Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako se popravlja usisivač koji je izgubio usisnu snagu?

Kako se popravlja usisivač koji je izgubio usisnu snagu?
Kako se popravlja usisivač koji je izgubio usisnu snagu?

 

 

Ima nekoliko razloga zbog kojih usisivač može da izgubi usisnu snagu. Pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem. 

 

 

 

Proverite posudu ili kesu za prašinu

 

Ako je vaš usisivač izgubio usisnu snagu, vreme je da ispraznite posudu za prašinu ili da zamenite kesu za prašinu. Mnogi Beko usisivači imaju lampicu koja upozorava da je kesa za prašinu puna. To je najsigurniji pokazatelj da li treba zameniti kesu za prašinu. 

 

 

 

Proverite da li su filteri začepljeni

 

Usisivači mogu da imaju razne penaste ili mrežaste filtere. Oni mogu vremenom da se zapuše ako se ne čiste ili ne zamene pravilno. To izaziva gubitak usisne snage usisivača. Opšte smernice za negu filtera usisivača pogledajte ovde. 

 

Više informacija o filterima usisivača potražite u uputstvu za upotrebu. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda. 

 

 

 

Proverite da li je crevo blokirano 

 

Ako je crevo blokirano, to izaziva gubitak usisne snage usisivača. Rasklopite crevo i dodatke da proverite da li možda strano telo, prašina ili dlake ograničavaju protok vazduha. Crevo možete da otpušite dužim štapom ili drškom metle. 

 

 

 

Proverite da li je crevo naprslo ili puklo

 

Proverite da crevo nije oštećeno, jer ako vazduh prolazi kroz naprslinu ili otvor, dolazi do gubitka usisne snage. Ako nađete naprslinu, obratite se ovlašćenom servisu. 

 

 

 

Proverite da se četka ili rotaciona četka nije začepila

 

Kada je okrenete naopako, očistite četku ili rotacionu četku. One se vremenom mogu zapušiti zbog prašine ili dlaka, što izaziva gubitak usisne snage usisivača. Neke četke mogu da se skinu radi lakšeg čišćenja. Ako neke delove treba rasklopiti, pogledajte uputstvo za upotrebu jer različiti modeli mogu da imaju različita uputstva. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.  

 

 

 

Proverite da li su svi delovi pravilno postavljeni

 

Ako su neki spojevi labavi, usisivač će slabije usisavati. Proverite da li su posuda ili kesa za prašinu, crevo, cev i četka pravilno postavljeni.  

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako se problem i dalje javlja, možda postoji tehnički problem sa usisivačem. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu. 

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?