Hvala na povratnim informacijama.
Dodali ste ovaj proizvod na listu želja.
Uklonili ste ovaj proizvod sa liste želja.
Lista želja je puna. Uklonite proizvode da biste dodali neke nove.

1 min. pročitaj

Kako popraviti mašinu za pranje veša koja se zaustavlja usred ciklusa?

Kako popraviti mašinu za pranje veša koja se zaustavlja usred ciklusa?
Kako popraviti mašinu za pranje veša koja se zaustavlja usred ciklusa?

 

 

Ima nekoliko razloga zašto mašina za pranje veša prestaje da radi usred programa. Pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem.

 

 

 

Vodite računa da veš bude ravnomerno raspoređen u bubnju

 

Veš koji nije ravnomerno raspoređen u bubnju može da izazove oštećenje mašine za pranje veša. Da do toga ne bi došlo, Beko mašine za pranje veša automatski proveravaju veš u bubnju i zaustavljaju centrifugiranje ako veš nije ravnomerno raspoređen u bubnju. Probajte da zaustavite mašinu, ispustite vodu i prerasporedite veš. 

 

 

 

Pogledajte da li je u bubnju zaostalo vode

 

Ciklus centrifugiranja se ne pokreće ako mašina nije ispustila svu vodu. Isključite mašinu za pranje veša i proverite odvodno crevo i filter pumpe. Crevo ne sme da bude savijeno ili začepljeno. Po potrebi ga otpušite ili ispravite. Zamenite creva koja cure, koja su probušena ili zarđala. Čistite ispusnu pumpu na svaka tri meseca da se ne bi zapušila. 

 

 

 

Ne stavljajte previše deterdženta

 

Možda koristite više deterdženta nego što je potrebno. Ako je to slučaj, mašina za pranje veša će se zaustaviti i pokušati da upije višak pene iz bubnja. Pratite uputstva na ambalaži deterdženta i koristite preporučenu dozu. 

 

 

 

Proverite da li je oštećen pogonski remen

 

Otvorite vrata i probajte da okrenete bubanj rukom. Ako se okreće bez ikakvog otpora, pogonski kaiš uređaja je možda oštećen ili pukao. U ovom slučaju, obratite se ovlašćenom serviseru.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?