Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Kako možemo da vam pomognemo?

treba mi pomoć za

Izaberite proizvod Izaberite problem .
Kako možemo da vam pomognemo?
treba mi pomoć za

Počnite ponovo

Najčešća pitanja

Koliko često treba da odmrzavam zamrzivač u frižideru? (Stacionarni kombinovani frižideri ili obični frižideri)

Preporučujemo da odmrzavate zamrzivač u frižideru približno jednom mesečno ili kada se nakupi 0,5 cm leda na zidovima zamrzivača.

 

Frižidere sa funkcijom No Frost ne morate ručno da odmrzavate.

Frižider vibrira tokom rada. Kako da popravim frižider koji vibrira?

Frižider mora da stoji na ravnoj podlozi i na nožicama da bi ispravno radio. Probajte da zaljuljate uređaj levo-desno i napred-nazad. Ako se frižider previše ljulja, podloga je neravna ili nožice aparata nisu ispravno nameštene.

 

Koristite libelu da biste proverili da li je uređaj nivelisan. Ako nisu, ispod zamrzivača pronađite dve prednje nožice i podesite ih. Okrećite nožice u smeru kazaljki na satu ili suprotno od kazaljki na satu dok se čvrsto ne oslone na pod.

Fioke u frižideru su pomalo vlažne. Kako da sprečim pojavu kondenzacije u fiokama?

Fioke u frižideru su dizajnirane tako da održavaju svežinu namirnica očuvanjem vlage. Većina fioka ima podesive otvore koji vam omogućavaju da prilagodite vlažnost u fiokama da biste bolje čuvali različite vrste namirnica. Zato fioke mogu da postanu vlažne i da se na njima pojavi primetna kondenzacija.

 

Većina voća ima duži rok trajanja u suvim okruženjima, tako da treba da ga čuvate u manje vlažnim odeljcima sa otvorenim otvorima. Podesite otvore na odgovarajući način da biste omogućili cirkulisanje vlage.

Frižider sve bučnije radi. Da li je to normalno?

Na frižider utiče spoljna temperatura. Ako je spoljna temperatura veoma visoka, frižider mora da radi intenzivnije ili duže vreme. Ovo je normalna pojava i ne ukazuje na kvar. 

Zašto su kocke leda zamućene? Kako da sprečim pojavu belih pahuljica u kockama leda?

Voda se zamrzava od spolja ka unutra, tako da se nečistoće iz vode guraju prema sredini kocke leda tokom zamrzavanja.

 

Ove nečistoće (minerali poput kalcijuma i kreča) su neškodljive ako koristite vodu za piće ili destilovanu vodu. Flaširana i demineralizovana voda ima manje nečistoća u odnosu na vodu iz slavine, tako da od njih nastaju čistije kocke leda.

Uključeno je žućkasto svetlo na frižideru. Šta to znači?

To znači da je aktivirana funkcija Fast Freeze.

 

Funkcija Fast Freeze na Beko kombinovanim frižiderima omogućava brzo zamrzavanje i brzo pravljenje leda. Normalno je da frižider radi duže dok je funkcija Fast Freeze uključena. Funkcija Fast Freeze ne bi trebalo da bude aktivirana duže od 5 sati. Ako želite da otkažete ovu funkciju, jednostavno pritisnite i zadržite dugme Fast Freeze dok se lampica ne isključi.

Spoljni deo frižidera je topao na dodir Da li je to normalno?

Normalno je da prednji ili bočni deo frižidera bude pomalo topao na dodir.

 

Kompresor proizvodi toplotu dok stvara energiju koja održava nisku temperaturu u frižideru. Toplota se izbacuje preko kalemova kondenzatora. Ova toplota može da se oseti na bočnim površinama.

 

Površina frižidera može da bude toplija pri većoj vlažnosti vazduha jer će uređaj intenzivnije raditi da spreči stvaranje kondenzacije unutar odeljaka.

Zašto vidim maglu u frižideru kada otvorim vrata?

Ovo nije neobična pojava.

 

Kada se otvore vrata frižidera, vruć i vlažan vazduh izvan uređaja se sudara sa hladnim i suvim vazduhom unutar njega. Vodena para iz toplijeg vazduha van frižidera se kondenzuje i prelazi u oblik nalik magli. Ovo je naročito često pri većim temperaturama ili u toplijim područjima. 

 

Magla može da bude gušća ako se često otvaraju vrata uređaja ili ako se predugo drže otvorena. Vodite računa da hrana ili drugi predmeti ne sprečavaju zatvaranje vrata.

 

Pregledajte dihtung na vratima da biste proverili da li postoji razmak između njega i unutrašnjosti uređaja. Ako utvrdite da postoji razmak, namestite dihtung na vratima tako što ćete ga prstima povući od vrata. Ako se vrata ne zatvaraju dobro, probajte da očistite dihtung mekom krpom ili sunđerom i toplom vodom. Izbegavajte abrazivna sredstva za čišćenje jer mogu da oštete dihtung.

 

Ako se dihtung razvukao ili ako je pukao, treba da se popravi ili u potpunosti zameni. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu

Zašto se kocke leda smanjuju u zamrzivaču?

Ovo nije neobična pojava.

 

Molekuli vode na površini leda polako se spajaju sa molekulima vode u vazduhu oko njega. To nazivamo sublimacijom. Ova pojava je primetna u okruženjima sa niskom vlažnošću vazduha, kao što su zamrzivači.

Članci

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?