Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Weet je zeker dat je je vergelijkingslijst wilt wissen?
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.
Bepaal zelf hoe jouw perfecte koffie smaakt en welk gevoel die je geeft
Bepaal zelf hoe jouw perfecte koffie smaakt en welk gevoel die je geeft

Leestijd: 3 m

Bepaal zelf hoe jouw perfecte koffie smaakt en welk gevoel die je geeft

Beko-Espresso-Machine-with-coffee-grinder-1920x600
blog

De Beko Espressomachine heeft een geïntegreerde molen die je kunt instellen op 5 niveaus van korrelgrootte zodat je bij elke slok een unieke smaak ervaart.

Vandaag ziet niemand koffie nog als een saaie drank. Voor sommigen staat koffie gelijk aan het gelukzaligste moment van de dag, voor anderen is het een reden om af te spreken met vrienden! Versgemalen koffie is een must voor wie niet zonder koffie kan.

 

Als je koffie wilt zetten die aan jouw smaak beantwoordt, is het belangrijk dat je je koffie homogeen en tot de juiste korrelgrootte maalt. 

 

Laten we eerst eens kijken hoe de manier van koffiezetten jouw koffie een unieke smaakt geeft

 

De smaak van de koffie die je thuis zet, wordt bepaald door de bonen, de temperatuur van het water, de verhouding koffie/water, de duur van het koffiezetten en de korrelgrootte. Door bonen te malen, verander je de grootte. Dat is belangrijk want je vergroot zo het oppervlak waarop het water en de bonen elkaar raken.

 

Grofgemalen koffie heeft een kleiner raakvlak met water dan fijngemalen koffie. Als je koffie zet met de espressomethode, verklein je het oppervlak tussen de koffie en het water, en krijg je geleidelijk meer ruimte tussen de korrels. Daardoor kan het water sneller door de koffie stromen. Dat levert koffie op die aromatischer is en iets zuurder smaakt.

 

Als je het raakoppervlak tussen de koffie en het water vergroot, dus door de bonen fijner te malen, dan stroomt het water trager door de koffie. Dat levert een intensere koffie op die bitterder smaakt.

 

Ook de homogeniteit van de koffie is een bepalende factor voor de smaak van de koffie. Als je zowel grof- als fijngemalen koffie gebruikt, zullen de zure en bittere smaken zich vermengen. Dat betekent dat de koffie geen uitgesproken smaak meer heeft, en dan krijg je troebele koffie.

 

De Beko Espressomachine lost dat probleem voor je op. De geïntegreerde molen kun je instellen op 5 niveaus van korrelgrootte zodat je telkens weer een unieke smaak ervaart wanneer je van je koffie nipt. Bovendien wordt de koffie telkens op de juiste verhouding gemalen. Zo worden de aroma's en smaken van de koffiebonen bewaard.

 

Delen