Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako popraviti plamen gorionika koji treperi ili se gasi?

Kako popraviti plamen gorionika koji treperi ili se gasi?
Kako popraviti plamen gorionika koji treperi ili se gasi?

 

 

Ima nekoliko razloga zašto plamen gorionika na ploči za kuvanje treperi ili se gasi. Pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem.

 

 

 

Uverite se da su glave i poklopci gorionika pravilno postavljeni

 

Glave i poklopci gorionika treba da budu pravilno postavljeni da bi ploča za kuvanje radila kako treba. Vodite računa da odgovarajući poklopac bude postavljen na odgovarajuću glavu, a odgovarajuća glava na odgovarajući gorionik. Proverite i da stoje ravno i horizontalno. Ako je glava ili poklopac čak i malo van centra ili nagnuta, plamen će možda biti usporen, neravnomeran ili ga uopšte neće biti.

 

Više informacija o gorionicima i delovima ploče za kuvanje potražite u uputstvu za upotrebu. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.

 

 

 

Proverite da li su otvori gorionika mokri ili začepljeni

 

Otvori gorionika, iz kojih izlazi gas, mogu da se zapuše hranom ili da se pokvase tokom čišćenja. To je verovatno uzrok ako primetite da je plamen oko gorionika neravnomeran. Isključite ploču za kuvanje i sačekajte da se poklopci gorionika ohlade. Kada se gorionici ohlade, iglom ili sličnim predmetom očistite otvore. Pazite da ne oštetite i ne iskrivite otvore. 

 

 

 

Proverite ima li promaje

 

Plamen na vašoj ploči za kuvanje na gas možda treperi zato što je ploča izložena određenom stepenu prirodne promaje. Vodite računa da ploča za kuvanje ne bude izložena vetru ili iznenadnim promenama protoka vazduha u kuhinji.

 

 

 

Vodite računa da izvor gasa bude odgovarajući

 

Ploče za kuvanje na gas se razlikuju prema dovodu gasa koji koriste. Ploče za kuvanje koje rade na zemni gas imaju drugačije instalacije od onih koje se napajaju iz boca sa gasom, jer su ta dva izvora pod različitim pritiskom. Problemi se javljaju kada se ploča za kuvanje koja je projektovana za rad sa zemnim gasom poveže na bocu sa gasom. Obavezno koristite izvor gasa koji odgovara vašoj ploči za kuvanje da ne bi dolazilo do treperenja ili naglih skokova plamena.

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako se problem i dalje javlja, možda postoji tehnički problem sa pločom za kuvanje. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?