Sve što trebate znati o

Mašina za sušenje veša

Najčešće postavljana pitanja

Ovo znači da je aktivna blokada za djecu na mašini za sušenje veša. 

Za deaktivaciju blokade za djecu, istovremeno pritisnite tipku zvučnog obavještenja/zujalice i tipku trajanja starta/pauze/otkazivanja/završetka i zadržite tri sekunde dok je uključen bilo koji program. Lampice na dugmadima će svjetlucati dok to radite. 

Možete isto tako okrenuti dugme za izbor programa u položaj On/Off (Uključeno/isključeno) dok je program uključen da biste deaktivirali blokadu. 

Postupci za aktiviranje/deaktiviranje blokade za djecu mogu se razlikovati u zavisnosti of modela. Ako gore navedeni postupci ne funkcionišu, pogledajte priručnik. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.  

Ako želite da se vaš ciklus sušenja završi kasnije, možete odgoditi početak ili namjestiti vrijeme završetka odabranog programa (u zavisnosti od modela vašeg uređaja). Ovo je posebno korisno ako je tarifa struje ili vode niža tokom određenih dijelova dana.

 

Za podešavanje programa s odgodom napunite svoju mašinu za sušenje veša i odaberite program uz dodatne funkcije koje vam trebaju. Pritisnite tipku End Duration/End Time (Vrijeme završetka) (koja god je dostupna na vašem kontrolnom panelu). Sada možete podesiti kada želite da se proces sušenja završi i pokrenuti svoju mašinu za sušenje veša kao i obično. Možete otkazati funkciju odgađanja tako što ćete uređaj isključiti i uključiti ponovo.

 

Za Beko mašine za sušenje veša koje imaju tipke Delayed Start (Odgoda početka) na svojim panelima, možete podesiti odgodu početka programa. Napunite svoju mašinu za sušenje veša i odaberite program i dodatne funkcije kao i obično. Podesite vrijeme pokretanja pristiskajući tipku Delayed Start (ili tipke Delayed Start + ili - , ako su dostupne). Sada možete pokrenuti svoju mašinu za sušenje veša. Ako želite otkazati odbrojavanje i započeti sušenje odmah, pritisnite dugme za pokretanje i smanjujte preostalo vrijeme dok ne dođe do 0. Ponovni pristisak na dugme za pokretanje pokrenuće program kao i obično.

 

Ako panel ima tipku Time Delay (Vrijeme odgode) sa brojevima 3, 6 i 9, to znači da možete podesiti kada želite da proces sušenja započne. Jednim pritiskom na tipku birate odgodu na 3 sata. Ako istu tipku pritisnete ponovo, odabrali ste odgodu na 6 sati. Ako ju pritisnete još jednom, program će započeti za 9 sati. Ako pritisnete tipku Time Delay još jednom, funkcija odgode će biti otkazana. 

Nakon odabranog vremena odgode možete pritisnuti dugme za pokretanje i program će započeti nakon podešene odgode.

 

Više informacija potražite u našem vodiču o programima i funkcijama mašine za sušenje veša Beko.

Mašine za sušenje veša trebaju prostoriju bez prašine sa dobrom ventilacijom za pravilan rad. Ne preporučujemo da koristite mašinu za sušenje veša u garaži. 

Svaka mašina za sušenje veša Beko ima jedinstven serijski broj. On se nalazi na okviru s unutrašnje strane vrata.

general-cta-image

Tu smo za vas!

Bilo da vam je potreban savjet o proizvodu, bilo da ste otišli kupiti dodatnu opremu ili jednostavno želite dati povratne informacije - mi smo tu za vas.

+387 33 902 945 Ponedjeljak-Petak 08:00 - 16:00 Subota 09:00 t-o 14:00

Trebate više podrške?

Pronađite često postavljana pitanja, video vodiče, članke i još mnogo toga.