Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Najnoviji vrhunski trendovi u dizajnu kuhinja za 2018.
Najnoviji vrhunski trendovi u dizajnu kuhinja za 2018.

Pročitano 3 m.

Najnoviji vrhunski trendovi u dizajnu kuhinja

Kuhinja više nije „samo“ prostor za spremanje hrane, nego prostor za život. Funkcija je važna, ali isto tako želite dizajn koji odražava vaš lični ukus i ostavlja utisak. Trendovi u dizajnu kuhinja za 2017. bili su vezani za pločice, plave ormariće i najnovije sprave za kuvanje. Sve su to pozitivne karakteristike, ali šta ako poželite nešto jedinstveno u 2018. godini? 

 

Izbacite kič iz kuhinjskog dizajna. Ovih top 5 trendova u dizajnu pomoći će vam da kreirate vrhunski kuhinjski dizajn koji je u trendu i autentično vaš. Neke ideje u nastavku mogu da se primene na bilo koju kuhinju bez mnogo napora. Neke druge možda zahtevaju da sprovedete projekat preuređenja kuhinje da biste postigli njihov potpuni efekat. 

Smelo koristite velike i upadljive lustere 

Osvetljenje zaista može da odredi temu i ton dizajna vaše kuhinje. Jedan od najboljih načina da dodate jedinstveni momenat je da odaberete veliku i smelu rasvetu. Možete da birate razne materijale, finiše i stilove instalacija za osvetljenje. Ako želite da postignete skupoceni izgled, preskočite plastiku i instalacije od prozirnog stakla. Umesto toga pokušajte da pronađete velike i smele dizajnerske lustere koji se dobro uklapaju u ostatak vašeg dizajna enterijera. Metalne i žičane instalacije savršene su za dodavanje određenog stepena dramatičnosti u bilo koji prostor. 

Izaberite centralne elemente i crte u boji zlata i bakra 

Svetlucavi metali su u trendu za 2018. sa zlatnim i bakarnim dodacima koji se ističu na površinama. Da dodate malo elegancije dizajnu vaše kuhinje i iznesete ovaj izgled, dobro bi bilo da imate jedan centralni element. Tu dolaze u obzir istaknuti aspirator – najbolje ako nije oklopljen ormarićem – štitnik od prskanja  ili upadljivo osvetljenje iznad kuhinjskog ostrva. Zatim možete da uključite suptilnije detalje od bakra i dodate luksuzni finiš ručkama, utičnicama i zidnim pločicama. 

Pravite se važni sa skupocenim kuhinjskim radnim površinama od kvarca 

U svom čvrstom obliku, kvarc je luksuzan i skup materijal. Ako imate novca, onda ga uzmite, ali ako imate ograničena sredstva, postoje radne površine od mešavine kvarca i smole. Postoje i opcije koje vam daju priliku da dodate malo sjaja pomoću ogledala ili staklenih elemenata. Možete čak da dobijete i kvarc s finišem od složenih vrtloga ili ogromnih žila koji imitiraju druge materijale poput prirodnog kamena što bi bilo savršeno za kuhinjske radne površine poput pulta ili ostrva.  

 

Koju god opciju da odaberete, prelazak sa iverice na prirodni kamen će da pretvori vašu kuhinju u prostor dostojan vaših kulinarskih podviga i doda taj faktor oduševljenja vašoj sledećoj večernjoj žurci. Za to možda bude potrebno da malo preuredite kuhinju, ali će se isplatiti na kraju. Pročitajte našu objavu o materijalima koje treba da koristite za glamuroznu kuhinju  radi dodatne inspiracije.   

Izaberite ravne linije sa kuhinjskim jedinicama bez ručki  

Ako želite moderan i elegantan dizajn za vašu kuhinju, razmislite o jasnim linijama. Izbor kuhinjskih jedinica bez ručki pomoći će vam da postignete izgled s ravnim linijama. Prema mišljenju Pita Šerija, menadžera za kategorije u kompaniji LochAnna Kitchens, ovaj izgled:

 

„...se pokazao veoma popularnim u današnjim modernim kuhinjama i nastavićemo da srećemo sve više ravnih vrata bez ručki za jednostavan, ali moderan stil uglavnom sa sjajnim finišem i u sivim ili neutralnim zemljanim tonovima.“

 

Na tržištu već postoje vrata kuhinjskih ormarića koja se otvaraju na dodir ili preko daljinskog upravljača. Budućnost vrhunskih ormarića je svetla s raznim opcijama funkcionisanja bez upotrebe ruku. Sve zavisi od vašeg budžeta za preuređenje kuhinje koji diktira koje funkcije najviše odgovaraju vama i vašim potrebama.

Funkcija i dizajn se stapaju sa ugradnim parnim rernama 

Ugradne rerne  su glavni trend u 2018. godini, dok kombinovane parne rerne postaju sve popularnije. Kombinovane parne rerne  su novi „obavezni“ uređaj za one koji se zdravo hrane. Brze su, zadržavaju hranjive sastojke i daju više ukusa nego standardna rerna. A zašto da pretrpavate prostor raznim kuhinjskim aparatima s jednom funkcijom kada možete da imate jedan koji radi posao za dva, zar ne?

 

 

 

Oduševite goste ovim idejama za dizajn kuhinje

 

Ima nešto prilično zadovoljavajuće u kreiranju sopstvenog kuhinjskog dizajna naročito kada imate novca da izvedete projekat preuređenja kuhinje i dodate neke vrhunske detalje. Niste za toliko luksuza? Pa, odlična stvar kod ovih trendova u dizajniranju kuhinja je to da je moguće postići skupoceni izgled sa bilo kojim budžetom. Trendovi na stranu, kreirajte prostor koji vama odgovara i čini da se osećate prijatno kada konačno završite.

Beko

Licensee limited to certain jurisdictions