Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Weet je zeker dat je je vergelijkingslijst wilt wissen?
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Hoe kan ik een airconditioning die niet koelt repareren?

Hoe kan ik een airconditioning die niet koelt repareren?
Hoe kan ik een airconditioning die niet koelt repareren?

 

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de airconditioner helemaal niet koelt of niet meer koelt zoals gewend. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Controleer of het apparaat goed is geïnstalleerd

 

De airconditioning mag uitsluitend door een erkend servicebedrijf worden geïnstalleerd. Als de installatie of de aansluitingen tussen de verschillende units niet goed zijn uitgevoerd, werkt de airconditioning mogelijk niet goed.

 

 

 

Controleer of het apparaat op een geschikte plaats is geïnstalleerd

 

De prestaties van de airconditioning worden beïnvloed als er een warmtebron in de buurt is. De airconditioning mag niet zijn geïnstalleerd in de buurt van apparaten die warmte genereren, zoals ovens en kookplaten. 

 

 

 

Zorg dat het koelvermogen van de airconditioning geschikt is voor de ruimte waar deze zich in bevindt 

 

Mogelijk is de airconditioning in een ruimte geïnstalleerd die groter is dan de ruimte die de airconditioning aankan. Airconditioners kunnen verschillende BTU-waarden hebben. Deze bepalen in feite de koelcapaciteit van het apparaat. Controleer of de specificaties van jouw model geschikt zijn voor de ruimte waarin het is geïnstalleerd. Mogelijk moet u het apparaat vervangen of verplaatsen.

 

 

 

Controleer de temperatuurinstelling

 

Om de airconditioning koele lucht te laten blazen, moet de temperatuur worden ingesteld op een temperatuur die lager is dan de huidige kamertemperatuur. Controleer de ingestelde temperatuur en verlaag deze als u koelere lucht wilt.

 

 

 

Controleer of de filters vuil of verstopt zijn

 

De luchtfilters moeten om de drie maanden worden gecontroleerd en gereinigd, of zodra de prestaties beginnen af te nemen. Als de luchtfilters vuil of verstopt zijn, zal de koele lucht die door de airconditioning wordt geproduceerd niet goed door de kamer circuleren. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor het reinigen van de filters. Voor verschillende modellen kunnen verschillende instructies gelden. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. U kunt ook contact opnemen met een erkend servicebedrijf om de condensor en de condensorspoelen te laten reinigen.

 

 

 

Controleer of de condensor of de condensorspoelen vuil of verstopt zijn 

 

Vuilophoping in de condensor en de condensorspoelen leidt tot verminderde prestaties van de airconditioning. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor het reinigen van de filters. Voor verschillende modellen kunnen verschillende instructies gelden. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. U kunt ook contact opnemen met een erkend servicebedrijf om de condensor en de condensorspoelen te laten reinigen.

 

 

 

Controleer de luchtinlaat- en luchtuitlaatopeningen op verstoppingen

 

Uw airconditioning zuigt lucht aan door de inlaatopeningen en blaast deze via de uitlaatopeningen uit. Obstakels (zoals gordijnen en huishoudelijke voorwerpen) en vuilophoping in de ventilatieopeningen kunnen de luchtstroom belemmeren. Controleer de ventilatieopeningen en reinig deze indien nodig. Als uw airconditioning een buitenunit heeft, moet u hier ook de luchtinlaat- en luchtuitlaatopeningen controleren.

 

 

 

Zorg dat er geen lucht uit de ruimte ontsnapt

 

Om de airconditioning goed te laten werken, moet de luchtstroom in de ruimte worden beperkt. Controleer ramen, deuren en ventilatiepunten in de buurt. Sluit deze, zodat de koude lucht niet uit de ruimte kan ontsnappen.

 

 

 

Ga na of de kamertemperatuur te hoog is

 

Het koelen van de lucht kan enige tijd in beslag nemen, vooral bij warm en vochtig weer. Geef de airconditioning op dergelijke dagen even de tijd om de lucht in de kamer af te koelen. Beko airconditioners beschikken over een functie die de Jet Mode wordt genoemd. Hiermee kan de lucht sneller afkoelen.

 

 

Controleer of de Fan Mode actief is

 

Als de Fan Mode is geselecteerd, blaast het apparaat lucht die niet vooraf is gekoeld of verwarmd. Zet de bedrijfsmodus op Koelen.

 

 

 

Controleer of het koelmiddel van de airconditioning misschien bijna of helemaal op is

 

Er kan te weinig koelmiddel in de compressor zitten. Neem in dit geval contact op met een erkend servicebedrijf. Laat de compressor controleren en, indien nodig, bijvullen.

 

 

 

Technische problemen

 

Als het probleem aanhoudt, is er mogelijk een technisch probleem met de airconditioning. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf. 

 

 

Wilt u liever iemand spreken?

Beko

Licensee limited to certain jurisdictions