Alles wat je moet weten over het

Koffiezetapparaat

Ik heb hulp nodig met 

FAQ's

Ja. Neem contact op met een erkend servicebedrijf voor een vervangende kan.

U kunt alle soorten koffiebonen gebruiken, zolang ze goed zijn gemalen voor gebruik in een koffiezetapparaat. 

Reinig alle onderdelen die in contact komen met water en koffie voordat u het koffiezetapparaat voor de eerste keer gebruikt. Zorg dat het apparaat tijdens het schoonmaken niet op het stopcontact is aangesloten.

 

Maak de koffiekan en de filterhouder schoon met warm water en een klein beetje milde reiniger. Droog ze beide grondig af voordat u ze gaat gebruiken. 

 

Het apparaat moet op een vlakke ondergrond worden gebruikt. Zorg ervoor dat het apparaat op een vlakke, gelijkmatige ondergrond staat voordat u het gebruikt.

 

Laat het apparaat voor het eerste gebruik ten minste vier keer doorlopen zonder koffie, met alleen water.

Elk Beko koffiezetapparaat heeft een uniek serienummer. Dit bevindt zich aan de onderkant van het apparaat.

Ja. We raden u aan de juiste papieren filters te gebruiken voor uw koffiezetapparaat.

Zorg ervoor dat de stekker van uw koffiezetapparaat in een werkend stopcontact zit. Sommige koffiezetapparaten hebben één knop om koffie te zetten en een andere knop om de koffie warm te houden. Controleer of de warmhoudfunctie is ingeschakeld. 

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over het gebruik van het apparaat. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. 

 

Als het probleem aanhoudt, is er mogelijk een technisch probleem met het apparaat. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

Wij zijn er voor jou!

Of je nu advies nodig hebt over een product, accessoires wilt kopen of ons simpelweg feedback wilt geven, wij zijn er voor jou.

(888) 352-2356 Maandag tot en met vrijdag 8u00 - 17u30 (CST)

Heb je meer hulp nodig?

Vind FAQ's, videogidsen, artikels en meer.