Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.
Helpt een luchtreiniger bij hooikoorts?
Helpt een luchtreiniger bij hooikoorts?

Leestijd: 3 m

 Helpt een luchtreiniger bij hooikoorts?
Beko_blog_2
blog

‘t Hooikoortsseizoen is back b*tches! Voor 1 op 6 ouders en kinderen betekent dat maanden aan een stuk rode ogen, jeukende kelen en niesrecords verbreken. Buiten en binnen. Ah ja, want we moeten ons kot verluchten. Niet zelden combineer je het met een even irritante huistof(mijt)allergie. Eurgh! Waarschijnlijk sukkel je al met medicijnen, sprays en speciaal beddengoed. Maar, heb je al eens een luchtreiniger geprobeerd? Een wat? Enkele snotterende slashparents lieten ons weten zoooo geholpen te zijn door zo’n machine dat wij op onderzoek trokken. Maison Slash mocht er eentje van Beko onder de loep nemen. Werkt zoiets écht? Hoe dan precies? Lees zeker verder! 

Pol en mijt: jij bent ze liever kwijt!

 

Pollen en mijten zijn niet hetzelfde, maar kunnen wel gelijkaardige klachten geven. Pollen zijn noodzakelijk stuifmeel van grassen, planten en bomen die lekker rondzweven in de lucht. Alles lekker bevruchten! Helaas heb jij daar last van. Die stofjes kruipen in je luchtwegen, haar en kledij en komen zo ook binnen in je huis. Een allergie aan huistofmijt is dan weer een reactie op de uitwerpselen van de huistofmijt, een klein spinachtig beestje dat zich voedt met menselijke huidschilfers. Yeah we know: ieeuww! Het zweeft en kruipt wel allemaal lekker rond bij je thuis en kan vlot ademen knap lastig maken. Hoe kan een luchtreiniger dan helpen? 

 

 

 

Hoe marcheert da?

 

Een luchtreiniger doet exact wat het woord zegt: Het reinigt de lucht. Die van Beko doet dat aan de hand van een filter met drie lagen. Deze filters ontdoen de lucht voor 99,97 % van stof-, haar- en pollendeeltjes, bacteriën en virussen tot een grootte van 0,3 micrometer. Dat is het miljoenste deel van een meter! Zero, zero, zero, zero, … weet ge wel? Ook ongewenste geuren worden verwijderd. Veel van die superkracht is te danken aan de HEPA-filter in dit machine. Dat staat voor high-efficiency particulate air. We hebben dat ook moeten opzoeken. Dit soort technologie werd uitgevonden voor de ruimtevaart en medische wereld waar heel strenge eisen zijn wat betreft de luchtkwaliteit. Nu kan je die kennis dus ook thuis inschakelen. Spacey, maar werkt dat wel? 

 

 

 

Werkt het écht?

 

Nieuwe snufjes: Je moet daar kritisch voor zijn. Voor je het weet heb je geld uitgegeven aan nog een extra stofnest. Net dat wat je probeert te vermijden. Dus hoe zit het? Werkt dat spel of niet? Jup, het werkt volgens onze slashparents. Volgens Merel “moet zij geen enkele pilletje meer pakken sinds ze een luchtreiniger in huis heeft. Het toestel is redelijk plug-and-play. Het scant de luchtkwaliteit en begint te werken als het nodig is.” De zoon van Silke is er ook mee geholpen. Silke: "Mijn zoon heeft minder last van loopneuzen en dikke ogen."  Bij de partner van Lize heeft het zelfs een beetje hun relatie gered. Lize: “Hij slaapt beter met een luchtreiniger in de slaapkamer. Zo heeft hij geen verstopte neus meer ’s nachts en ik heb minder last van zijn gesnurk. Halleluja!” 

Ok, dat laatste argument heeft ons overtuigd, haha!

 

 

 

Ja, maar…

 

Een luchtreinger blijkt dus een prima idee voor allergisch aangelegde ouders en kinderen. Toch enkele kanttekeningen! Je moet zo’n apparaat uiteraard plaatsen in de ruimte waar je het nodig hebt. Heb je vooral last in de slaapkamer? Installeer je machine dan op die plek en niet beneden in de gang. Bovendien moet je wel nog steeds je huis verluchten. Een luchtreiniger maakt de lucht schoon, maar ontdoet het niet van CO2. Niet te veel knuffels, tapijten en gordijnen blijft trouwens het advies als je allergisch bent voor huisstof(mijt). Tot slot biedt een luchtreiniger geen garantie tegen virussen die bezoekers à la minute binnenbrengen in je huis. Toch wel belangrijk om te vermelden in deze tijden! 

 

 

 

Werkende kracht voor een slashparentbudget!

 

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat er een gamma aan luchtreinigers op de markt is voor allerlei soorten crazy budgetten en gadgetfreaks. Die van Beko combineren gewoon de werkende kracht die je zoekt voor een aanvaardbaar slashparentbudget. Je zal wel zien. We zijn trouwens al enkele weken de huishoudtoestellen van Beko tegen het licht aan ’t houden. Zo onderzochten we Maison Slash-gewijs ook al welke snufjes je absoluut wel en niet nodig hebt bij een hedendaagse wasmachine en afwasmachine. Moet je zeker eens lezen! Dat is alle essentiële info bij elkaar met een paar van onze moptjes erbij! Weeral wat tijd uitgespaard!