Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite obrisati listu za poređenje?
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

Obavijest o kolačićima

 

Molimo vas da pažljivo pročitate ovu obavijest o kolačićima jer sadrži važne informacije o tome tko smo i kako koristimo kolačiće ili slične tehnologije na našim web stranicama. Ovu obavijest o kolačićima treba čitati zajedno s našom Obavijesti o privatnosti sajta  koja određuje kako i zašto prikupljamo, skladištimo, koristimo i dijelimo lične podatke prikupljene Vašom upotrebom naših web stranica ili na drugi način u vezi sa uslugama koje pružamo, Vaša prava u vezi Vaših ličnih podataka i kako da kontaktirate nas i nadzorna tijela u slučaju da imate žalbu.

 

Ko smo mi

Kada se pozivamo na “Beko”, “mi” ili “nas”, mislimo na Balkans d.o.o. Beograd i njegova povezana društva koja sudjeluju u obradi Vaših ličnih podataka. Također smo dio Arçelik. Više informacija o Arçelik možete pronaći na web stranici ovdje.

Ako imate pitanja o aktivnostima obrade podataka naše matične kompanije, Arçelik A.S., možete vidjeti pravila o privatnosti ovdje.

Ova obavijest o kolačićima odnosi se na Vašu upotrebu naših web stranica na beko5.com, grundig5.com, beko.com/ba-bs  (“Sajtovi”).

Kroz naše Web lokacije možemo sadržavati veze do web lokacija nezavisnih proizvođača, dodataka i aplikacija. Ove druge nezavisne web stranice mogu također koristiti kolačiće ili slične tehnologije u skladu sa svojim zasebnim obavijestima o kolačićima. Za informacije o privatnosti koje se odnose na ove druge web stranice nezavisnih proizvođača, molimo vas da pogledate njihove obavijesti o kolačićima prema potrebi.

 

Šta su kolačići?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se stavlja na Vaš uređaj (npr. Računar, pametni telefon ili drugi elektronički uređaj) kada koristite naše web lokacije. Datoteka kolačića čuva se u Vašem web pregledaču i omogućava nama ili trećoj strani da vas prepoznaju i pamte stvari poput Vaših personaliziranih detalja ili korisničkih postavki. Oni nam pomažu i da naučimo više o tome kako koristite i pristupate našim web lokacijama kako bismo mogli poboljšati i ažurirati funkcije.

Kolačići mogu biti "trajni" ili "sesijski" kolačići. Stalni kolačići ostaju na Vašem uređaju kada odete van mreže, dok se kolačići sesije brišu čim zatvorite web pregledač.

 

Kako koristimo kolačiće?

Kolačiće koristimo da bismo nam pomogli da naučimo više o tome kako koristite i pristupate našim Sajtovima. Ovi kolačići omogućuju nam brojanje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli izmjeriti i poboljšati performanse naših Sajtova. Oni nam pomažu da znamo koje su stranice najpopularnije, koje najmanje popularne i vidimo kako se posjetitelji kreću po Sajtovima.

Za dalje informacije o našoj upotrebi kolačića, uključujući detaljan popis Vaših podataka koje mi i drugi možemo prikupiti putem kolačića, pogledajte dolje.

 

Vrste kolačića

Kolačići koje stavljamo na Vaš uređaj spadaju u sljedeće kategorije:

•                 Strogo potrebni kolačići.  Ovi kolačići su neophodni za funkcioniranje Sajtova i ne mogu se isključiti u našim sistemima. Obično se postavljaju samo kao odgovor na Vaše radnje koje se odnose na zahtjev za uslugama, poput postavljanja Vaših postavki privatnosti, prijavljivanja ili popunjavanja obrazaca. Možete postaviti Vaš pretraživač da blokira ili vas upozori na ove kolačiće, ali neki dijelovi web stranice tada neće raditi. Ovi kolačići ne čuvaju nikakve podatke koji vas mogu lično identifikovati.

•                  Funkcionalni kolačići. Ovi kolačići omogućavaju Sajtovima pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizacije. Možemo ih postaviti mi ili nezavisni pružaoci usluga čije smo usluge dodali na naše stranice. Ako ne dopustite ove kolačiće, neke ili sve ove usluge možda neće ispravno funkcionirati.

•                 Kolačići performansi. Ovi kolačići omogućuju nam brojanje posjeta i izvora saobraćaja kako bismo mogli izmjeriti i poboljšati performanse naših Sajtova. Pomažu nam da znamo koje su stranice najpopularnije ili najmanje popularne i vidimo kako se posjetioci kreću po Sajtovima. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju objedinjene su i stoga anonimne. Ako ne dopustite ove kolačiće, nećemo znati kada ste posjetili naše Sajtove i nećemo moći pratiti njihov rad.

