Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako da čistite svoju mašinu za sušenje veša?

Kako da čistite svoju mašinu za sušenje veša?
Kako da čistite svoju mašinu za sušenje veša?

 

 

Mašina za sušenje veša radi poprilično težak posao kada suši gomile veša jednu za drugom, pa joj prirodno treba malo nege s vremena na vreme. Održavanje čistoće uređaja je ključ za što efikasniji rad, pa pratite ovaj korisni vodič da bi vaša mašina za sušenje veša radila svoj posao što bolje.

 

 

 

Redovno čistite filtere

 

Najvažniji delovi mašine za sušenje veša koji moraju da se čiste su filteri – o, da, ima ih više!

 

Filter za dlačice skuplja sva sićušna vlakna koja spadaju sa veša, a nalazi se u vratima. Da biste ga izvadili, samo ga podignite. 

 

Videćete naslage dlačica nakon svake upotrebe, pa je čišćenje filtera nakon svakog ciklusa dobra navika. 

 

Dlačice možete da uklonite rukom ili da koristite usisivač na najnižem stepenu usisavanja da biste očistili filter. Kada ovo uradite, vratite filter na mesto.

 

Veoma je važno da filter za dlačice bude čist jer mašina lošije radi zbog prljavog filtera. To znači da se odeća duže suši, koristi se više struje, a dodatni napor skraćuje radni vek uređaja.

 

Sledeći je filter isparivača ili fioka filtera koja se nalazi ispod poklopca u donjem uglu mašine za sušenje veša. Ako vaša mašina ima kondenzator, on se nalazi iza ovog poklopca. 

 

Otvorite poklopac, a zatim izvadite filter iz kućišta. Svaki uređaj je drugačiji, pa pogledajte u uputstvu za upotrebu ako niste sigurni kako se ovo radi. 

 

Sam filter može da se otvori, a unutra se nalazi sunđer. Očistite površine kućišta filtera ručno ili pomoću usisivača, a ako sunđer izgleda prljavo, možete da ga operete tekućom vodom.

 

Proverite da li je sunđer suv pre nego što ga vratite u kućište i u mašinu za sušenje veša. Ovo bi trebalo da radite nakon svakih par ciklusa.

 

 

 

Ispraznite rezervoar za vodu kad je pun

 

Još nešto što treba da radite po navici je redovno pražnjenje rezervoara za vodu (ako vaš uređaj nije povezan na vodovod). Ovde se sliva voda koja ispari nakon što je mašina za sušenje veša izvuče iz veša.

 

Na mašini se nalazi svetlo za upozorenje koje vas obaveštava kad je rezervoar pun, ali zašto se ne biste pozabavili ovim kada čistite filtere? 

 

 

 

Čišćenje spoljašnjeg dela uređaja

 

Čišćenje spoljašnjih površina uređaja je prosto kao pasulj. Samo uzmite mekanu krpu ili sunđer sa proizvodom za čišćenje koji nije abrazivan i nežno obrišite.

 

Ako slučajno prospete deterdžent ili omekšivač na uređaj, potrudite se da ih brzo obrišete jer mogu da izazovu stvaranje rđe na površini.

 

Sledite ove savete i vaša mašina za sušenje veša će da bude u tip-top stanju još mnogo godina.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?