Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Kako da uredite minimalističku kuhinju
Kako da uredite minimalističku kuhinju

Pročitano 2 m.

Kako da uredite minimalističku kuhinju
Kako da uredite minimalističku kuhinju?

Čeznete li za svedenijom kuhinjom jednostavnih linija u kojoj nema nereda, ali ima karaktera? Možda je sad vreme da zauzmete svoj prostor i kreirate minimalističku kuhinju iz snova.

 

Minimalizam nije samo bacanje svega što posedujete i farbanje svega u belo. Minimalistički način života odnosi se na smanjenje sa svrhom i stvaranje umirujuće i elegantne estetike. Ovo je vaša prilika da kuhinju pretvorite u oazu. Evo osnova za uređenje prelepe minimalističke kuhinje.

Okrenite kuhinjske jedinice u svoju korist 

Odaberite svedene, bele kuhinjske jedinice umesto otvorenih polica, da biste eliminisali nered. Svetle bele ili beličaste boje su izbor mnogih koji slede minimalistički način života. Odaberite kuhinjske ormariće sa vratima sa laminatnom oblogom ili oblogom od melamina. Njihove sjajne površine nisu samo jednostavne za održavanje, nego reflektuju svetlo i stvaraju iluziju većeg prostora. Kuhinjske jedinice bez drški su idealne za minimalistički dizajn.

Izložite svoje omiljene predmete 

Sada kada je većina kuhinjske opreme sakrivena, možete da dopustite sebi da izložite nekoliko pažljivo odabranih predmeta. Uzmite u obzir opšti stil koji želite da postignete. Nešto moderniji minimalisti biraju par bakarnih predmeta za izlaganje. Ako ste više tradicionalista, elegantno pohabana daska za seckanje ili vaza u zemljanim tonovima može da napravi čudo. Pažljivo probrane stvari za izlaganje mogu da učine prostor jednostavnim, a da ne izgleda ogoljeno. 

Ubacite belo svetlo 

Svetle, bele površine su ključne za postizanje minimalističkog perfekcionizma. Osvetljenost kuhinje je takođe ključna za kuvanje s lakoćom. Naravno da želite da vidite šta radite. Ugradite svetlo ispod ormarića da potpuno osvetlite radne površine i stvorite utisak većeg prostora. Samo, pazite na dobru ravnotežu. Ako preterate s belim, možete da dobijete kuhinju koja je više bolnička nego šik. 

Stvorite više prostora

Izbegavajte kačenje šerpi i tiganja s plafona ili da bilo šta pravi nered u vazduhu. Zapamtite, urednost je prvo pravilo dekora minimalističkog doma. Ako imate visok plafon i potrebno je nešto da pogled privlači nagore, odaberite elegantan, ali jednostavan luster. Nastojte da na radnim površinama ne stoje predmeti koji vam nisu neophodni svaki dan. Zapravo, iskoristite ovu priliku da se rešite svega što ne koristite poput setova noževa, aparata za hleb ili čokoladne fontane koje čuvate još od venčanja. 

Glatke površine

Kao glavni deo vašeg dizajna, kuhinjske površine treba da imaju veliku pažnju. Odaberite jednobojne površine i uređaje i blage tonove za zidove i pločice. Izbegavajte šare, jer čine da soba izgleda pretrpano i odvlače pažnju od minimalističkog efekta. Ako želite da se odvojite od potpuno jednoličnog i ravnog izgleda, odaberite prirodni kamen poput granita ili mermera s malo kontrasta u smislu boje i teksture.

Sakrijte uređaje 

Čak i najelegantniji uređaji mogu da odvuku pažnju od minimalističkog izgleda. Odaberite ugradne uređaje koji će neprimetno da se uklope u ormariće i nameštaj. Pogledajte celu ponudu  elegantnih Beko ugradnih uređaja.  

 

Beko

Licensee limited to certain jurisdictions