Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.
Hoe kunnen we helpen?

Ik heb hulp nodig met

Selecteer een product Selecteer het probleem .
Hoe kunnen we helpen?
Ik heb hulp nodig met

Opnieuw beginnen

Veelgestelde vragen

Kan ik meer voorwerpen in mijn vaatwasmachine zetten terwijl deze draait?

Het wordt afgeraden de deur van de vaatwasmachine tijdens een cyclus te openen. Afhankelijk van de fase van het programma, kan er dan namelijk heet water of stoom uit het toestel komen, wat ernstig letsel kan veroorzaken. U kunt de deur van uw vaatwasmachine beter niet openen als het toestel in werking is. 

Moet ik vaatwaszout gebruiken?

Glansspoelmiddel en vaatwaszout zorgen ervoor dat uw vaatwasmachine de beste was- en droogprestaties levert. Vaatwaszout wordt als korrels verkocht en helpt de interne waterverzachter van uw toestel om de hardheid van het kraantjeswater te verminderen.

 

Volg de instructies in de gebruikershandleiding om de hardheid van uw kraantjeswater te meten. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.  

 

Als u zacht water hebt (<5 dH), gebruik dan geen zout, omdat dat corrosie of krassen op glas kan veroorzaken. Als het water harder is, wordt het aangeraden om vaatwaszout te gebruiken.

Wanneer het lampje voor vaatwaszout op uw vaatwasmachine brandt, is het tijd om het zout bij te vullen. Het reservoir bevindt zich aan de binnenkant van uw vaatwasmachine, links onder het onderste rek. U kunt erbij door het onderste rek naar buiten te trekken en vervolgens de beschermdop van het zoutreservoir te draaien. Vul het reservoir tot aan de rand met zout en plaats de dop weer terug.

 

De zoutreservoirs in vaatwasmachines bevatten water en dit water kan overstromen wanneer u het reservoir vult. Tijdens het bijvullen van het zoutreservoir kan er ook zout in het toestel terechtkomen. Zout in de vaatwasmachine kan krassen op glazen veroorzaken. Gebruik de trechter die bij uw Beko-vaatwasmachine is geleverd wanneer u het zout bijvult om het morsen van zout tot een minimum te beperken. Veeg overstromend water of zoutkorrels weg. Sluit het reservoirdeksel goed nadat u het zout hebt bijgevuld. Start een voorwasprogramma of het kortste programma om eventueel in het toestel gemorst zout weg te spoelen. Zoutkorrels onder de klep lossen op tijdens het voorwassen, waardoor de klep kan losraken. Controleer de klep aan het einde van het programma en draai deze stevig vast.

Moet ik glansspoelmiddel gebruiken?

Glansspoelmiddel en vaatwaszout zorgen ervoor dat uw vaatwasmachine de beste was- en droogprestaties levert. Glansspoelmiddel haalt water tijdens de laatste spoelbeurt van het oppervlak van uw vaat en helpt bij het droogproces. Het voorkomt dat waterdruppels op uw vaat opdrogen en watervlekken achterlaten. 

 

Wanneer het lampje voor glansspoelmiddel op uw vaatwasmachine brandt, is het tijd om het glansspoelmiddel bij te vullen. Het glansspoelmiddelreservoir bevindt zich aan de binnenkant van de deur van uw vaatwasmachine, naast het bakje voor vaatwasmiddel. Open de dop van het reservoir en vul het met glansspoelmiddel totdat het reservoir vol is. Sluit de dop daarna weer.

Hoe kan ik een vertraagde start instellen of annuleren op mijn Beko-vaatwasmachine?

Als u wilt dat uw vaatwasmachine de cyclus op een later tijdstip afmaakt, kunt u de start uitstellen of een eindtijd instellen voor het geselecteerde programma (afhankelijk van het model van uw vaatwasmachine). Dit is vooral handig als de kosten van elektriciteit of water op specifieke momenten van de dag lager zijn. 

 

Als u een vertraagd programma wilt instellen, vult u de vaatwasmachine en selecteert u het programma en eventuele extra functies. Druk op de knop Uitgestelde start om in te stellen wanneer het toestel moet starten. Sluit de deur van het toestel. Als de ingestelde tijd is verlopen, wordt het geselecteerde programma automatisch gestart. Wanneer de functie Uitgestelde start actief is, kunt u geen wijzigingen aanbrengen in het wasprogramma, de extra functies of de ingestelde tijd.

 

Als u de functie Uitgestelde start wilt annuleren, doet u de deur van de vaatwasmachine open en houdt u de knoppen voor programmaselectie/programma annuleren tegelijkertijd drie seconden ingedrukt. Sluit vervolgens de deur van het toestel en wacht tot het afvoerproces is voltooid.

 

Ga voor meer informatie naar onze handleiding over de vaatwasmachineprogramma's en -functies van Beko.

Welk vaatwasmiddel moet ik gebruiken in mijn vaatwasmachine?

Gebruik alleen vaatwasmiddel dat speciaal is bedoeld voor vaatwasmachines. Er zijn drie typen vaatwasmiddel: 

- Vaatwasmiddel in poedervorm

- Tabletten of gelpacks

- Vloeibaar vaatwasmiddel of vaatwasmiddel in gelvorm

 

Gebruik nooit afwasmiddel, handzeep, bleekmiddel, azijn of andere chemicaliën, aangezien deze producten de prestaties van uw vaatwasmachine verminderen, ervoor zorgen dat metalen onderdelen roesten en zelfs de levensduur van uw toestel kunnen verkorten.

Welke vaat kan beter niet in de vaatwasmachine?

Raadpleeg de instructies van de fabrikant voordat u iets in de vaatwasmachine plaatst. Helaas wordt deze informatie niet op de labels van alle voorwerpen vermeld. 

 

Als vuistregel geldt dat u keukengerei met zelfklevende onderdelen, handgeschilderde vaat of porseleinen voorwerpen met gouden of zilveren afwerking beter niet in de vaatwasmachine kunt doen. Bovendien kunnen potten en pannen van aluminium of met een aluminium coating corrosie van uw glazen veroorzaken. 

 

Hier volgt een lijstje met veel voorkomend keukengerei dat u beter niet in de vaatwasmachine kunt wassen: 

- Gietijzer

- Kristal

- Handgeblazen en handgeschilderd glas

- Houten keukengerei 

- Pannen met antikleeflaag 

- Koperen pannen 

- Zachte kunststof

- Aluminium keukengerei

- Wegwerpaluminium

- Vergulde schalen

- Geïsoleerde mokken

- Alle voorwerpen met lijm

- Porselein (handgeschilderd of antiek)

- Handgeschilderd keramiek/aardewerk

- Email

- Tin

Waar kan ik het serienummer van mijn vaatwasmachine vinden?

Elke Beko-vaatwasmachine heeft een uniek serienummer. Dit zit rechts van het deurframe van uw toestel.

Artikelen

Wilt u liever iemand spreken?