Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

 Kako se popravlja rerna koja neravnomerno peče?

Kako se popravlja rerna koja neravnomerno peče?
Kako se popravlja rerna koja neravnomerno peče?

 

 

Temperatura treba da bude pravilno podešena, a toplota ravnomerno raspoređena u rerni kako biste dobili savršeno pripremljenu hranu.  

 

 

 

Vodite računa da ne ometate protok vazduha

 

Najčešći uzrok neravnomernog pečenja jeste prepreka koja ometa protok vazduha u rerni. Neke osobe koriste aluminijumsku foliju za skupljanje tečnosti koja kaplje ili se prosipa u rerni. Međutim, ako prekrijete donju stalažu folijom, ograničavate protok vazduha zbog čega se hrana ne peče ravnomerno. Takođe, termostat može pogrešno da očita temperaturu zbog aluminijumske folije koja reflektuje toplotu zbog čega je teže održavati temperaturu u rerni.  

 

Protok vazduha je od presudnog značaja kada hranu pripremate na više nivoa. Pridržavajte se preporuka za stalaže iz uputstva za upotrebu uređaja da biste obezbedili odgovarajuću ventilaciju unutar rerne. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.  

 

 

 

Nemojte da stavljate previše hrane  

 

Ako stavite previše sudova u rernu, protok vazduha može biti ograničen zbog čega jedan deo rerne može biti topliji u odnosu na drugi. Proverite u uputstvu za upotrebu rerne kako se priprema više jela istovremeno. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda. 

 

 

 

Nemojte često da otvarate vrata rerne

 

Ako vrata rerne često otvarate tokom pripreme hrane, temperatura u rerni će se smanjiti. Zbog ovoga priprema može duže trajati, a hrana može biti prepečena sa gornje ili donje strane. Vrate rerne treba da budu zatvorena tokom pripreme hrane.

 

 

 

Proverite da li hranu pripremate na odgovarajućoj stalaži

 

Za najbolji učinak hrana treba da se nalazi na sredini stalaže. Na taj način se postiže ravnomerna distribucija toplote. Nemojte premeštati stalažu kada je rerna vrela.

 

 

 

Zagrejte rernu pre pečenja kada je to neophodno

 

Za testa je generalno potrebna visoka temperatura na početku pečenja. Tako se postiže savršena tekstura, podizanje i pečenje testa. Pridržavajte se uputstava iz recepta i sačekajte da se rerna zagreje pre pečenja.  

 

 

 

Vodite računa da testo bude ravnomerno raspoređeno 

 

Testo sipajte ravnomerno u kalup ili pleh. U suprotnom, delovi testa mogu ostati nedovoljno pečeni ili prepečeni.

 

 

 

Koristite odgovarajuće posude za pečenje

 

Posude sa mutnom površinom apsorbuju toplotu zbog čega hrana može biti prepečena. Koristite posude sa sjajnom površinom koja reflektuje toplotu da bi hrana bila manje zapečena.

 

 

 

Proverite da li je potrebno kalibrisati temperaturu

 

Ako se hrana u rerni neravnomerno peče, možda je potrebno obaviti kalibraciju temperature. Ako sumnjate da je to u pitanju, pozovite ovlašćeni servis.

 

 

 

Iskoristite prednosti koje nudi Surf®

 

Mnoge Beko rerne imaju tehnologiju Surf® za pripremu hrane koja obezbeđuje ujednačenu temperaturu pečenja u celoj rerni. Vazduh se sprovodi u svaki nivo rerne kroz otvore na bočnim stranama i preko ventilatora na zadnjoj strani tako da uvek dobijate savršeno pripremljena jela. 

 

 

 

Uživajte u pripremi hrane uz True Fan

 

Mnoge Beko rerne imaju grejni element koji se nalazi oko ventilatora i obezbeđuje ravnomernu distribuciju toplote za savršene rezultate pečenja. True Fan je naročito pogodan za pripremu testa na više nivoa.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?