Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Kako da vaša mala kuhinja izgleda veliko
Kako da vaša mala kuhinja izgleda veliko

Pročitano 2 m.

Kako da vaša mala kuhinja izgleda veliko

Kako da vaša mala kuhinja izgleda veliko

Mala kuhinja može da ima osećaj intimnosti i udobnosti kada je namenjena samo za dvoje, ali dodajte jednog mališana u ovu jednačinu i vrlo brzo može da bude pretrpana. Pa, kako da u potpunosti iskoristite prostor u maloj kuhinji? 

 

Uz promišljeno planiranje i par rešenja za pametno dizajniranje male kuhinje, možete da učinite da vaša mala kuhinja izgleda mnogo veće. Pročitajte naše omiljene ideje za dizajniranje malih kuhinja i stvaranje više prostora. 

1.

Koristite mali kontrast boja

Neka sve bude u istoj paleti boja s minimalnim kontrastom. Svetla kombinacija boja ili sasvim beli zidovi su najefikasniji način da stvorite iluziju prostranosti. Možda da razmislite i o korišćenju boje koja lako može da se čisti – lepljive dečje ručice lako pronađu bele zidove. 

2. Odaberite predmete koji zauzimaju malo horizontalnog prostora 

Male kuhinje ne isključuju automatski provođenje prijatnog vremena u jelu ili opuštanje u tom prostoru. Samo odaberite uske stolice, minijaturna kuhinjska ostrva i uske stolove i barske stolice koji neće progutati ceo prostor. Ako planirate preuređenje kuhinje, preporučujemo da pogledate i opcije plićih kuhinjskih ormarića. 

3. Ubacite otvorene police

Otvorene police nisu vizuelno teške i stvaraju iluziju većeg prostora. Ako minimalističke police „kao stvorene za Instagram“ ipak nisu u skladu s vašim načinom života, koristite pletene kutije ili kutije za čuvanje svetlih boja. Mogu da sakriju mnoštvo stvari, a kuhinja izgleda čisto i moderno. Pogledajte našu objavu o tome kako da dizajnirate malu kuhinju  za više ideja. 

4. Izaberite fioke umesto vrata

Kada radite s ograničenim prostorom, potrebna su vam elegantna i efikasna rešenja. Na nekim mestima je bolje postaviti fioke umesto ormarića. Onda možete da spakujete sve od dečjih igračaka do onoga na čemu ste radili prethodno veče. Fioke takođe omogućavaju lakši pristup predmetima od ormarića i, kada pametno iskoristite prostor, možete da vidite sve što vam je potrebno iz ptičje perspektive. 

Sjajne površine 

Na isti način na koji ogledala stvaraju iluziju prostranosti, to čine i sjajne površine. Izaberite svetlucava vrata ormarića ili fioka ili uređaje od nerđajućeg čelika koji reflektuju svetlost. Zbog ovoga će vaša kuhinja da izgleda veće i lako će da se čisti. Dobitak u svakom pogledu! 

6. Izaberite elegantne i male uređaje

Ne morate da žrtvujete aparat za kafu za kojim oduvek žudite. Možete sve da imate. Samo izaberite manje uređaje koji se bolje uklapaju u vaš prostor. Postoji mnogo elegantnih i malih uređaja koji omogućavaju ljudima s malim kuhinjama da imaju isti luksuz kao i oni s više prostora. Osim užih uređaja, možete da odaberete one koji su manji spolja, a imaju iste dimenzije unutra. Možete da odaberete kombinovane uređaje poput mašina za pranje i sušenje koje rade posao za dva aparata.