Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Zes onderhoudstips om de levensduur van uw vaatwasmachine te verlengen

Zes onderhoudstips om de levensduur van uw vaatwasmachine te verlengen
Zes onderhoudstips om de levensduur van uw vaatwasmachine te verlengen

 

 

Uw vaatwasmachine bespaart u moeite en tijd door uw vaat, bestek en kookgerei schoon te houden, maar u moet de machine wel goed onderhouden voor de beste prestaties. Als u deze zes aanwijzingen opvolgt, blijft uw vaatwasmachine nog jarenlang in topconditie.

 

 

 

01.

Gebruik uw vaatwasmachine regelmatig

 

Regelmatig gebruik is een uitstekende manier om uw toestel in goede conditie te houden. Zo voorkomt u dat voedselresten aan de onderkant van de vaatwasmachine of in het filter blijven steken en hoeft u de vaatwasmachine minder vaak grondig schoon te maken.

 

 

 

02.

Houd de sproeiarmen schoon 

 

De draaiende sproeiarmen geven uw vaatwasmachine de kracht om al het vuil weg te spoelen. Zorg er dus voor dat deze schoon zijn en goed werken. Voedselresten of kalkaanslag kunnen zich ophopen in de spuitgaten en deze blokkeren, waardoor de reinigingskracht afneemt. Inspecteer ze regelmatig en gebruik een speld om eventueel verstopte spuitgaten te ontstoppen. Haal ze ook om de paar maanden uit de vaatwasmachine en maak ze grondig schoon.

 

 

 

03.

Houd het filter schoon

 

Het filter bevindt zich onder in de binnenkant van de vaatwasmachine en voorkomt dat grote brokken voedselresten in het afvoersysteem terechtkomen. Na verloop van tijd kan zich echter vuil ophopen, wat de werking van de afvoer nadelig beïnvloedt en onaangename geuren veroorzaakt. Zorg er dus voor dat u het filter om de twee tot drie maanden schoonmaakt. 

 

Elk vaatwasmachinefilter is anders, dus raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over het verwijderen ervan. Als u een Beko-product hebt, kunt u uw gebruikershandleiding downloaden op basis van het productnummer van uw toestel. Daarna maak u het filter schoon onder de kraan en plaatst u het terug.

 

Afhankelijk van hoe vaak u de vaatwasmachine gebruikt, moet u dit minstens om de twee tot drie maanden doen, zodat uw vaatwasmachine goed blijft werken en niet begint te stinken. Beko EverClean™-filters hoeven tot 4 keer minder vaak te worden schoongemaakt. Een sprinklersysteem spuit van binnen in de machine water op het filter en maakt het zo van binnenuit schoon. 

 

 

 

04.

Houd de randen en deurafdichting schoon

 

De randen en deurafdichting van uw vaatwasmachine worden tijdens een cyclus niet blootgesteld aan water en warmte en worden dus niet schoongemaakt als het toestel in gebruik is. Veeg de randen en de deurafdichting dus ongeveer één keer per maand schoon met een doekje en een niet-schurend schoonmaakmiddel. Dit voorkomt de ophoping van schimmel of andere stinkende bacteriën.

 

 

 

05.

Gebruik vaatwaszout en glansspoelmiddel

 

Het is belangrijk om vaatwaszout te gebruiken, omdat het de vaatwasmachine helpt om de hardheid van het water in uw regio te verwerken en kalkaanslag te voorkomen. Vul het zoutreservoir bij zodra het indicatielampje brandt. Gebruik altijd de trechter die bij uw vaatwasmachine wordt geleverd en veeg een teveel aan zoutkorrels of zout water weg, omdat dit corrosie aan de binnenkant van het toestel kan veroorzaken. 

 

 

06.

Voer regelmatig het zelfreinigingsprogramma uit of gebruik een reinigingsmiddel voor vaatwasmachines

 

Goed onderhoud van uw vaatwasmachine betekent dat u deze goed schoonhoudt. Sommige toestellen hebben een zelfreinigende cyclus die hoge temperaturen gebruikt om bacteriën te doden en de binnenruimte grondig te reinigen. Voer deze cyclus om de twee maanden uit, maar zorg er dan wel voor dat de machine leeg is.

 

U kunt ook een reinigingsmiddel voor vaatwasmachines gebruiken. Er zijn verschillende producten verkrijgbaar op de markt waarmee u bacteriën, kalk en voedselresten verwijdert. Lees altijd de instructies voor gebruik, omdat deze per product kunnen verschillen.

 

 

 

Zo, dat was het. Volg deze tips en u zult zien dat uw vaatwasmachine langer meegaat.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?