Waarom zie ik nevel in mijn koelkast als ik de deuren open?
Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

Waarom zie ik nevel in mijn koelkast als ik de deuren open?

Dit is niet ongebruikelijk.

 

Wanneer de deuren van de koelkast worden geopend, komt de warme en vochtige lucht van buiten het apparaat in aanraking met de koudere en droge lucht binnen in het apparaat. Hierdoor condenseert er waterdamp uit de warmere lucht en neemt deze een nevelachtige vorm aan. Dit gebeurt voornamelijk bij hoge temperaturen en in warme klimaten. 

 

De nevel kan toenemen als de deuren van het apparaat te vaak worden geopend of te lang open blijven staan. Zorg dat de deur goed kan worden gesloten en dat etenswaren en andere zaken niet verhinderen dat de deur dichtgaat.

 

Controleer of er spleten tussen de rubberen afdichtingen en de kast zitten. In geval van een of meerdere spleten, vervormt u de rubberen afdichting door deze voorzichtig met uw vingers van de deur af te trekken. Als de deuren niet goed worden afgedicht, kunt u ook proberen de rubberen afdichting schoon te maken met een zachte doek of spons en warm water. Gebruik geen schuurmiddelen. Hierdoor kunnen de afdichtingen beschadigd raken.

 

Als een afdichting los zit of gebarsten is, moet deze worden gerepareerd of volledig worden vervangen. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.