Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe vervoer ik mijn vaatwasmachine als ik verhuis?

Hoe vervoer ik mijn vaatwasmachine als ik verhuis?
Hoe vervoer ik mijn vaatwasmachine als ik verhuis?

 

 

Verhuizen is spannend, maar vaak ook heel stresserend. Neem dus de tijd om uw verhuis te plannen om het allemaal zo probleemloos mogelijk te laten verlopen.

 

U moet zoveel inpakken en plannen, dat u gemakkelijk over het hoofd ziet dat al uw huishoudelijke toestellen ook mee moeten. Deze toestellen moeten veilig en op de juiste wijze worden vervoerd en dat vergt enige planning. 

 

 

 

Voorbereiding

 

Eerst moet u de stekker van de vaatwasmachine uit het stopcontact halen en de watertoevoer naar het toestel dichtdraaien. 

 

Vervolgens kunt u de watertoevoerslang loskoppelen van de watertoevoer. Draai hiervoor de schroefaansluiting in tegenwijzerzin. Het is verstandig om een handdoek onder de watertoevoerkraan en -slang te leggen, omdat er mogelijk een beetje water lekt wanneer u de slang loskoppelt. 

 

Koppel vervolgens de afvoerslang los van de afvalwateruitvoer en leg ook daar weer een handdoek onder om eventueel lekkend water op te vangen. U kunt de uiteinden van de watertoevoerslang en de afvalwaterslang met handdoeken omwikkelen om water op te vangen dat tijdens het transport uit de vaatwasmachine kan stromen.

 

Maak de vaatwasmachine vóór de verhuis goed schoon. Lees voor meer tips over het schoonmaken van het toestel onze gids voor het schoonmaken van uw vaatwasmachine.

 

Laat de deur van de vaatwasmachine ten minste 24 uur openstaan om al het vocht te laten ontsnappen.

 

 

 

De verhuis

 

Nu kunt u de vaatwasmachine van haar plek schuiven. Een vaatwasmachine is zwaar, dus als u deze zelf verhuist, hebt u waarschijnlijk hulp van iemand anders nodig, vooral als het toestel een trap op of af moet.

 

Zodra de vaatwasmachine van haar plek is, moet u het netsnoer, de watertoevoerslang en de afvalwaterslang aan de achterkant van het toestel vastzetten. Zet de deur vast met tape of touw. U kunt het toestel in noppenfolie, een deken of iets dergelijks wikkelen om eventuele schokken tijdens het transport op te vangen. Zet het toestel met sterke touwen vast op de trolley of in de vrachtwagen waarin het wordt vervoerd. Vaatwasmachines kunnen het beste liggend op de achterkant worden vervoerd, met de deur naar boven gericht. 

 

 

 

Verplaatsen en installeren

 

Als uw toestel veilig in uw nieuwe keuken of bijkeuken staat, leest u in deze korte gids hoe u uw vaatwasmachine moet installeren.

 

 

 

Een opmerking over geïntegreerde toestellen

 

Het is iets moeilijker om geïntegreerde toestellen te verhuizen, omdat u eerst het voorpaneel van het toestel moet verwijderen. Raadpleeg altijd de gebruikershandleiding en de installatiegids voor meer informatie hierover. 

 

Als u een Beko-product hebt, kunt u uw gebruikershandleiding downloaden op basis van het modelnummer van uw product.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?