Thank you for your feedback
You just added this product to your wishlist.
You just removed this product from your wishlist.
You can't add more to wishlist

1 min read

Zašto kafa iz aparata za kafu ima loš ukus?

Zašto kafa iz aparata za kafu ima loš ukus?
Zašto kafa iz aparata za kafu ima loš ukus?

 

 

Kafa možda ima loš ukus iz nekoliko razloga. Pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem.

 

 

 

Koristite vodu za piće ili destilovanu vodu

 

Kvalitet vode u velikoj meri utiče na ukus kafe. Ako koristite vodu iz slavine, probajte da umesto nje koristite flaširanu ili filtriranu vodu.

 

 

 

Proverite da li je kafa izvetrila

 

Kafa gubi aromu tokom vremena, a naročito ako je samlevena. Da biste napravili najukusniju moguću kafu u aparatu, koristite sveže prženu kafu u zrnu. Ako kafu sameljete neposredno pre kuvanja, imaće znatno bolji ukus. Vodite računa da čuvate kafu na hladnom i suvom mestu. 

 

 

 

Vodite računa da sameljete kafu tako da može da se koristi u aparatu za filter kafu

 

Podešavanje mlina za kafu u smislu granulacije mlevene kafe u velikoj meri utiče na ukus. Francuska presa, aparat za espresso kafu ili aparat za filter kafu zahtevaju kafu različite granulacije. Ako je kafa slaba, verovatno nije dovoljno mlevena. Ako je gorka, možda je previše sitno mlevena.   

 

 

 

Očistite sve delove

 

Možda nešto u aparatu za kafu utiče na ukus kafe. Isključite aparat iz struje i očistite sve delove koji će doći u kontakt sa vodom i kafom. Neka uređaj bude isključen iz strujne utičnice tokom instalacije i čišćenja.

 

Očistite bokal za kafu i korpu sa filterom toplom vodom i malom količinom blagog deterdženta. Temeljno ih osušite pre upotrebe. Aktivirajte aparat jednom samo za vodom i bez kafe, pa zatim prospite vodu. 

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?