•                  Ciljani kolačići.  Ove kolačiće mogu putem naših Sajtova postaviti naši partneri za oglašavanje. Te kompanije ih mogu koristiti za izradu profila prema Vašim interesima i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web lokacijama. Oni ne čuvaju direktno lične podatke, već se temelje na jedinstvenoj identifikaciji Vašeg pregledača i internet uređaja. Ako ne dopustite ove kolačiće, imaćete manje ciljano oglašavanje.

 

Kolačići trećih strana

Svi kolačići do sada opisani u ovoj obavijesti o kolačićima su „kolačići prve strane“, što znači da ih postavljamo i kontrolišemo mi. Povremeno treće strane mogu postaviti kolačiće na naše Web lokacije koje mi ne kontrolišemo. Oni se nazivaju „kolačići treće strane“. To će se dogoditi tamo gdje smo, na primjer, na neke stranice naših web lokacija uključili ugrađeni sadržaj. Kada posjetite stranicu s ugrađenim sadržajem, nezavisni dobavljač usluga može postaviti vlastite kolačiće na Vaš web pregledač.

Ovo vrijedi i ako se odlučite povezati s našim nalozima društvenih medija klikom na dugme jednog od društvenih medija na našim web lokacijama, jer će vam ove web stranice možda poslati kolačiće.

Imajte na umu da mi ne kontrolišemo ove kolačiće i ne možemo im pristupiti. Kolačićima može pristupiti samo strana koja ih je prvobitno postavila. Stoga biste trebali provjeriti web stranice trećih strana za više informacija o ovim kolačićima. Neke od ovih davatelja usluga naveli smo u nastavku i naveli vezu do njihovih obavijesti o privatnosti:

 

·        Google Analytics: Google Analytics koristimo za statističku analizu. Google Analytics je usluga web analitike koju pruža Google LLC., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94034, USA ("Google"). Za informacije o tome kako deaktivirati ove kolačiće, posjetite https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de/ ili https://marketingplatform.google.com/about/ kako biste dobili opšte informacije o Google Analytics i njenoj obavijesti o privatnosti.

·        Kolačići na društvenim mrežama: Ovi kolačići omogućuju vam dijeljenje sadržaja web stranice s platformama društvenih medija (na primjer Facebook). Nemamo kontrolu nad ovim kolačićima jer ih postavljaju same platforme društvenih medija. Za više informacija o politici privatnosti Facebooka posjetite https://www.facebook.com/about/privacy

·        Hotjar: Hotjar koristimo kako bismo bolje razumjeli potrebe naših korisnika i optimizirali ovu uslugu i iskustvo. Hotjar je tehnološka usluga koja nam pomaže da bolje razumijemo iskustvo naših korisnika (npr. koliko vremena provode na kojim stranicama,na koje linkove kliknu, šta korisnici vole, a šta ne vole itd), a to nam omogućuje izgradnju i održavanje naše usluge povratnim informacijama od korisnika. Da biste i vi dobili opšte informacije o Hotjaru i njegovoj politici privatnosti, posjetite https://help.hotjar.com/hc/en-us/categories/115001323967-About-Hotjar

·        Reevoo: Reevoo je nezavisna platforma koja nudi ocjene i recenzije proizvoda koje su napisali direktno kupci, omogućavajući nama i našim kupcima da čujemo mišljenja onih koji su već kupili naše proizvode. Politiku privatnosti kompanije Reevoo možete pogledati ovdje https://www.reevoo.com/pages/privacy_policy.

 

Upravljanje kolačićima

Postavke pregledača možete promijeniti u bilo kojem trenutku tako da kolačići neće biti prihvaćeni. Posjetite https://www.allaboutcookies.org/ da biste saznali više o blokiranju kolačića. Napominjemo da ako u potpunosti blokirate kolačiće, mnoga web mjesta neće raditi ispravno, a neke funkcije na našim web mjestima uopće neće raditi.

Kolačićima koje postavlja ovo web mjesto možete upravljati klikom na dugme ispod:

Upravljanje kolačićima    +   Lista kolačića

 

Kako nas možete kontaktirati

Ako imate bilo kakvih pitanja o tome kako koristimo Vaše lične podatke ili općenito pitanja o ovoj Obavijesti, kontaktirajte nas putem ovog obrasca

 

Promjene u ovoj obavijesti o kolačićima

Ova verzija je zadnji put ažurirana 28.06.2021. S vremena na vrijeme možemo promijeniti ovu obavijest o kolačićima, a kad to učinimo, obavijestit ćemo vas ažuriranjem ovog odjeljka.