Ugn

Jag behöver hjälp med

FAQ's

Ugnslampan är en speciell lampa som tål höga temperaturer. Se till att ugnen är avstängd och kall innan du byter glödlampa. Se användarmanualen för att se var lampan finns. Om du har problem med att hitta användarmanualen kan du hämta den här med hjälp av produktens modellnummer.

Ta bort lampskyddet och glödlampan genom att vrida dem moturs. Byt ut glödlampan mot en sådan lampa som anges i användarmanualen. Fäst glödlampan genom att vrida den medurs. Sätt tillbaka skyddet och vrid det medurs också.

Ja, det är normalt.

När gas brinner är de primära förbränningsprodukterna koldioxid och vatten i form av ånga. Detta orsakar lite imma när ugnen värms upp. När ugnen har uppnått den inställda temperaturen försvinner fukten och därmed dimman. Mat som har höga fuktnivåer som kalkon och fisk kan orsaka mer kondens än vanligt.

Gasugnar använder tändningar för att starta brännarna. Dessa tändningar avger ett tickande eller klickande ljud som slutar låta när brännarna har startat. Om tändningen är fuktig kan ljudet fortsätta under längre tid.

Om det klickande ljudet inte försvinner kan det hända att tändningslåset har fastnat. Om du misstänker att så är fallet, kontakta auktoriserad servicetekniker.

Det är normalt att din ugn ger ifrån sig ett surrande ljud när den är igång eller direkt efter att du har stängt av den. Detta är ljudet från den automatiska kylfläkten som kyler ugnen och dess elektriska reglage. Fläkten går en stund efter att ugnen har stängts av. Den stannar automatiskt när ugnen har kallnat

Om apparaten inte fungerar normalt när den avger ljudet ska du kontakta auktoriserad servicetekniker.

Ugnslampan är en speciell lampa som tål höga temperaturer. Om ugnen är ansluten till ett fungerande uttag men lampan inte fungerar kan glödlampan vara trasig eller ha gått sönder. Om glödlampans glas är mörkt är lampan förmodligen trasig och måste bytas ut.

Innan du byter ut glödlampan, se till att ugnen är avstängd och kall. Titta i användarmanualen för att se var lampan finns. Om du har problem med att hitta användarmanualen kan du hämta den här med hjälp av produktens modellnummer.

Ta bort lampskyddet och glödlampan genom att vrida dem moturs. Byt ut glödlampan mot en sådan lampa som anges i användarmanualen. Fäst glödlampan genom att vrida den medurs. Sätt tillbaka skyddet och vrid det medurs också.

Det innebär att ugnen har ställts in så att den automatiskt stängs av vid en viss tidpunkt. Du måste stänga av timerfunktionen om du vill använda ugnen manuellt.

Läs i användarmanualen om hur du gör detta. Om du har problem med att hitta användarmanualen kan du hämta den här med hjälp av produktens modellnummer.

Det betyder att ugnens tidsinställning har återställts. Det här händer när strömmen stängs av. Symbolen försvinner när du ställer in ugnens klocka.

Läs i användarmanualen om hur du gör detta. Om du har problem med att hitta användarmanualen kan du hämta den här med hjälp av produktens modellnummer.