Alles wat je moet weten over het

Airconditioner

FAQ's

Afhankelijk van de luchtkwaliteit in uw woonplaats, is het raadzaam de filters van uw airconditioning om de 3 maanden te reinigen. Als u merkt dat de prestaties afnemen, is het tijd om de filters van de airconditioning te reinigen. 

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor het reinigen van de filters. Voor verschillende modellen kunnen verschillende instructies gelden. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

 

Neem contact op met een erkend servicebedrijf om de condensor en de condensorspoelen te laten reinigen.

Ophoping van vuil in de luchtfilters, de condensor en de condensorspoelen kan leiden tot een verminderde luchtstroom van de airconditioning. De filters moeten om de drie maanden worden gereinigd, en zodra de prestaties beginnen af te nemen. Als de luchtfilters vuil of verstopt zijn, zal de koele lucht die door de airconditioning wordt geproduceerd niet goed door de kamer circuleren. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor het reinigen van de filters. Voor verschillende modellen kunnen verschillende instructies gelden. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. U kunt ook contact opnemen met een erkend servicebedrijf om de condensor en de condensorspoelen te laten reinigen.

Er kan nevel ontstaan wanneer de koude, droge lucht uit de airconditioning met de warme, vochtige lucht in de kamer in aanraking komt. Dit is normaal en verdwijnt wanneer de kamertemperatuur daalt. 

Mogelijk worden sigarettenrook of andere onaangename geuren die de airconditioner heeft aangezogen gewoon weer uitgeblazen. Als de vieze lucht niet verdwijnt, kan het zijn dat de luchtfilters, de condensor of de condensorspoelen van de airconditioning moeten worden gereinigd.

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor het reinigen van de filters. Voor verschillende modellen kunnen verschillende instructies gelden. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. Neem contact op met een erkend servicebedrijf om de condensor en de condensorspoelen te laten reinigen.

De airconditioning is al voor de eerste keer ingeschakeld door de monteur die de airconditioning heeft geïnstalleerd. Als er geen problemen zijn, hoeft u niets te doen voordat u de airconditioning gebruikt.

Ja, u kunt de AAN/UIT-knop op de behuizing van de airconditioning gebruiken om deze in en uit te schakelen. U kunt de temperatuurinstelling echter niet wijzigen. 

 

Als de airconditioning is ingesteld op koelen toen deze voor het laatst werd gebruikt, wordt deze automatisch ingeschakeld op 24 °C. Als de verwarming is ingesteld, wordt de temperatuur ingesteld op 30 °C. Neem contact op met een erkend servicebedrijf om een nieuwe afstandsbediening te bestellen.

Dit is normaal.

 

Het is een voorzorgsmaatregel die in de airconditioning is ingebouwd om deze te beschermen. De airconditioning begint na drie minuten te blazen.

general-cta-image

Wij zijn er voor jou!

Of je nu advies nodig hebt over een product, accessoires wilt kopen of ons simpelweg feedback wilt geven, wij zijn er voor jou.

Heb je meer hulp nodig?

Vind FAQ's, videogidsen, artikels en meer.