Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

3 min. pročitaj

Kako sprečiti da se sudovi izgrebu u mašini za pranje sudova?

Kako sprečiti da se sudovi izgrebu u mašini za pranje sudova?
Kako sprečiti da se sudovi izgrebu u mašini za pranje sudova?

 

 

Određene vrste sudova se lako izgrebu u mašini za pranje sudova.

 

Kuhinjski pribor koji sadrži ili je napravljen od aluminijuma može da zarđa u mašini za pranje sudova. Neke osetljive predmete od stakla, setove i porculan ne treba prati u mašini za pranje sudova.

 

Potražite uputstva za čišćenje na takvim predmetima i proverite da li se mogu prati u mašini za pranje sudova. Za druge stvari, pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem.

 

 

 

Proverite tvrdoću vode i koristite so za omekšavanje u skladu s tim

 

So za omekšavanje pomaže unutrašnjem sistemu za omekšavanje da smanji tvrdoću vode. Ako je vaša voda meka (<5dH), nemojte da koristite so jer može da izgrebe posuđe od stakla ili da izazove pojavu korozije.

 

Sledite korake u uputstvu za upotrebu da izmerite tvrdoću vode. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.  

 

 

 

Nemojte da prosipate so za omekšavanje u uređaju

 

U rezervoaru za so za omekšavanje nalazi se voda, a ova voda može da se prelije kada sipate so u rezervoar. So može da se prospe u uređaj i kada dopunjavate rezervoar za so. So u mašini za pranje sudova može da izgrebe posuđe od stakla.

 

Da biste umanjili prosipanje soli, koristite levak priložen uz Beko mašinu za pranje sudova kada sipate so u rezervoar i obavezno obrišite svu vodu koja se prelila ili prosute granule soli. Čvrsto zatvorite poklopac rezervoara nakon punjenja.

 

Pokrenite program pretpranja ili najkraći program da isperete svu prosutu so iz uređaja. Granule soli ispod poklopca se rastvaraju tokom pranja i mogu da prouzrokuju da poklopac popusti. Proverite poklopac nakon svakog programa i čvrsto ga zatvorite.

 

 

 

Proverite da li je ispravno podešena postavka za tvrdoću vode

 

Tvrda voda takođe može da izgrebe sudove. Mašina za pranje sudova ima postavku za tvrdoću vode koju morate da podesite prema tvrdoći vode.

 

Sledite korake u uputstvu za upotrebu da biste odredili ispravnu postavku. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.  

 

Beko mašine za pranje sudova sa funkcijom Auto GlassShield® imaju senzore koji određuju tvrdoću vode i automatski prilagođavaju postavku za tvrdoću vode.

 

 

 

Proverite da li je uređaj ispravno napunjen

 

Možda sudove stavljate na pogrešan način ili stavljate previše sudova u mašinu. Proverite da li su svi sudovi ispravno nagnuti i da nisu naslonjeni jedni na druge ili na pokretne delove mašine za pranje sudova. Više informacija o tome kako da napunite mašinu za pranje sudova  potražite u našem vodiču. 

 

Ako ne stavite sudove u mašinu kako treba, voda koja se koristi tokom ciklusa pranja može da gura sudove jedne na druge i da ih tako izgrebe ili razbije.

 

 

 

Ne stavljajte previše deterdženta 

 

Korišćenje previše deterdženta ne znači da će sudovi biti bolje oprani. Ako prepunite dozer, ostaci deterdženta mogu da izgrebu premaz na sudovima. Uvek gledajte na oznake za doziranje i nemojte da ih prelazite.

 

 

 

Nemojte da koristite neodgovarajuće deterdžente i druge proizvode

 

Obavezno koristite deterdžente, sredstva za ispiranje i soli koji su posebno namenjeni za mašine za pranje sudova. Nemojte ni slučajno da koristite tečnost za pranje sudova, sapun za ruke, izbeljivač, sirće ili bilo kakve druge hemikalije jer ovi proizvodi ograničavaju učinak mašine za pranje sudova, dovode do stvaranja rđe na metalnim delovima i mogu da skrate vek trajanja uređaja.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?