Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

3 min. pročitaj

Kako sprečiti stvaranje mrlja od vode na sudovima u mašini za pranje sudova?

Kako sprečiti stvaranje mrlja od vode na sudovima u mašini za pranje sudova?
Kako sprečiti stvaranje mrlja od vode na sudovima u mašini za pranje sudova?

 

 

Tragovi vode nastaju kada se kapi vode osuše na sudovima. Najbolji način da ovo sprečite je upotreba sredstva za ispiranje i soli za omekšavanje. Ako primetite tragove vode na sudovima uprkos korišćenju ova dva sredstva, pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem.

 

 

 

Obavezno koristite sredstvo za ispiranje

 

Sredstvo za ispiranje raspršuje vodu sa površine sudova tokom finalnog ispiranja i pomaže kod procesa sušenja. Takođe sprečava da se kapi vode osuše na sudovima i ostave tragove. 

 

Kada se upali svetlo za sredstvo za ispiranje, vreme je da se dopuni. Rezervoar za sredstvo za ispiranje nalazi se sa unutrašnje strane vrata mašine za pranje sudova, pored rezervoara za deterdžent. Otvorite poklopac rezervoara, sipajte sredstvo za ispiranje dok se rezervoar ne napuni i zatvorite poklopac.

 

 

 

Proverite da li je ispravno podešena postavka za sredstvo za ispiranje

 

Vaša mašina za pranje sudova ima postavku za sredstvo za ispiranje kojom se određuje koliko se sredstva za ispiranje koristi u uređaju. Ako primetite tragove vode na sudovima uprkos korišćenju sredstva za ispiranje, trebalo bi da povećate dozu sredstva za ispiranje u mašini za pranje sudova. Ako na staklenom posuđu primetite film plavkaste boje ili u bojama duge čak i nakon brisanja, probajte da smanjite dozu sredstva za ispiranje u mašini za pranje sudova.

 

 

 

Proverite tvrdoću vode i koristite so za omekšavanje u skladu s tim

 

So za omekšavanje prodaje se u obliku granula i pomaže unutrašnjem sistemu za omekšavanje da smanji tvrdoću vode u mašini za pranje sudova.

 

Sledite korake u uputstvu za upotrebu da izmerite tvrdoću vode. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.

 

Kada zasvetli indikator soli na mašini za pranje sudova, vreme je za dopunu. Rezervoar za so nalazi se u unutrašnjosti uređaja na levoj strani ispod donje korpe za sudove.

 

Da biste došli do njega, izvucite donju korpu i skinite zaštitni poklopac sa rezervoara za so. Sipajte so dok ne dođe do vrha rezervoara, a zatim zatvorite poklopac.

 

 

 

Proverite da li je ispravno podešena postavka za tvrdoću vode

 

Tvrda voda takođe doprinosi stvaranju tragova na posuđu od stakla. Mašina za pranje sudova ima postavku za tvrdoću vode koju morate da podesite prema tvrdoći vode.

 

Sledite korake u uputstvu za upotrebu da biste odredili ispravnu postavku. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.  

 

Beko mašine za pranje sudova sa funkcijom Auto GlassShield® imaju senzore koji određuju tvrdoću vode i automatski prilagođavaju postavku za tvrdoću vode.

 

 

 

Obavezno aktivirajte funkciju za deterdžent u tabletama kada koristite tablete

 

Deterdženti u tabletama su manje efikasni kod ispiranja i sušenja. Da bi se ovo nadomestilo, možete posebno da programirate vašu mašinu za pranje sudova za rad sa deterdžentima u tabletama.

 

Neke Beko mašine za pranje sudova imaju senzore Auto Tablet koji mogu da prepoznaju kada koristite deterdžent u tabletama. Ako vaša mašina za pranje sudova nema ovu funkciju, obavezno ručno aktivirajte postavku za deterdžent u tabletama kada koristite tablete.

 

Pored toga, iako neke tablete imaju formulu 2 u 1, preporučuje se da uz ove tablete koristite i sredstvo za ispiranje. 

 

 

 

Iskoristite prednost programa Auto GlassShield®, SteamGloss® i GlassCare 40 °C 

 

Mnoge Beko mašine za pranje sudova imaju posebne tehnologije i programe za zaštitu posuđa od stakla.

 

Tehnologija Auto GlassShield® štiti posuđe od stakla od korozije tako što detektuje tvrdoću vode i u skladu s tim podešava postavku za tvrdoću vode.

 

Tehnologija SteamGloss® obezbeđuje dodatnih 10 minuta intenzivnog zagrevanja da bi se uklonile mrlje od vode.

 

Program GlassCare 40 °C nežno pere posuđe od stakla na 40 °C radi zaštite osetljivog posuđa od stakla.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?