Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Šta vam je potrebno: mašina za sušenje veša ili mašina za pranje i sušenje veša?

Šta vam je potrebno: mašina za sušenje veša ili mašina za pranje i sušenje veša?
Šta vam je potrebno: mašina za sušenje veša ili mašina za pranje i sušenje veša?

 

 

Kada imate uređaj za sušenje veša, nećete zatrpati svoj dom žicama za sušenje ili trčati napolje da pokupite tek opranu posteljinu kada se vreme promeni.

 

Ako ste odlučili da sebi ovako malo olakšate, morate da odlučite šta želite. Da li ćete odabrati samo mašinu za sušenje veša ili kombinaciju sa mašinom za pranje veša? Oba izbora imaju svoje prednosti, pa neka ovaj vodič razreši vaše nedoumice.

 

 

 

Mašine za sušenje veša imaju veći kapacitet, ali zahtevaju više prostora

 

Mašine za sušenje veša generalno imaju veći kapacitet bubnja od mašina za pranje i sušenje veša. Mašine za sušenje veša imaju kapacitet i do 10 kg, a kombinacije mašine za pranje i sušenje veša mogu da prime samo oko 5 do 6 kg. Pa, ako planirate da sušite veliku količinu veša, ovo je nešto o čemu treba razmisliti.

 

 Sama mašina za sušenje veša takođe može da bude energetski efikasnija od standardne mašine za pranje i sušenje veša, a o tome treba razmisliti kada odlučujete šta da kupite. 

 

S druge strane, mašine za sušenje veša predstavljaju dodatni uređaj, a to podrazumeva i dodatni trošak i zauzimanje više prostora.

 

S tim na umu, mašine za pranje i sušenje veša mogu da koštaju kao posebna mašina za pranje veša i mašina za sušenje veša, pa morate da izračunate šta najviše odgovara vašem budžetu. Mašinu za sušenje veša možete da postavite ili iznad ili ispod mašine za pranje veša što znači da prostor koji imate možete da iskoristite na kreativan način.

 

 

 

Mašine za pranje i sušenje veša imaju manji kapacitet, ali rade posao dve mašine

 

Pogodnost je verovatno najprivlačnija prednost mašine za pranje i sušenje veša. Možete da perete i sušite odeću, a da pritom ne morate da je prebacujete iz jedne mašine u drugu. Neke čak imaju i programe koji veš suše odmah nakon završetka pranja. Ubacite prljavu odeću, opere se i izvadite suvu odeću!

 

Obe funkcije u jednom uređaju štede prostor, pa ako imate manje kvadrata, lakše ćete naći mesto za jednu mašinu umesto za dve. 

 

Međutim, postoji ograničenje za pogodnosti koje imaju mašine za pranje i sušenje veša. Obično je njihov kapacitet sušenja manji za nekoliko kilograma od kapaciteta pranja. To znači da morate da smanjite količinu veša za pranje ili da izvadite deo mokrog veša pre nego što pokrenete ciklus sušenja.

 

 

 

Uzmite u obzir svoj budžet i prostor kojim raspolažete pre nego što donesete odluku

 

Dakle, odluka se svodi na prostor i budžet kojim raspolažete. Ako imate mesta za dve mašine i možete da prođete jeftinije, najbolje je da odvojeno kupite mašinu za sušenje veša i mašinu za pranje veša. Ako kupite obe mašine istog proizvođača, dobićete ujednačen izgled.

 

Dobra vest je da možete da postavite mašinu za sušenje veša na mašinu za pranje veša pomoću odgovarajućeg pribora da biste oslobodili malo prostora. Na taj način će samo jedna mašina da zauzima mesto na podu. 

 

Ako ste baš ograničeni prostorom, najbolja je mašina za pranje i sušenje veša, a možda je to i ekonomičnije rešenje.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?