Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako da popravim zamrzivač koji nije dovoljno hladan?

Kako da popravim zamrzivač koji nije dovoljno hladan?
Kako da popravim zamrzivač koji nije dovoljno hladan?

 

 

Zamrzivač možda ne hladi koliko bi trebalo iz nekoliko razloga. Isprobajte neko od sledećih rešenja da biste videli da li će otkloniti problem. 

 

 

 

Ostavite uređaj da se ohladi ako ste ga tek montirali

 

Alarm za visoku temperaturu ili crvena indikatorska lampica se uključuje kada se zamrzivač prvi put uključi u struju. To znači da je i dalje previsoka temperatura unutar zamrzivača. Zatvorite vrata zamrzivača i lampica će se isključiti za nekoliko sati.

 

 

 

Izbegavajte da stavljate vruću hranu u zamrzivač

 

Ako ste napunili zamrzivač vrućom hranom, trebaće mu više vremena da stabilizuje unutrašnju temperaturu. Sačekajte da se hrana ohladi pre nego što je stavite u uređaj.

 

 

 

Proverite da li je dihtung na vratima olabavljen, napukao ili iskrzan

 

Hladan vazduh u uređaju mora da bude dobro izolovan od spoljne temperature. Pregledajte dihtung na vratima da biste proverili da li postoji razmak između njega i unutrašnjosti uređaja. Ako utvrdite da postoji razmak, namestite dihtung na vratima tako što ćete ga prstima povući od vrata. 

 

Ako se vrata ne zatvaraju dobro, probajte da očistite dihtung mekom krpom ili sunđerom i toplom vodom. Izbegavajte abrazivna sredstva za čišćenje jer mogu da oštete dihtung. Ako se dihtung razvukao ili ako je pukao, treba da se popravi ili u potpunosti zameni. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu.

 

 

 

Izbegavajte da prečesto otvarate vrata ili da ih držite otvorenim duže vreme

 

Naslage leda se pretežno formiraju kada topao vazduh dospe u kombinovani frižider. Da biste to izbegli, trudite se da ne otvarate vrata previše često i nemojte da ih ostavljate otvorenim predugo.

 

 

 

Proverite da li su se stvorile naslage leda

 

Proverite da li u zamrzivaču ima naslaga leda. Ako na unutrašnjim zidovima ima vidljivih naslaga leda, morate ručno da odmrznete uređaj. Dodatne informacije o odmrzavanju zamrzivača potražite u uputstvu za upotrebu. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda. Ako Beko zamrzivač ima funkciju No Frost, nećete morati da ga odmrzavate ručno. Zamrzivači iz asortimana Frost Free sprečavaju stvaranje naslaga leda tako što automatski uklanjaju topao vazduh koji dospe u uređaj.

 

Dodatne informacije o odmrzavanju zamrzivača potražite u uputstvu za upotrebu. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda. 

 

 

 

Iskoristite sve prednosti koje nudi MinFrost®

 

U Beko zamrzivačima sa tehnologijom MinFrost® formira se znatno manje naslaga leda, što znači da možete da ih odmrzavate ređe.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?