Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

1 min. pročitaj

Kako da uklonim neprijatan miris iz frižidera?

Kako da uklonim neprijatan miris iz frižidera?
Kako da uklonim neprijatan miris iz frižidera?

 

 

Tek ste odškrinuli frižider, a odmah vas je dočekao neprijatan miris? Neprijatni mirisi iz frižidera mogu i te kako da vam pokvare apetit, tako da se sigurno pitate kako možete da ih eliminišete.

 

Za početak, svakako preporučujemo da očistite frižider. Osim toga, saveti u nastavku teksta će vam pomoći da sprečite nastanak neprijatnih mirisa u frižideru.

 

 

 

Redovno brišite površine 

 

Iz flaša se prosipa tečnost, iz tetrapaka curi, a hrana ispada iz masnih ruku... Iako ne postoji zamena za redovno dubinsko čišćenje, brisanje površina ubrzo nakon što se isprljaju pomaže vam da sprečite nastanak neprijatnih mirisa.

 

Rastvor jedne kašike sode bikarbone i pola litra mlake vode predstavlja sjajno sredstvo za čišćenje, jer kao što svi znamo, niko ne želi da koristi jaka hemijska sredstva u blizini hrane.

 

 

 

Stavite apsorber neprijatnih mirisa u frižider

 

Možete i da ostavite malu posudu sode bikarbone u frižider kako bi upijala neprijatne mirise. U druge prirodne apsorbere neprijatnih mirisa spadaju talog kafe, belo sirće i ovas.

 

 

 

Vodite računa o svežini hrane

Ako odložite sveže voće i povrće u fioku, možda ćete zaboraviti da je tamo. Kada osetite neprijatan miris, znajte da je već prekasno!

 

Obavezno iskoristite svežu hranu pre nego što se pokvari i bacite sve namirnice kojima uskoro ističe rok na svakih par dana.

 

 

 

Koristite zatvorene posude

 

Neka hrana ima znatno bolji ukus nego miris. Preporučujemo da namirnice poput zrelog sira, karija, čilija sa mesom i sl. čuvate u zatvorenim posudama koje zadržavaju miris. 

 

Ne zaboravite da i sam uređaj i hrana u njemu upijaju neprijatne mirise, tako da ćete uklanjanjem izvora neprijatnog mirisa u velikoj meri rešiti problem.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?