Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Hoe moet ik mijn vaatwasmachine schoonmaken

Hoe moet ik mijn vaatwasmachine schoonmaken?
Hoe moet ik mijn vaatwasmachine schoonmaken?

 

 

Ben u ook zo blij met uw vaatwasmachine? Kunt u zich nog een leven zonder vaatwasmachine voorstellen? U hoeft nu niet meer alles met de hand af te wassen en hebt meer vrije tijd. Maar vergeet niet dat u het toestel van tijd tot tijd moet schoonmaken, zodat het goed blijft werken en om onaangename geuren te voorkomen.

 

In deze handige gids wordt uitgelegd hoe u uw vaatwasmachine schoonhoudt. 

 

 

 

01.

Leg alles klaar

 

U hebt een spons, wat droge doekjes, een tandenborstel, een lopende kraan en afwasmiddel of een ander niet-schurend schoonmaakmiddel nodig. Gebruik vooral geen metalen aluminiumsponzen of agressieve, zware schoonmaakmiddelen, want deze veroorzaken krassen en zelfs corrosie op uw toestel.    

 

 

 

02.

Bereid het toestel voor op een schoonmaakbeurt 

 

Als u het goed wilt doen, moet u de binnen- en buitenkant van de vaatwasmachine schoonmaken. Eerst moet u alle verwijderbare onderdelen verwijderen. Trek het onderrek uit de machine en zet het weg. 

 

Maak de bovenste sproeiarm los door de bevestiging in tegenwijzerzin te draaien. U kunt de onderste sproeiarm gewoon omhoog trekken. 

 

Verwijder vervolgens het afvoerfilter en het dunne metalen rooster dat de behuizing bedekt.

 

 

 

03.

Maak alle onderdelen schoon

 

Pak de sproeiarmen, het filter en het rooster en spoel ze allemaal schoon onder de kraan. Als u wilt, kunt u een druppeltje afwasmiddel gebruiken. 

 

Het belangrijkste is dat u het afvoerfilter schoonmaakt. Hier komen alle voedselresten van de vuile vaat terecht. Als u het niet regelmatig schoonmaakt, kan vuil zich ophopen, met onaangename geuren tot gevolg. Bovendien werkt uw vaatwasmachine dan minder efficiënt. 

 

Nu is het tijd om de propellers of sproeiarmen schoon te maken. Het is heel belangrijk dat de spuitopeningen op de sproeairmen niet geblokkeerd zijn. Laat water door de spuitopeningen op de sproeiarmen lopen om te controleren of ze niet verstopt zijn. 

 

Dep de onderdelen droog met keukenpapier of laat ze aan de lucht drogen voordat u ze terugplaatst. 

 

Afhankelijk van hoe vaak u de vaatwasmachine gebruikt, moet u dit minstens een keer om de twee tot drie maanden doen, zodat uw vaatwasmachine goed blijft werken en niet begint te stinken. Zelfs als u de andere onderdelen overslaat, is het belangrijk dat u het filter schoonmaakt om uw vaatwasmachine hygiënisch en fris te houden.

 

Beko EverClean™-filters hoeven tot 4 keer minder vaak te worden schoongemaakt. Een sprinklersysteem spuit van binnen in de machine water op het filter en maakt het zo van binnenuit schoon. 

 

 

 

04.

Veeg de binnenkant van het toestel schoon

 

Veeg de binnenwanden van de vaatwasmachine schoon met een zachte, vochtige doek. Droog de onderdelen volledig af voordat u ze weer in elkaar zet. Vocht dat in de vaatwasmachine blijft hangen, veroorzaakt onaangename geuren. En u weet dat nare geuren worden veroorzaakt door bacteriën!

 

 

 

05.

Maak de buitenkant schoon (voor vrijstaande vaatwasmachines)

 

Als u een vrijstaande vaatwasmachine hebt, moet u de buitenkant van de vaatwasmachine ook goed afvegen. De buitenkant van de vaatwasmachine is vrij eenvoudig schoon te maken.

 

U kunt net als voor de meeste andere toestellen gewoon een vochtige doek of de zachte kant van een spons gebruiken met warm water en een niet-schurend schoonmaakmiddel. Droog de oppervlakken volledig om watervlekken te voorkomen. 

 

 

 

06.

Voer regelmatig het zelfreinigingsprogramma uit

 

De meeste vaatwasmachines beschikken over een zelfreinigingsprogramma voor het schoonmaken van de hoekjes en gaatjes waar u niet bij kunt. Bovendien maakt dit programma gebruik van warmte om alle bacteriën in het toestel, het filter en het afvoersysteem te doden.

 

Gebruik bij dit programma geen gewoon vaatwasmiddel. Draai het programma zonder vaatwasmiddel of met in de handel verkrijgbare middelen voor zelfreiniging.

 

Uw vaatwasmachine schoonmaken is meer dan een goede gewoonte. Ten eerste kan een vuile vaatwasmachine geen goede schoonmaakprestaties leveren. En bovendien gaan goed schoongehouden toestellen langer mee. 

 

 

Wilt u liever iemand spreken?