Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Saveti za kreiranje svetlije kuhinje
Saveti za kreiranje svetlije kuhinje

Pročitano 3 m.

Saveti za kreiranje svetlije kuhinje

Saveti za kreiranje svetlije kuhinje

Čvrsto verujemo da se kreativnost dešava u kuhinji bez obzira da li kuvate večernji obrok ili planirate dan uz šoljicu jutarnje kafe. Kuhinja treba da bude mesto u kome volimo da provodimo vreme. Često je to prva prostorija u koju zakoračimo nakon buđenja, pa treba da nam obezbedi energiju da se suočimo s danom pred nama. Evo naših najboljih saveta da oplemenite svoje okruženje i kreirate svetliji i inspirativniji kuhinjski prostor. 

Najbolje iskoristite prirodno svetlo

Ako razmišljate da započnete projekat preuređenja kuhinje, odličan način da kuhinja izgleda veće  i svetlije je da kreirate raspored u kuhinji koji na najbolji način koristi dostupno prirodno svetlo. Na primer, razmislite o tome da delove kuhinje koje najviše koristite – poput zona za pripremu hrane ili sudopere – smestite uz prozore da bi te zone bile osvetljene. Kada je reč o ukrasima za prozore, zamenite teške draperije ili zavese tkaninom laganijih boja ili roletnama koje otkrivaju ceo prozor i propuštaju što više svetlosti.

 

Ako korišćenje prirodnog svetla ne dolazi u obzir, pametno ambijentalno osvetljenje, spuštena svela i upadljivo osvetljenje su pogodne alternative. Istražite kako da najbolje iskoristite ove različite vrste instalacija za osvetljenje ili zatražite pomoć stručnjaka za dobijanje savršenog rezultata. Za postizanje modernijeg izgleda, možete da iskoristite samo lustere ili da ih dodate ovim formama za svetliju kuhinju.  

Zamislite minimalizam

Ako želite kuhinju koja deluje lagano i svetlo, raščišćavanje prostora je važan prvi korak. Budite nemilosrdni i bacite sav pribor za jelo, pribor za kuvanje i uređaje koje više ne koristite. Na primer, da li čuvate aparate koje ste dobili na poklon pre sto godina i nikad ih niste upotrebili? Da li stari escajg i pribor za jelo vaše dece zauzima prostor na radnoj površini, a oni ga ne koriste godinama jer su sad već tinejdžeri? 

 

Jednako kao pribor za kuvanje i uređaje, pregledajte i hranu iz ostave: sigurni smo da većina nas ima konzerve voćne salate kojoj je istekao rok trajanja ili pečeni pasulj skriven u dubinama naših ormarića, pa sve to izbacite i osetite kako se vaš kuhinjski prostor širi. Pogledajte našu objavu o idejama za minimalistički dizajn kuhinje  za više inspiracije. 

Nabacite malo boje na zidove

Ako zidove kuhinje ofarbate u različite nijanse bele, žute ili druge prirodne tonove, dobijate jednostavan način da uvedete velike promene. Belo i žuto reflektuju svetlost i čine da svaka tamna prostorija ponovo izgleda veće i svetlije. 

 

Ako vas čisto belo malo više podseća na čekaonicu u bolnici, postoji mnogo nijansi bele koje možete da izaberete. Za blago sivkastu nijansu koja ne apsorbuje svetlo, odaberite nijansu poput belog dima. Slonovača je savršena za one koji vole blagu nijansu žute. A ako ste više za ružičaste tonove, izaberite boju morske školjke ili cvetno-plavu za boju vaših zidova. 

 

Vaša kuhinja je izrazito funkcionalna prostorija koja se uvek koristi i dotraje više nego bilo koja druga prostorija u kući. Pa, ako zidovi izgledaju jednoličnije nego što biste hteli, onda uložite u malo profesionalne boje za zidove koja je otpornija na prskanje i mrlje od standardne boje i osvežite ih. 

Odaberite podove sa sjajem

Lako je prevideti pod u kuhinji, ali može značajno da promeni izgled i osećaj u prostoriji. Taj stari, pohabani linoleum verovatno ne čini mnogo da stvori svetao i inspirativan kuhinjski prostor, pa je možda vreme da ga zamenite. Šta kažete na svetao pod sa dezenom drveta? Ili možda neke jednostavne, ali šik prostirke za pod? Prošli su dani bež linoleuma. Kada je reč o kuhinjskim podovima, postoji mnoštvo kreativnih opcija.