Alles wat je moet weten over het

Wasmachine

FAQ's

Verschillende wasmachines hebben een verschillende capaciteit. De capaciteit is bovendien afhankelijk van het geselecteerde programma. Laad niet meer dan de aangegeven hoeveelheid in de machine. Overbelasting kan ervoor zorgen dat de machine niet goed werkt. 

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over het laadvermogen van de wasmachine. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.  

 

Beko wasmachines hebben een sensor die detecteert of het wasgoed gelijkmatig verdeeld is. Als dit niet het geval,is, wordt het toerental verlaagd. Om ongelijk verdeeld wasgoed te voorkomen, moet u een volumineus item (bijvoorbeeld een deken) tegelijk met ten minste één ander zwaar item wassen, bijvoorbeeld een grote handdoek of een andere deken.

 

Lees voor meer tips over wassen onze handleidingen met informatie over hoe u de wasmachine op de juiste manier laadt, hoeveel wasgoed uw wasmachine kan verwerken, hoe u het juiste wasprogramma selecteert en hoe u bh's, sneakers en wollen kledingstukken kunt wassen. 

Het is geen goed idee om uw witte en gekleurde was samen te wassen.

 

Donkere en heldere kleuren kunnen uitlopen in ander wasgoed en uw witte kledingstukken verkleuren, zelfs wanneer in koud water wordt gewassen. Door uw wasgoed in wit, licht en donker te sorteren en het juiste wasmiddel en de juiste wastemperatuur te gebruiken, worden de kleuren van uw wasgoed behouden en wordt bovendien de levensduur van uw kleding verlengd.

 

Lees voor meer tips over wassen onze handleidingen met informatie over hoe u de wasmachine op de juiste manier laadt, hoeveel wasgoed uw wasmachine kan verwerken, hoe u het juiste wasprogramma selecteert en welk soort wasmiddel je moet gebruiken.

Als u te veel of te weinig wasmiddel gebruikt, zal het wasresultaat afnemen. De juiste hoeveelheid wasmiddel staat op de verpakking van het wasmiddel. Afhankelijk van de hoeveelheid wasgoed en de waterhardheid in uw regio, moet u de hoeveelheid wasmiddel mogelijk verhogen. Volg de instructies van de fabrikant van het wasmiddel.

 

Lees voor meer wastips  onze handleiding voor het kiezen van het juiste type wasmiddel.

De wasmachine moet waterpas en goed in balans op de poten staan om goed te kunnen functioneren. Probeer het apparaat van links naar rechts of van voren naar achteren te bewegen. Als het apparaat veel wiebelt, is de vloer scheef of zijn de poten van de vaatwasmachine niet goed afgesteld. 

 

Controleer met een waterpas of de wasmachine in balans staat. Als de wasmachine niet waterpas staat, stelt u de poten onder het apparaat via de borgmoeren op de poten. Draai de moeren los en draai de poten rechtsom of linksom tot ze stevig in contact komen met de vloer. Draai alle borgmoeren weer met de hand vast.

Dit betekent dat het kinderslot is geactiveerd. U kunt het programma, de temperatuur, de snelheid of extra functies niet aanpassen als het kinderslot ingeschakeld is. 

 

Om het kinderslot uit te schakelen, moet u, tijdens een willekeurig wasprogramma, de eerste en de tweede extra functieknop gedurende drie seconden tegelijk ingedrukt houden. De lampjes van de knoppen gaan knipperen als u dit doet. 

 

U kunt het slot ook uitschakelen door de programmaselectieknop in de stand Aan/Uit te zetten als het apparaat niet in werking is.

 

De procedure voor het in- of uitschakelen van het kinderslot kan per model verschillen. Als de hierboven beschreven procedures niet werken, raadpleeg dan de gebruikershandleiding. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.  

Als u wilt dat de droogcyclus pas op een later tijdstip gereed is, kunt u de start uitstellen of een eindtijd instellen voor het geselecteerde programma (afhankelijk van het model van uw apparaat). Dit is vooral handig als de kosten van elektriciteit of water op specifieke momenten van de dag lager zijn.

 

Als u een vertraagd programma wilt instellen, laad dan de droogkast en selecteer het programma en eventuele extra functies. Druk op de knop Eindduur/Eindtijd (optie verschilt per bedieningspaneel). U kunt nu instellen wanneer het droogproces gereed moet zijn. Start de droogkast op de gebruikelijke manier. U kunt de vertragingsfunctie annuleren door het apparaat uit en weer in te schakelen.

 

Bij Beko droogkasts met knoppen voor vertraagd starten op het bedieningspaneel kunt u instellen dat het programma later wordt gestart. Laad de droogkast en selecteer het programma en eventuele extra functies zoals gebruikelijk. Stel de begintijd in door op de knop Vertraagd starten te drukken (of op de knoppen Vertraagd starten + of -, indien beschikbaar). U kunt de droogkast nu starten. Als u het aftellen wilt annuleren en onmiddellijk wilt beginnen met drogen, drukt u op de startknop en verkort u de resterende tijd tot 0. Als u nogmaals op de startknop drukt, wordt het programma op de gebruikelijke manier gestart.

 

Als het bedieningspaneel een knop Uitgestelde start met de nummers 3, 6 en 9 bevat, kunt u instellen wanneer het droogproces moet beginnen. Er wordt een vertraging van 3 uur geselecteerd wanneer de knop één keer wordt ingedrukt. Als u nogmaals op dezelfde knop drukt, wordt een vertraging van 6 uur geselecteerd. En als u nogmaals op de knop drukt, begint het programma over 9 uur. Als u nog een keer op de knop Uitgestelde start drukt, wordt de vertragingsfunctie geannuleerd. Als u de vertragingstijd hebt geselecteerd, kunt u op Start drukken. Het programma begint dan na afloop van de ingestelde vertraging.

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding als deze instructies niet op uw wasmachine van toepassing zijn. U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden. Zoek de juiste handleiding met het modelnummer van het product.

 

 Ga voor meer tips over de droogkastprogramma's en -functies van Beko naar onze handleiding.

Nee. De deur van een Beko wasmachine is niet omkeerbaar. Maar deur van een Beko droogkast wel. Dit is handig in ruimtes waar wasmachines en droogkasten naast elkaar staan. De deuren kunnen dan van elkaar af worden geopend. 

U kunt de wasmachine overal neerzetten, zolang er maar toegang is tot de waterleiding. U kunt de wasmachine zonder enig probleem in de garage gebruiken, zolang de temperatuur niet onder het vriespunt daalt.

Wij zijn er voor jou!

Of je nu advies nodig hebt over een product, accessoires wilt kopen of ons simpelweg feedback wilt geven, wij zijn er voor jou.

(888) 352-2356 Maandag tot en met vrijdag 8u00 - 17u30 (CST)

Heb je meer hulp nodig?

Vind FAQ's, videogidsen, artikels en meer.