Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

3 min. pročitaj

Kako se popravlja mašina za pranje sudova koja sudove ne suši kako treba?

Kako se popravlja mašina za pranje sudova koja sudove ne suši kako treba?
Kako se popravlja mašina za pranje sudova koja sudove ne suši kako treba?

 

 

Postoji nekoliko razloga zbog kojih vaša mašina za pranje sudova ne suši kako treba. Pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem.

 

 

 

Proverite da li je uređaj ispravno napunjen

 

Možda sudove stavljate na pogrešan način ili stavljate previše sudova u mašinu. Proverite da li su svi sudovi ispravno nagnuti i da nisu naslonjeni jedni na druge ili na pokretne delove mašine za pranje sudova radi optimalnog odvoda vode. 

 

Ako mašinu za pranje sudova ne napunite kako treba, lagane plastične čaše ili posuđe od stakla može da se pomera i prevrće i da se napuni vodom od pranja. Sudovi mogu da ometaju otvaranje poklopca dozera ili okretanje prskalica.

 

Okrenite prskalice nakon punjenja mašine da proverite da li se slobodno kreću. Više informacija o tome kako da napunite mašinu za pranje sudova  potražite u našem vodiču. 

 

 

 

Obavezno koristite sredstvo za ispiranje

 

Možda je nestalo sredstva za ispiranje u mašini za pranje sudova ili postoji problem sa ispuštanjem sredstva u uređaj. Sredstvo za ispiranje raspršuje vodu sa površine sudova tokom finalnog ispiranja i pomaže kod procesa sušenja. Takođe sprečava da se kapi vode osuše na sudovima i ostave tragove. 

 

Kada se upali svetlo za sredstvo za ispiranje, vreme je da se dopuni. Rezervoar za sredstvo za ispiranje nalazi se sa unutrašnje strane vrata mašine za pranje sudova, pored rezervoara za deterdžent. Otvorite poklopac rezervoara, sipajte sredstvo za ispiranje dok se rezervoar ne napuni i zatvorite poklopac. 

 

 

 

Obavezno otvorite vrata nakon završetka ciklusa

 

Kapi vode mogu da ostanu na sudovima ako ostavite vrata mašine za pranje sudova zatvorena nakon ciklusa. Možda mašina za pranje sudova dobro osuši sudove, ali vreo, vlažan vazduh u uređaju stvara kapi vode kako se vazduh unutra hladi.

 

Obavezno otvorite vrata mašine za pranje sudova nakon ciklusa i držite ih blago otvorenima da bi vreo vazduh izašao. Neke Beko mašine za pranje sudova imaju opciju Auto Door Opening koja otvara vrata kada se završi ciklus pranja da bi izašao vlažan vazduh.

 

 

 

Obavezno aktivirajte funkciju za deterdžent u tabletama kada koristite tablete

 

Deterdženti u tabletama su manje efikasni kod ispiranja i sušenja. Da bi se ovo nadomestilo, možete posebno da programirate vašu mašinu za pranje sudova za rad sa deterdžentima u tabletama.

 

Neke Beko mašine za pranje sudova imaju senzore Auto Tablet koji mogu da prepoznaju kada koristite deterdžent u tabletama. Ako vaša mašina za pranje sudova nema ovu funkciju, obavezno ručno aktivirajte postavku za deterdžent u tabletama kada koristite tablete. Ne preporučuje se upotreba tableta za kratke programe.

 

Pored toga, iako neke tablete imaju formulu 2 u 1, preporučuje se da uz ove tablete koristite i sredstvo za ispiranje.

 

 

 

Proverite da li je odabran odgovarajući program

 

Program pranja koji ste odabrali možda nije pogodan za vrstu sudova koje želite da operete. Obavezno odaberite odgovarajući program pranja za vrstu sudova koje perete.

 

 

 

Imajte na umu da se plastika i teflon teže suše

 

Plastika ne zadržava toliko toplote poput drugih materijala kao što je staklo ili porculan, a površinski napon teflona može da prouzrokuje zadržavanje vode. To znači da posuđe napravljeno od ovih materijala može da bude mokro dok je svo ostalo posuđe suvo.

 

Mnoge Beko mašine za pranje sudova poseduju tehnologiju AquaFlex® koja osigurava najbolje rezultate sušenja, čak i za plastiku i teflon.

 

 

 

Izbegavajte pranje oštećenog posuđa

 

Voda ne može u potpunosti da se osuši ako su sudovi oštećeni. Kapi vode mogu da se zadrže u porama ili udubljenjima čak i nakon ciklusa pranja i sušenja. Nemojte da perete takve predmete u mašini za pranje sudova.

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako se problem i dalje javlja, možda postoji problem sa grejnim elementom u mašini za pranje sudova ili sa termostatom. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?