Sve što trebate znati o

Mašina za pranje veša

Najčešće postavljana pitanja

Vaša mašina za pranje veša mora stajati ravno i izbalansirano na nožicama kako bi radila ispravno. Pokušajte ljuljati uređaj sa strane na stranu ili naprijed i nazad. Ako se mnogo pomjera, moguće je da vam je neravan pod ili nožice uređaja. 

 

Provjerite balans uređaja pomoću libele. Ako balans nije dobar, podesite nožice tako što ćete ih dohvatiti ispod mašine za pranje veša i pronaći sigurnosne matice na njima. Opustite ih i okrenite nožice u pravcu kazaljke na satu ili suprotno, sve dok ne budu čvrsto stajale na podu. Ponovo zategnite sve sigurnosne matice rukom.

To znači da je uključena blokada za djecu. Ne možete uraditi nikakve izmjene programa, temperature, brzine ili dodatnih funkcija dok je blokada aktivna. 

 

Za deaktivaciju blokade za djecu istovremeno pritisnite prvu i drugu tipku dodatnih funkcija i zadržite tri sekunde dok je uključen bilo koji program. Lampice na dugmadima će svjetlucati dok to radite. 

 

Možete isto tako okrenuti dugme za izbor programa u položaj On/Off (Uključeno/isključeno) dok je program uključen da biste deaktivirali blokadu.

 

Postupci za aktiviranje/deaktiviranje blokade za djecu mogu se razlikovati u zavisnosti of modela. Ako gore navedeni postupci ne funkcionišu, pogledajte priručnik. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.  

Ako želite da se vaš ciklus sušenja završi kasnije, možete odgoditi početak ili namjestiti vrijeme završetka odabranog programa (u zavisnosti od modela vašeg uređaja). Ovo je posebno korisno ako je tarifa struje ili vode niža tokom određenih dijelova dana.

 

Za podešavanje programa s odgodom napunite svoju mašinu za sušenje veša i odaberite program uz dodatne funkcije koje vam trebaju. Pritisnite tipku End Duration/End Time (Vrijeme završetka) (koja god je dostupna na vašem kontrolnom panelu). Sada možete podesiti kada želite da se proces sušenja završi i pokrenuti svoju mašinu za sušenje veša kao i obično. Možete otkazati funkciju odgađanja tako što ćete uređaj isključiti i uključiti ponovo.

 

Za Beko mašine za sušenje veša koje imaju tipke Delayed Start (Odgoda početka) na svojim panelima, možete podesiti odgodu početka programa. Napunite svoju mašinu za sušenje veša i odaberite program i dodatne funkcije kao i obično. Podesite vrijeme pokretanja pristiskajući tipku Delayed Start (ili tipke Delayed Start + ili - , ako su dostupne). Sada možete pokrenuti svoju mašinu za sušenje veša. Ako želite otkazati odbrojavanje i započeti sušenje odmah, pritisnite dugme za pokretanje i smanjujte preostalo vrijeme dok ne dođe do 0. Ponovni pristisak na dugme za pokretanje pokrenuće program kao i obično.

 

Ako panel ima tipku Time Delay (Vrijeme odgode) sa brojevima 3, 6 i 9, to znači da možete podesiti kada želite da proces sušenja započne. Jednim pritiskom na tipku birate odgodu na 3 sata. Ako istu tipku pritisnete ponovo, odabrali ste odgodu na 6 sati. Ako ju pritisnete još jednom, program će započeti za 9 sati. Ako pritisnete tipku Time Delay još jednom, funkcija odgode će biti otkazana. Nakon odabranog vremena odgode možete pritisnuti dugme za pokretanje i program će započeti nakon podešene odgode.

 

Ako gore navedeni opisi ne rade na vašoj mašini za pranje veša, pogledajte uputstvo za upotrebu. Ako ne možete pronaći uputstvo, preuzmite ga ovdje koristeći broj modela vašeg proizvoda.

 

 Više savjeta potražite u našem vodiču o programima i funkcijama mašine za sušenje veša Beko.

Ne. Mašine za pranje veša Beko nemaju mogućnost promjene strane otvaranja vrata. Ali mašine za sušenje veša Beko imaju, tako da vešernice sa mašinama jednom pored druge imaju prednost što se vrata otvaraju suprotno jedna od drugih. 

Možete postaviti mašinu za pranje veša svuda gdje imate pristup vodovodnim cijevima. Možete koristiti mašinu za pranje veša u garaži ako temperatura ne pada ispod tačke smrzavanja.

Svaka Beko mašina za pranje veša ima jedinstven serijski broj. On se nalazi na oklopu s unutrašnje strane vrata.

general-cta-image

Tu smo za vas!

Bilo da vam je potreban savjet o proizvodu, bilo da ste otišli kupiti dodatnu opremu ili jednostavno želite dati povratne informacije - mi smo tu za vas.

+387 33 902 945 Ponedjeljak-Petak 08:00 - 16:00 Subota 09:00 t-o 14:00

Trebate više podrške?

Pronađite često postavljana pitanja, video vodiče, članke i još mnogo toga.