Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

POLITIKA UPOTREBE KOLAČIĆA

 

U zavisnosti od Vašeg pristanka, kada to zahtjeva važeći zakon, digitalni mediji kojima upravlja Beko Balkans d.o.o ("digitalni mediji") koriste kolačiće i slične tehnologije ("kolačići"). Koristimo kolačiće kako bismo bolje razumijeli kako posjetioci koriste naše digitalne medije i pružene alate i usluge, kao i radi poboljšanja njihove upotrebe i funkcionalnosti. 

 

Šta su kolačići?

Kolačići su mali fajlovi koji se postavljaju na Vaš uređaj i koji služe za različite svrhe, kao što su kolačići koji bi Vam omogućili da se krećete među stranicama efikasno, pamte Vaše preferencije i generalno poboljšavaju Vaše iskustvo. Korišćenje kolačića na našim digitalnim medijima omogućava Vam da uživate u kvalitetnijim posjetama i preciznije bilježe Vaše aktivnosti na našoj internet lokaciji. Više o kolačićima koje koristimo i kako ih možete onemogućiti možete saznati u nastavku.

 • a) Mi (ili treće lice u naše ime) možemo prikupljati informacije u obliku datoteka prijavljivanja koji bilježe aktivnosti na digitalnim medijima i prikupljaju statističke podatke korisnika o navikama pretraživanja. Ovi podaci su generisani anonimno i pomažu nam da sakupljamo (između ostalih) (i) tip pretraživača i operativni sistem korisnika, (ii) informacije o sesiji korisnika (kao što su URL sa koga su došli, datum i vrijeme kada su posjetili naš Digitalni medij i koje stranice su pregledali na našim digitalnim medijima i koliko dugo), i (iii) druge slične informacije o navigaciji ili klikovima. Informacije pribavljene kroz fajl prijavljivanja takođe koristimo za naše interne marketing i demografske studije, da bismo mogli konstantno da poboljšavamo i prilagođavamo online usluge koje Vam pružamo. Datoteke prijavljivanja koriste se samo interno i nisu povezane ni sa jednim korisnikom. Napominjemo da na osnovu ovih prikupljenih informacija, Vaša identifikacija nije moguća.

 

 • b) Esencijalni kolačići - Esencijalni kolačići su neophodni za funkcionisanje naše web stranice, na primjer, potrebni su za osiguravanje bezbjednosti stranice, ili kako bismo mogli da vam pružimo uslugu koju ste tražili. To su tzv. “sesijski” kolačići, koji nestaju nakon isteka svake korisničke sesije. Takođe, koristimo i tzv “tehničke” kolačiće koji ostaju na vašem uređaju i nakon isteka sesije i koji omogućavaju našim digitalnim medijima da zapamte vaš izbor na našem digitalnom mediju (kao što su vaše korisničko ime, jezik ili regijska lokacija na kojoj se nalazite) zarad prilagođavanja i personalizacije. Ovi kolačići ne prikupljaju nikakve informacije o vama koje mogu biti korišćene u reklamne svrhe ili pamćenja vaše istorije pretraživanja.

  Ove kolačiće možete onemogućiti izmjenama podešavanja na vašem pretraživaču. Međutim, napominjemo da ukoliko onemogućite upotrebu esencijalnih kolačića, nećete moći da koristite našu web stranicu ili mi nećemo biti u mogućnosti da vam pružimu traženu uslugu. 

 

 • c) Kolačići funkcionalnosti, performansi i targetiranja - Upotreba sljedećih kolačića omogućava nam da pratimo korisnike tokom vremena kako bismo poboljšali strukturu naše web stranice i pružili relevantniji sadržaj. Web stranica takođe koristi kolačiće treće strane u analitičke svrhe (npr. za upravljanje i poboljšanje performansi i dizajna web sajta). Kako ovi kolačići nisu bitni za funkcionisanje naše web stranice, ove kolačiće postavljamo samo uz Vaš pristanak.

  • Google analitika
  Naši digitalni mediji mogu koristiti kolačiće Google analitike. Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako koristite i kako se krećete kroz naše digitalne medije. Na primer, oni vode evidencije koje ste internet stranice posetili najviše, IP adrese (internet protokola), vrste pretraživača, provajdera internet usluga (ISP), reference / izlazne stranice, operativne sisteme, datume / vremena, podatke klika (clickstream data). Napominjemo da ovi podaci ne omogućavaju identifikaciju pojedinačnog korisnika.

  Mi koristimo ove informacije da analiziramo trendove korišćenja da bismo upravljali našim digitalnim medijima, kako bismo pratili kako se korisnici kreću kroz naše digitalne medije i sakupili opšte demografske informacije o tome koji korisnici koriste naše digitalne medije.

  Da biste onemogućili praćenje kolačićima Google analitike na svim internet sajtovima koje posećujete, idite na  http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

  • Facebook
  Ovaj kolačić nam pomaže da se oglašavamo kod onih korisnika koji su već posjetili našu web stranicu kada se nalaze na Facebooku ili digitalnoj platformi koja pokreće Facebook Advertising. Više informacija o Facebook-u možete pronaći na https://www.facebook.com/policies/cookies/

  • _gcl_au
  Ovaj kolačić pomaže nam da razumijemo kako korisnik naše web stranice istu koristi, generisanjem analitičkih podataka.

  • citrix_ns_id, citrix_ns_id_.beko.ua_%2F_wlf, citrix_ns_id_.beko.ua_%2F_wat
  Ovaj kolačić služi za preusmjeravanje sa servera kako bi se smanjila opterećenja na serveru i time ubrzalo vrijeme učitavanja naše web stranice.

  • NSC_MC_cflp_xfc_fntp
  Ovaj kolačić prikuplja URL prethodne stranice koju je korisnik posjetio, što nam omogućava da razumijemo kako se korisnik kreće kroz našu web stranicu. 

 

Kako kontrolisati kolačiće na našim digitalnim medijima?

 

Osim kolačića koji se kvalifikuju kao “esencijalni”, gore navedeni kolačići koji se mogu koristiti prilikom pregleda naših digitalnih medija i biće instalirani na vaš računar samo ako ste pročitali i složili se sa banerom koji se pojavljuje na našoj početnoj stranici. 

Interakciju sa kolačićima takođe možete da kontrolišete i u zavisnosti od vašeg internet pretraživača. Pročitajte odeljak "Pomoć" u pretraživaču koji koristite da biste saznali kako to funkcioniše.

Imajte na umu da ako isključite ili onemogućite kolačiće, možda nećete biti u mogućnosti da se prijavite na svoj nalog, pogledate sadržaj ili koristite druge funkcije na našim digitalnim medijima. Takođe može se desiti da dijelovi naših digitalnih medija uopšte ne rade ili se neočekivano ponašaju.

Da biste saznali više o kolačićima, uključujući kako da vidite koji su kolačići postavljeni i kako da njima upravljate i/ili ih obrišite posjetite: http://www.allaboutcookies.org/