Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Kako možemo da vam pomognemo?

treba mi pomoć za

Izaberite proizvod Izaberite problem .
Kako možemo da vam pomognemo?
treba mi pomoć za

Počnite ponovo

Najčešća pitanja

Da li indukcione ploče za kuvanje ometaju pejsmejkere i insulinske pumpe?

Da. Magnetno polje koje se prostire oko indukcione ploče za kuvanje može da ometa rad pejsmejkera i insulinskih pumpi. Osobe sa tim uređajima treba da budu na odstojanju od najmanje 60 cm od indukcione ploče za kuvanje koja radi.

Gde se nalazi serijski broj Beko ugradne ploče?

Svaka Beko ugradna ploča ima jedinstveni serijski broj. Nalazi se sa donje strane uređaja.

 

Pošto je većina ploča ugradnog tipa, posle montaže uređaja nećete moći da vidite nalepnicu sa serijskim brojem. Zato su serijski brojevi odštampani i na nalepnicama unutar kutije u kojima se uređaj isporučuje i u uputstvu za korišćenje. 

Koju vrstu posuđa mogu da koristim na keramičkoj ploči za kuvanje?

Ploče za kuvanje od staklokeramike izrađuju se od izdržljivog materijala, ali vam svakako treba odgovarajuće kuhinjsko posuđe. Tiganji od provodljivog materijala su kompatibilni, ali aluminijumski nisu. Aluminijum može da ošteti staklenu površinu ploče za kuvanje. 

 

Obavezno koristite samo tiganje sa ravnim dnom. To čini prenos toplote mnogo efikasnijim i štedi energiju. Dno posude ne bi trebalo da bude manje od ringle, odnosno poklopca gorionika da ne bi dolazilo do rasipanja energije.

Mogu li da konvertujem Beko ploču za kuvanje na gas tako da radi na TNG?

Mnoge Beko ploče za kuvanje na gas mogu da se konvertuju da rade na TNG. Da biste promenili tip izvora gasa na ploči za kuvanje, treba zameniti sve injektore, a ventile treba podesiti prema novom protoku. To sme da radi samo ovlašćeni tehničar za gas ili ovlašćeni servis. 

 

Od kompanije Beko možete da zatražite besplatne nove mlaznice za TNG. Sačekajte da vam stigne komplet za konverziju na TNG, pa rezervišite termin kod ovlašćenog servisa koji će vam delove ugraditi.

Koju vrstu posuđa mogu da koristim sa indukcionom pločom za kuvanje?

Indukcione ploče za kuvanje dobijaju toplotu iz magnetne energije. Ta energija se aktivira samo feromagnetnim metalima. Jednostavno rečeno, trebaju vam šerpe i tiganji od metala poput nerđajućeg čelika i livenog gvožđa za koje se lepi magnet.

 

Materijali poput bakra, aluminijuma i keramike ne rade na indukcionim pločama za kuvanje. Najlakši način da ispitate da li će posuda raditi na indukcionoj ploči za kuvanje jeste da proverite da li se za njeno dno hvata magnet. Uz to, uvek se preporučuje da dno bude ravno jer se indukciona energija aktivira samo pri kontaktu između materijala. 

 

Proizvođači posuđa za pripremu hrane obično ugraviraju simbol namotane opruge na dno proizvoda da bi potrošači prepoznali posuđe kompatibilno sa indukcijom. Neki proizvodi imaju indukcionu ploču sa donje strane, iako sami po sebi nisu feromagnetni. 

Kako da stavim glave i poklopce gorionika na Beko gasnu ploču za kuvanje

Pratite ova uputstva da biste pravilno postavili glave i poklopce gorionika ploče za kuvanje. 

1. Nađite rupicu na glavi. Poravnajte tu rupicu sa elektrodom (ili mlaznicom upaljača) na ploči za kuvanje, pa postavite glavu. 

2. Proverite da li je glava gorionika postavljena ravno i horizontalno.

3. Nađite poklopac gorionika koji dimenzijama odgovara glavi i stavite ga na sredinu glave gorionika. 

 

Glave i poklopci gorionika treba da budu pravilno postavljeni da bi ploča za kuvanje radila kako treba. Ako je glava ili poklopac čak i malo van centra ili nagnuta, plamen će možda biti usporen, neravnomeran ili ga uopšte neće biti. 

Više informacija o gorionicima i delovima ploče za kuvanje potražite u uputstvu za upotrebu. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?