu pre upotrebe.

Da li mogu da koristim stoni blender za mešenje testa?

Ako je ručni blender opremljen kukom za testo, možete da ga koristite za mešenje testa.

 

Stoni blenderi mogu da imaju različitu snagu motora. Ako vaš blender ima slabiji motor,  možda će se pregrejati ako predugo radi. Da biste sprečili pregrevanje, pravite pauze umesto da pustite aparat da neprekidno radi. Ako se pregreje, ostavite ga da se ohladi pre ponovnog korišćenja.  

Da li mogu koristim stoni blender sa vrelim namirnicama?

Preporučujemo vam da ne koristite stoni blender sa vrućim namirnicama iz bezbednosnih razloga. Ako želite da pripremite vruću hranu poput supe, sastojci koje stavljate u blender mogu da budu hladni ili mlaki.

 

Da biste pripremili i skuvali vruću supu od samog početka, koristite vakuum blender sa opcijom kuvanja.

Koje namirnice su pogodne za korišćenje u stonom blenderu? Koje sastojke mogu da koristim u stonom blenderu?

Stoni blenderi su osmišljeni za rad sa velikim brojem namirnica različite teksture. U njima možete da obradite hranu kao što su voće, meso, riba, začinsko bilje, orašasti plodovi, sir, hleb, jaja i crni luk. 

 

Stoni blenderi su savršeni za pravljenje homogenih mešavina, kao što su supe, kremasti sosevi, smutiji, milkšejkovi i pudinzi. U zavisnosti od snage motora u stonom blenderu, možda ćete moći da ga koristite čak i za drobljenje leda.

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?