Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Kako da dizajnirate porodičnu kuhinju koja inspiriše na lepo provedeno vreme
Kako da dizajnirate porodičnu kuhinju koja inspiriše na lepo provedeno vreme

Pročitano 3 m.

Kako da dizajnirate porodičnu kuhinju koja inspiriše na lepo provedeno vreme

Kako da dizajnirate porodičnu kuhinju koja inspiriše na lepo provedeno vreme

Porodični filmovi uvek prikazuju savršenu sliku kuhinje iz snova u kojoj se svi okupljaju. Ovo je mesto za druženje s porodicom gde se svi zbližavaju i prepričavaju kako su proveli dan ili savetuju jedni druge o budućim dešavanjima. Eh, kad biste to imali, zar ne? Pa, možda biste i mogli. 

 

Moderna kuhinja nije samo za spremanje hrane. Želite prostor koji spaja porodicu i inspiriše lepe trenutke. Kuhinja treba da bude centar zbližavanja članova porodice i zajedničkih kreacija. Da bismo vam pomogli da započnete svoju misiju, imamo odlične ideje za dizajniranje kuhinje da vas inspirišemo da kreirate prostor u kome će svi uživati.

Ostrvski snovi: Kreativni centar svake porodične kuhinje

Kuhinjska ostrva su nekada bila luksuzni dodatak. S vremenom su postala nezaobilazna crta porodičnih kuhinja i mnogo pristupačnija i dostupnija. Istražite kreativne opcije za kuhinjska ostrva koje odgovaraju vašim potrebama. Tu su uski barovi koje možete da smestite tik uz glavni deo kuhinje kao i mnogo veći barovi u koje mogu da stanu kuhinjski uređaji i koji mogu da podele veći prostor. Pored toga, ostrva mogu da posluže kao radna površina kada nastane gužva u kuhinji. 

 

Veća ostrva vam ne obezbeđuju samo dodatni prostor za pripremu hrane, nego i podstiču ostatak porodice da se pridruži. Jedni mogu da kuvaju, dok drugi rade na svom najnovijem projektu iz domaćinstva. Čak i ako se deca igraju na iPad-u, bar ste u istoj prostoriji. 

Visok i širok: Napravite više prostora za kuhinjske ormariće i pult

Više prostora znači da možete više da stvarate zajedno kao porodica. Ako imate zbijenu kuhinju ili samo želite više prostora, onda ugradnja dubljih pultova i viših kuhinjskih ormarića može sve da promeni. 

 

Standardni kuhinjski dizajn često ima vrlo uske radne površine i ormariće koji ne idu sve do plafona što ostavlja neiskorišteni prostor gornjeg dela zidova. Ovo se često pretvori u pretrpane police na koje ćete da gurnete toster, korpu za hleb, set noževa i mikrotalasnu i ne ostavlja prostora ni za šta drugo. Blenderi, električni roštilji, drugi sitni uređaji i sve ostalo što vam je potrebno završi gurnuto iznad ormarića i skuplja prašinu. U članku „Idealni dom“, glavni dizajner u kompaniji Woodstock Furniture, Endrju Hol je rekao:

 

„Ako vam treba kompaktna kuhinja, ubacite visoke ormariće u dizajn da biste na najbolji način iskoristili prostor uz zidove za skladištenje. Dublje radne površine će takođe da stvore mnogo više prostora za pripremu hrane i izlaganje stvari, a nude i veći potencijal za skladištenje – povećajte veličinu površine za dodatnih 10 cm ako je to moguće.“

 

Udobno se smestite: Podstaknite na druženje i prisnost

Prošle godine su sofe i udobne stolice u kuhinji bile veliki trend – iz dobrog razloga. 

 

Ako vam je dosta toga da se svako zavlači u svoju sobu, ovo je odličan način da ih namamite u porodičnu kuhinju. Nije važno ako vam je kuhinja mala. Možete da birate među raznim opcijama za sedenje. Sve dolazi u obzir, od sofe na L do ogromnih vreća za sedenje ili postavljenih barskih stolica. Ubacite i još poneku sobnu svetiljku i vaša kuhinja će da postane druželjubivije i udobnije mesto za druženje. 

Inspirišite kreativnost: Prirodni elementi za buđenje čula 

Biljke, slike pejzaža i prirodni tonovi mogu da pomognu da se obična funkcionalna kuhinja pretvori u porodičnu prostoriju. Ako želite da svoju porodicu inspirišete na više kreativnosti, onda možete da uključite spoljašnje elemente poput biljaka, vinove loze, voća, leptira ili slika pejzaža. Zašto ne biste uključili i decu i zajedno se oprobali u tehnici štampanja lišćem? Sve što vam je potrebno su jarke boje, lišće i platno.

Idealno mesto za zbližavanje i lepo provedeno vreme s porodicom

Život postaje užurbaniji, a kuhinju možda koristite tek usput i samo na praktičan način. Zamislite na trenutak ubrzani snimak okupljanja svoje porodice u kuhinji. Da li ima dovoljno zbližavanja i zajedništva? Ako je odgovor ne, onda znate šta vam je činiti. 

 

Usporite vreme i zgrabite ovu priliku da kreirate kuhinju koja inspiriše na lepo provedeno vreme s porodicom. Ako planirate da obnovite kuhinju, možete da proširite tu ideju i okrenete raspored u kuhinji u svoju korist. Pogledajte naše predloge da biste dobili više ideja o tome koji raspored u kuhinji bi najbolje odgovarao vašoj porodici.