Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

11 dingen waarvan u niet wist dat ze in de vaatwasmachine kunnen

11 dingen waarvan u niet wist dat ze in de vaatwasmachine kunnen
11 dingen waarvan u niet wist dat ze in de vaatwasmachine kunnen

 

 

 

Iedereen weet dat vaatwasmachines geweldig zijn om servies en kookgerei schoon te maken, zonder dat u zelf aan het aanrecht hoeft te staan! Maar wist u dat u nog veel meer dingen in de vaatwasmachine kunt (af)wassen? Laat u inspireren door dit artikel en gebruik uw vaatwasmachine op een heel andere manier…

 

 

 

01.

Schoonmaakgerei

 

Vergeet niet dat de dingen die u gebruikt om schoon te maken zelf ook moeten worden schoongemaakt! Stofblikken, plastic borstels en hulpstukken voor de stofzuiger kunnen allemaal in de vaatwasmachine. Verwijder al het stof en haar voordat u ze in de vaatwasmachine plaatst en zet ze stevig vast. U kunt alle kleinere voorwerpen in een netje doen en dat op het bovenste rek plaatsen. Voer geen droogcyclus uit, omdat plastic kan vervormen door de warmte.

 

 

 

02.

Keukensponzen en vaatdoekjes

 

Keukensponzen en vaatdoekjes worden snel vuil. Na een cyclus in de vaatwasmachine zijn ze weer zo goed als nieuw. Plaats ze gewoon in de bestekmand en start het heetste programma.

 

 

 

03.

Haarborstels, kammen en hoofdbanden

 

Uw haarborstels en kammen zien er weer vlekkeloos uit na een cyclus in de vaatwasmachine. Verwijder eerst al het overtollige haar en plaats borstels met natuurlijke borstelharen of houten handgrepen niet in het toestel.

 

 

 

04.

Dampkaproosters

 

Dampkaproosters kunnen heel vuil worden en zijn moeilijk om met de hand te reinigen. Gelukkig is de vaatwasmachine ideaal om ze perfect schoon te maken. Ook de ventilatorafdekkingen kunnen in de vaatwasmachine. Vergeet niet dat geëmailleerde of geverfde roosters alleen met de hand kunnen worden gewassen.

 

 

 

05.

Pannendragers, branderdeksels en bedieningsknoppen

 

Uw kookplaat heeft het zwaar te verduren tijdens het koken en al na een paar keer koken kan zich vet en aangebrand voedsel ophopen. U kunt de verwijderbare metalen delen van uw kookplaat in de vaatwasmachine zetten om ze weer helemaal schoon en hygiënisch te krijgen.

 

 

 

06.

Plastic speelgoed

U wilt natuurlijk dat het speelgoed van uw kinderen schoon en hygiënisch is, maar wist u dat uw vaatwasmachine u daarbij kan helpen? Stop al het speelgoed dat u wilt reinigen in een waszakje en plaats dit op het bovenste rek.

 

 

 

07.

Draaischijf van de microgolf

 

Alle vloeistoffen of sauzen die overkoken, komen terecht op het glazen plateau waarop u het voedsel plaatst in de microgolf. Zorg er dus voor dat u het regelmatig grondig schoonmaakt. Plaats het net als een gewoon bord in het onderste rek en het wordt weer glanzend schoon.

 

 

 

08.

Plastic en rubberen schoenen, laarzen en slippers

 

Als u ze in de regen kunt dragen, kunt u ze in de vaatwasmachine wassen! Verwijder wel de inlegzolen en sla de droogcyclus over. Als u het vervelend vindt om uw vuile schoenen op dezelfde plek te wassen als uw borden, kunt u tussen ladingen door de vaatwasmachine een keer leeg laten draaien.

 

 

 

09.

Armaturen voor glazen lampen

 

Armaturen voor glazen lampen kunnen stoffig en vettig worden, vooral in de keuken. U kunt deze verwijderen en in de vaatwasmachine wassen, maar sla daarbij wel de droogcyclus over. Dure of breekbare armaturen kunt u natuurlijk het beste met de hand wassen.

 

 

 

10.

Petjes

 

Petjes verliezen soms hun vorm in de wasmachine, maar zien er een stuk frisser uit na een cyclus in de vaatwasmachine. Zet ze met een elastiekje vast op het bovenste rek en kies een programma zonder vaatwasmiddel.

 

 

 

11.

Vetfilters dampkap

 

Jazeker. Dat vieze vetfilter kan in de vaatwasmachine worden geplaatst voor een effectieve reiniging op hoge temperatuur. Laat het filter wel volledig drogen voordat u het terugplaatst. 

 

 

Wilt u liever iemand spreken?