Sve što trebate znati o

Kombinovani frižider

Najčešće postavljana pitanja

Da bi frižider ispravno radio, potrebno je da su njegove stopice poravnate na ravnoj podlozi. Pokušajte ljuljati uređaj sa strane na stranu ili naprijed i nazad. Ako se previše klima, moguće je da pod ili nožice uređaja nisu ravni.

 

Provjerite balans uređaja pomoću libele. Ako je isključen, podesite stopice tako što ćete zavući ruku ispod frižidera i dohvatiti prednje dvije stopice. Okrećite nožice u smjeru kazaljke na satu ili obrnuto, sve dok ne dođu u čvsti kontakt sa podom.

Spremnik za voće i povrće u frižideru je projektovan tako da zadrži svježinu proizvoda održavajući vlažnost. Većina spremnika za voće i povrće ima podesive ventile koji kontrolišu količinu vlage iznutra kako bi se bolje očuvala svježina različitih proizvoda. Zbog toga su ovi spremnici za voće i povrće povremeno vlažni i stvaraju primjetnu kondenzaciju.

 

Većina voća traje duže u suvljem okruženju tako da ga treba držati u manje vlažnim odjeljcima sa otvorenim ventilima. Prilagodite ventile u svom uređaju po potrebi kako biste osigurali cirkulaciju vlage.

Temperatura okruženja može uticati na rad vašeg frižidera. Možda mu je potrebno da radi jače ili duže ako je temperatura okruženja previsoka. To je normalna pojava i ne smatra se kvarom. 

Voda se ledi od spolja prema unutra tako da nečistoće koje su u vodi bivaju gurnute prema sredini prije nego što se zalede.

 

Ove nečistoće (minerali kao što su kalcijum i kamenac) su bezopasni sve dok koristite vodu za piće i destilovanu vodu. Flaširana i demineralizovana voda ima manje nečistoća od vode iz slavine tako da će kocke leda napravljene od nje biti ujednačene strukture i boje.

To nije neobično.

 

Molekule vode na površini leda se polako pridružuju molekulama vode u zraku koji se nalazi oko njih. Ovo se naziva sublimacijom. Ona je primjetna u okruženjima sa oskudnom vlagom, kao što su zamrzivači.

general-cta-image

Tu smo za vas!

Bilo da vam je potreban savjet o proizvodu, bilo da ste otišli kupiti dodatnu opremu ili jednostavno želite dati povratne informacije - mi smo tu za vas.

+387 33 902 945 Ponedjeljak-Petak 08:00 - 16:00 Subota 09:00 t-o 14:00

Trebate više podrške?

Pronađite često postavljana pitanja, video vodiče, članke i još mnogo toga.