Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Tips voor effectiever strijken

Tips voor effectiever strijken
Tips voor effectiever strijken

 

 

Sommige mensen vinden het therapeutisch. Anderen vinden het verschrikkelijk. Wat u er ook van vindt, strijken is een van de dingen waar u niet onderuit komt.

 

Als u op zoek bent naar tips om het hele proces iets gemakkelijker te maken, bent u hier op de juiste plek. Volg deze aanwijzingen en u bent in een mum van tijd door de strijkstapel heen.

 

 

 

Gebruik een strijkplank en hoes van goede kwaliteit

 

Een goed, stevig en vooral plat oppervlak is van essentieel belang om goed te kunnen strijken. Zelfs een lichte deuk of hobbel kan leiding tot kreuken in uw kleding. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in een goede strijkplank. De hoes is ook belangrijk. De hoes moet strak zitten en schoon zijn, zodat u een mooi, glad oppervlak hebt om overheen te glijden.

 

 

 

Controleer de zool van uw strijkijzer

 

De zool? Dit is de technische naam voor het hete oppervlak van je strijkijzer. Controleer of de zool schoon is voordat u begint. Anders zult u merken dat een wit overhemd direct terug in de was kan! Geef de stoomspuiten ook een paar stoten voordat u begint. Anders kan opgehoopte kalkaanslag zomaar op uw schone kleren terechtkomen.

 

 

 

Zorg dat uw kledingstukken schoon zijn

 

Als u over vlekken heen strijkt, raken ze dieper in de stof ingebed. Gooi kledingstukken met vlekken terug in de was. Het is ook een goed idee om stof en vuil met een pluisroller van uw kleding te verwijderen voordat u gaat strijken.

 

 

 

Controleer het wasetiket en gebruik de juiste temperatuur

 

Hebt u wel eens een glans op je kleding gezien na het strijken? Dat gebeurt als u met een te hoge temperatuur strijkt. De vezels smelten en gaan dan glanzen. Dat is niet fijn. Controleer het wasetiket van uw kledingstuk voor de juiste strijktemperatuur. Leg een doek als extra beschermlaag over kwetsbare kledingstukken voordat u het gaat strijken.

 

 

 

Spuit hardnekkige vouwen nat, stoom ze of gebruik stijfsel

 

Kledingstukken die heel droog zijn hebben vaak hardnekkige kreuken. (Daarom hebben drogers een strijkdroogoptie, waardoor er een beetje vocht in de kleding achterblijft). Gebruik een straaltje water uit uw strijkijzer, wat stoom, of, als al het andere niet werkt, wat strijkspray om die vervelende vouwen weg te krijgen. 

 

 

 

Draai zakken naar buiten 

 

Als u niet wilt dat de randen van de zakken in de stof worden gedrukt, draait u de zakken naar buiten voordat u er overheen strijkt.

 

 

 

Strijk de achterkant van manchetten, kragen en zomen als eerste

 

Als u plooien rondom manchetten, kragen en zomen wilt voorkomen, strijk dan eerst de achterkant. Als u een kraag rechtop wilt laten staan, spuit u er strijkspray op, bedekt u de kraag met een doek, en strijkt u er krachtig met het strijkijzer overheen.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?