Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe kan ik flakkerende of uitgaande vlammen in een gaspit voorkomen?

Hoe kan ik flakkerende of uitgaande vlammen in een gaspit voorkomen?
Hoe kan ik flakkerende of uitgaande vlammen in een gaspit voorkomen?

 

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de vlammen van een gaspit flakkeren of uitgaan. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Zorg dat de branderkelken en de deksels van de gaspitten goed zijn geplaatst

 

De branderkelken en de deksels moeten netjes zijn geplaatst. Anders werken de gaspitten niet goed. Zorg dat iedere gaspit van de juiste branderkelk is voorzien, en dat iedere branderkelk de juiste deksel heeft. Controleer ook of de branderkelk en de deksel van de gaspit niet scheef liggen. Als de branderkelk of de deksel iets van het midden is verschoven of iets is gekanteld, kan het gebeuren dat de gaspit langzaam, ongelijkmatig of helemaal niet ontbrandt.

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over de gaspitten van de gaskookplaat en de onderdelen ervan. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

 

 

 

Controleer of de poorten van de gaspit nat of verstopt zijn

 

De poorten waar het gas doorheen komt kunnen verstopt zijn met voedselresten of door reiniging nat zijn geworden. Dit is waarschijnlijk het geval als de vlammen rondom de gaspit ongelijk zijn. Schakel het gas uit en wacht tot de deksel van de betreffende gaspit is afgekoeld. Zodra de gaspit is afgekoeld, reinigt u de poorten met een pin. Zorg dat de poorten niet beschadigd of vervormd raken. 

 

 

 

Controleer de luchtcirculatie

 

De vlammen van de gaskookplaat kunnen gaan flakkeren wanneer de kookplaat wordt blootgesteld aan tocht. Zorg dat de kookplaat niet wordt blootgesteld aan tocht of andere plotselinge veranderingen in de luchtstroom.

 

 

 

Controleer of de gasbron geschikt is voor uw apparaat

 

Gaskookplaten kunnen verschillende gasbronnen hebben. Gaskookplaten die op het gasnetwerk zijn aangesloten, hebben een andere bedrading dan gaskookplaten die op gascilinders werken. Dit komt doordat de druk in de leidingen van de verschillende gasbronnen niet gelijk is. Er treden problemen op wanneer een kookplaat die op het gasnet moet worden aangesloten, wordt aangesloten op een gascilinder. Zorg dat u de juiste gasbron voor de kookplaat gebruikt om flakkeren en plotselinge vlamuitbarstingen te voorkomen.

 

 

 

Technische problemen

 

Als het probleem zich blijft voordoen, is er mogelijk een technisch probleem met de kookplaat. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?