Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Zabavne i zdrave đakonije za decu
Zabavne i zdrave đakonije za decu

Pročitano 3 m.

Zabavne i zdrave đakonije za decu
Zabavne i zdrave đakonije za decu

Posebne prilike su savršene da udovoljite kreativnosti vaše dece i pripremite zabavne i zdrave alternative tipičnoj hrani za zabave. Za razliku od svojih masovno proizvedenih ekvivalenata, koji skoro uvek sadrže previše šećera i masti niskog kvaliteta, ovi recepti za decu sadrže pravo voće, povrće, celovite žitarice i prirodne zaslađivače. Šareni su i zdravi, a deca će obožavati da ih dele s prijateljima za posebni doručak ili prvi dan škole. Pogledajmo četiri veoma jednostavna, hranjiva i zabavna obroka koja možete pripremiti s decom!

 

 

 

Umetnički projekat od hrane za decu: stvorenja od voća i povrća 

 

Ako je sezona jagoda, imate sreće – ovo predivno voće nam ostavlja razne opcije za igru zbog svoje jarke crvene boje i slasnog ukusa. Sve što vam je potrebno je par jagoda, malo otopljene čokolade i borovnice za glavu. Grožđe, nar i marakuja su takođe zabavni sastojci koje deca mogu da koriste da ukrase razne kreacije. Na primer, mogu da iskoriste grožđe za nos, nar za pegice, a polovinu marakuje za usne koje prikazuju iznenađenje. Možete da koristite razno voće da obeležite promenu godišnjih doba. Na taj način će da uče o sezonskom voću. Pogledajte još ideja ovde!

 

 

 

Nijedan poseban doručak nije kompletan bez muslija 

 

Ove jednostavne, ukusne i zdrave lizalice su jedna od đakonija koja će se dopasti i deci i roditeljima! A da ne pominjemo da ćete uživati dok ih pripremate. Sve što vam je potrebno je: musli, štapići za lizalice, banana i tahini ili puter od kikirikija.

 

Musli nudi veliki broj opcija. Deca mogu da ukrase činiju za doručak tako što će predstaviti jesenji pejzaž u kome je opalo lišće napravljeno od muslija, a suvo grožđe predstavljaju stabla drveća. Neka im mašta slobodno luta za stvaranje fantastičnih kompozicija. Da li ste znali da domaći musli može da bude idealan recept za pripremiti u društvu mališana? Pečenje kolača zajedno sa decom ne mora samo da bude pravljenje slatkiša s mnogo šećera!

 

 

 

Ideje za kreativne i raznobojne đakonije za decu

 

Deca obožavaju raznobojne kokice, ali one koje možete da pronađete u supermarketu se obično prave s veštačkim aditivima. Evo jednog našeg predloga. Obavezno pripremite kecelju! Pripremite kokice s kvalitetnim uljem poput ekstradevičanskog maslinovog ili kokosovog ulja. Istovremeno pripremite sok od cvekle za bojenje. Sok se lako pravi (pomoću blendera ili ručno): narendajte cveklu i ocedite komadiće rukom da dobijete ružičastu tečnost. Pomoću bočice sa prskalicom naprskajte kokice. Deci će se svideti ovaj deo, pa zašto im ne dopustite da to oni urade?

 

 

 

Umetnički projekat s palačinkama

 

Dece će uživati u sklapanju raznih delova palačinki. Mogu da naprave životinje tako što će palačinka da bude telo, a voće detalji za oblikovanje. Neke od opcija za ukrašavanje su: jagode za nos, kriške banane za oči, a borovnice ili komadići čokolade za zenice. Možete da koristite povrće poput brokolija ili karfiola za drveće ili žbunje tako da životinja može da bude smeštena u svom prirodnom okruženju. Rođendanski doručak je savršena prilika za rad na ovim kreacijama! 

 

Ovo je samo par recepata koje možete da spremite s decom. Dodaće radost u vaš dan, a deci će se sigurno dopasti sopstvene zdrave kreacije. Sasvim je u redu da u zdravu ishranu dodate malo zabave! Ove aktivnosti čak mogu i da podstaknu decu da se zdravo hrane, a da to i ne primete. 

 

Beko

Licensee limited to certain jurisdictions