Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe kan ik voorkomen dat kleding stug wordt in de wasmachine?

Hoe kan ik voorkomen dat kleding stug wordt in de wasmachine?
Hoe kan ik voorkomen dat kleding stug wordt in de wasmachine?

 

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de was in de wasmachine stug wordt. De meest waarschijnlijke reden is achtergebleven wasmiddel op de was. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen. 

 

 

 

Gebruik niet te veel wasmiddel

 

Mogelijk gebruikt u te veel wasmiddel of een wasmiddel dat niet geschikt is voor uw wasmachine. Lees de instructies op de verpakking van het wasmiddel om te zien of u het juiste type wasmiddel voor uw wasmachine gebruikt. Gebruik niet meer dan de aanbevolen dosis. 

 

 

 

Doe het wasmiddel in het juiste vak van de wasmiddellade

 

De wasmiddellade bestaat uit drie vakken. Twee vakken zijn bestemd voor wasmiddel en één voor wasverzachter.

 

Vak "I" is voor de voorwas. Het vak "II" is voor de hoofdwas. Het middelste vak is voor de wasverzachter. Doe het wasmiddel in het juiste vak.

 

Doe alleen wasmiddel in het eerste vak als u een voorwas draait. Anders verbruikt de wasmachine slechts de helft van het wasmiddel. De rest van het wasmiddel kan tijdens het spoelen in de trommel terechtkomen. Het wasmiddel lost dan niet meer volledig op en kan vlekken veroorzaken.

 

 

 

Zorg dat de wasverzachter en het wasmiddel niet vermengd raken

 

Wanneer wasmiddel en wasverzachter met elkaar worden vermengd, komt het wasmiddel in de verzachtende fase weer vrij. Hierdoor wordt de kleding stug. Als u vermoedt dat dit het geval is, reinig de lade dan met lauwwarm water. Doe het wasmiddel en de wasverzachter ieder in hun eigen vak. 

 

 

 

Plaats niet te veel wasgoed in het apparaat

 

Verschillende wasmachines hebben een verschillende capaciteit. Als u te veel was in de machine stopt, blijft er wasmiddel in uw kleding achter en kan het wasmiddel niet volledig oplossen. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor informatie over programma's en de bijbehorende capaciteit. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

 

Lees voor meer tips over wassen onze handleidingen met informatie over hoe u de wasmachine op de juiste manier laadt en hoeveel wasgoed uw wasmachine kan verwerken.

 

 

 

Controleer de waterhardheid

 

In gebieden met een hoge waterhardheid kan het gebruik van onvoldoende wasmiddel ertoe leiden dat de was stug wordt. Volg de instructies van de fabrikant op de verpakking van het wasmiddel en verhoog de dosering indien nodig.

 

 

Wil je liever iemand spreken?